Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   sorcem na barby (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=221961)

Edep 03-10-2009 17:09

sorcem na barby

elo chce isc sorcem na barby

z eq mam do dyspozycji

http://img19.imageshack.us/img19/5139/39150605.png

na jaki camp isc, zeby miec w miare exp i profit, mam postmana, z czego walic i ogolnie jakie taktyki polecacie? nigdy tam nie bylem dla tego prosze o jakies wskazowki co tam robic :P

Artur0 03-10-2009 17:31

Przyklejony temat jest od tego...

Edep 03-10-2009 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Artur0 (Post 2659137)
Przyklejony temat jest od tego...

ciekawe ktory lol

Damicoras 03-10-2009 20:28

Idź na mały resp. Ten najbardziej oddalony na północ. I bez GFB tam ani nie wchodź. I musisz dobrze ogarniać, a nie zbierać loota 30 minut, a później zrespi się cały camp i znowu musisz ubijać. Najlepiej zbieraj takie śmieci typu brass helmety, a później odkładaj to do jednego miejsca, a po końcu huncenia ładuj do plecaków i wysyłaj parcelem loota. W sumie to barby to miejscówka dla knighta, ale jak ktoś się uprze to MSem też można tam zrobić profit (mniejszy niż na knighcie, ale też będzie spory).
I weż raczej zwykłą tarczę, bo nawet bez EQ na mlvl będziesz to wszystko ściągał na 1-2 hity, a różnica w dmg które będziesz dostał od barbów będzie spora.
Ubij resp z GFB, a później jak będą po 1-2 wyskakiwać to wand of inferno + exori flam.

QuestionMan 03-10-2009 22:43

Zawsze jest alternatywa ze pójdzie na duży camp i zsumonuje monki .
Brass helmety i viking helmety to podstawa , z resztą wszytko tak jak pisałem w poprzednim temacie w dziale profesje .

A przy okazji palkiem na dużym campie przy dobrym respie , też wyciąga się bardzo duży profit.

Artur0 04-10-2009 01:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edep (Post 2659188)
ciekawe ktory lol

ten ewentualnie ten

Damicoras 06-10-2009 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez QuestionMan (Post 2659389)
Zawsze jest alternatywa ze pójdzie na duży camp i zsumonuje monki .

Lol
On ma 40 lvl, i ~350 HP. Na dużym przy full respie, pada w ciągu 2 sekund. A o monkach to już w ogóle nie mówiąc. Na duży resp to trza mieć 70 kinę conajmniej, albo pallka też z wysokim lvl (nigdy nie gralem pallem, to cięzko mi powiedzieć na jakim lvl się da tam ogarniać), magiem tam się nie opłaca chodzić. ;D Bo kilkusekundowy lag, wystarczy że pójdziesz 2 sqm za daleko i lurujesz cały resp na siebie, i padasz.

Siulaf 06-10-2009 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Artur0 (Post 2659512)
ten ewentualnie ten

tylko, ze on sie nie pyta gdzie expic, czy da rade tez nie... probujesz udawac madrego ale ci nie wychodzi... pocwicz

QuestionMan 06-10-2009 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Damicoras (Post 2661358)
Lol
On ma 40 lvl, i ~350 HP. Na dużym przy full respie, pada w ciągu 2 sekund. A o monkach to już w ogóle nie mówiąc. Na duży resp to trza mieć 70 kinę conajmniej, albo pallka też z wysokim lvl (nigdy nie gralem pallem, to cięzko mi powiedzieć na jakim lvl się da tam ogarniać), magiem tam się nie opłaca chodzić. ;D Bo kilkusekundowy lag, wystarczy że pójdziesz 2 sqm za daleko i lurujesz cały resp na siebie, i padasz.

widać że mało wiesz o campie :) palkiem od 45-50 już latasz tam na loozie , druidem na 45 też to robiłem bez problemu. Więc proszę cię jeśli nie wiesz to nie komentuj . Moja propozycja nie jest wyssana z palca , tylko poparta doświadczeniem .

Gustek 06-10-2009 21:20

Spróbuj duży resp (koniecznie gfb), a jak nie będzie Ci odpowiadać to na średnim na pewno będziesz mieć profit. Na małym campie expiłem msem od ~25 lvla i zawsze miałem duży profit (wychodziło +/- 4k golda na wypite 2 bp manasów).

Co do tego co napisał Demicoras to w ogóle go nie słuchaj. Weź zwykłą tarczę (bo headsplittery walą też na dystans czasem), a reszta eq może być do mlvl i bij moby uciekając. Bez lootbaga na małym/średnim respie na bank Ci się zwróci (tylko nie spamuj przesadnie z exori xxx).

Iski1906 06-10-2009 22:26

Do typa tam gdzieś wyżej.

Co do lvl jaki podałeś żeby expic na dużym campie to było trochę żałosne jeśli ogarniasz to dasz rade tam palem na 30 lvl

RamosQ 06-10-2009 23:12

Wezcie niepsizcie o palku, bylem tam 70~, kilku sekundowy lag i spisz, 30 palkiem masz 500?~ hp moze, 2 te najlepsze , uciekkajac lurujesz caly resp i padasz :)

Arturoo~ Wypowiadasz sie w kojenym temacie, niepisz juz, moze cie tu nie lubia?

Artur0 07-10-2009 17:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Siulaf (Post 2661365)
tylko, ze on sie nie pyta gdzie expic, czy da rade tez nie... probujesz udawac madrego ale ci nie wychodzi... pocwicz

W takim razieten temat jest odpowiedni. Także sam nie udawaj mądrego :)

RamosQ
Takie teksty Ci chyba na podwórku wciskają :baby:

Astilinek
Wiem więcej o grze każdą z postaci, niż Ty o swoim druidzie (w profilu ;*)

Do wszystkich w tym temacie
Najpierw pomyślcie, czy nie można swojego zapytania wrzucić do przyklejonego tematu zamiast robić burdel niepotrzebnymi tematami...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:39.