Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Paladin - miejsce zarobkowania. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=222540)

Wald_Kerius 13-10-2009 16:14

Paladin - miejsce zarobkowania.

Interesuje mnie jedna kwestia. Które z wymienionych miejsc będzie lepszym wyborem do tego aby jak najmniejszym kosztem zarobić jak najwięcej pieniędzy.

A.) GS island
B.) Forteca Orków
C.) Dragony
D.) Quary

W czym problem? Każde z tych miejsc to niekonczący się garnuszek złota. Tylko aby czerpać z danego garnuszka trzeba troszke zainwestować najpierw.

Interesuje mnie to, na którym z tych expowisk mógłbym regularnie wynosić najwięcej pieniędzy jak najmniejszym wkładem środków tj mannasów, uzyica softów itp?

Co o tym myślicie. Swoja wypowiedź uzasadnijcie. Np. "OF bo tam ciagle leca halberdy itp a na GS island można liczyc na max. 2 k-armory dziennie tylko"

Edwardo 13-10-2009 17:08

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem było by biegać po ofie z royalkami i softami. Lecz wiadomo, że na securze czasami jest tam masa ludzi, choć np. na wierzy rzadko kto jest. Lecą halberdy, plate army, scimitary, różne axy, sword ringi i rody z Shamanów, rzadziej wh ale lecą. Imo jest to najlepsze miejsce do zarabiania kasy.

Vincyl 13-10-2009 17:12

Ja polecam Quary na Yalahar.

Same pieterko z massivami. Leci sporo halberd/2handed swordow do tego 3ff/h + od czasu do czasu b robek nie mowiac juz o stealth ringach ;D + gotoweczka oczywiscie waste aby softy ;*

Gandziorr 13-10-2009 18:00

Forteca Orkow.
Dlaczego tak uwazam ?
Duzo halabard, czasem warrior helmet i jako ze lata tam duzo ludzi mozna czasem znalesc ciekawego zgonika ;)
Jednak wiadomo, ze im wiecej osob tym malo ciekawy exp/loot.
Ale jako ze secura to non-pvp world to mysle ze bedzie tam sporo Botujacych "Graczy" a takim latwo o zgona ;P
Nie patrzcie na to ze teraz mam w opisie 9 knight ;P Gralem wysokopoziomowymi (najczesciej knighatmi) postaciami i wiem jak jest ;P
PS. Za bledy przepraszam, dawno nie mieszkam w Polsce i nie ucze sie tego pieknego jezyka :) nie mam takze polskiej czcionki ;P
Pozdrawiam :)

Kazikula 13-10-2009 23:37

OF to pewny i duzy zarobek, a na dragach jest roznie
osobiscie polecam dragi

Tomcio Pall 14-10-2009 21:53

Dragi - Zwraca się z samej kasy za SMP, a z softami to już w ogóle. Lootbag z Crossbow, Steel Helmetów, Broad Swordów ; ).
OF - Jak wiadomo orki to zarobek, ale przeważnie zajęte ; d.
Wyrmy - Zwrot z samej kasy za MF'y i loot super ; d. Na Wyrmach w LB 90-100k exp/h

Viscia 15-10-2009 18:08

OF'a nie polecam jak ma sie malo czasu, lepiej tam chodzic jak mozna sporo pograc 5h~ wiem bo sam sprawdzilem

GS Isle na rpku za duzo nie wiem, moim zdaniem srednia kasa a exp w miare dobry

GS'y na banucie to jest cos wspanialego same gsy i kilka tarantul. Siedzac odpowiednio dlugo sporo k setow oraz duzo silkow :)

Dragi to yala mozna bic z serpwnt spawnem. Szansa ze oprocz dragow cos sypnie nam ss.

Quary z pb/rsow na yala ladnie ida mozna wyciagnac super loocik tylko denerwujace jest to ze wolno sie chodzi =\

Worker Golemy tez fajna kasa. Jedynie ek nie moze tam za bardzo zarabiac ale to od lv zalezy.

Pozdro,
Visc

Tharion 15-10-2009 19:50

Cytuj:

Na Wyrmach w LB 90-100k exp/h
To ja gadając non stop nie schodzilem ponizej 120k/h, przy braku spamu na pm mozna lekko z 150-170 zrobić mysle

Tomcio Pall 15-10-2009 21:22

@up ja mówię o Thori przy 300~ osobach online. Nie wiem jak przy większej liczbie osób ; ).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:34.