![]() |
Rpg maker
Rpg maker - co to takiego? Jest to jeden z najprostszych programów służących do robienia gier (w tym wypadku RPG) - można robić praktycznie wszytko :D (np. własna grafika sceny walki - można by nawet odwzorować tibię...) Sam stworzyłem kilka gier...
Polecam wejdź sobie na stronę dowolnego portalu i wyszukiwarce wpisać: Rpg Maker - nie będę podawał linków do najlepszych poslich stron o tej tematyce (chcę uniknąć kolejnych upomnień ;/) Oceniajcie RPG makera (najpeirw go zassijcie)! Może ktoś jak zrobi swoją grę niech ją umieście (niestety żeby ona działa trzeba mieć zainstalwoanego RPG MAKERA)! Sam za kilka dni wrzuce wszytko :) |
Cytuj:
Po za tym ja uważam, że żadnym programem nie zrobi się naprawdę pożądnej gry, to po prostu musi być zrobione przu użyciu jakiegoś języka programowania, ale to już moje prywatne zdanie. |
Używałem RPG MAKERA i ztego co wiem (moge się mylić) nie da się zrobić gry online.. Może dejvovi chodziło o to że można zrobić gre podobną pod względem grafiki , tryb walki itp. Dosyć długo sie już ucze C++ i zrobiłem kilka gierek..
Matkus do robienia gier RPG używa się programów ale napisanych przez siebie (najcześciej, język : C++ , przy programie też elementy Delphi ) . Piszesz program który bedzie odpowiadał twojej grze.... np chesz zrobić gre w 3d musisz se napisać odpowiedni program... Rpg maker jest niestety do gier 2d chociaż można w 2d nawet łądne gry zrobić ale rzaczej nie wtym programie. jest troche mało profesjonalny ale dla początkujących jest według mnie najlepszy :D |
Taaa... nei da sie online of kros... chodizło mi właśnie single player... :) ale uważam że w C++ gierki można robić o wiele fajniejsze niz w rpgmaker... ale tutaj praktycznie nic nie tzreba umieć (w rpgm) dlatego go polecam
|
jak mozesz to przeslij mi na pw jakies fajne stronki o tym i moze zamiesc tego instrukcje z gury thx:]
|
Niezły ten RPGmaker, szczególnie dla mnie, bo nie mam pojęcia o programowaniu. Do tego jeszcze po naszemu. 8) Wielkie thx za to, że umieściłeś ten temat, bo bym się nie dowiedział o programie i mój talent do robienia gier tego typu przepadłby w bliżej nieokreśloną otchłań :D Już robię pierwszą gierkę. Będzie ona o moim klanie :D Ale ja egoista jestem, siebie wstawię jako najlepszego bohatera ;) Ale program świetny. Ze stron polecam szczególnie http://www.gildia.civ.pl/ A więc do roboty, niech pochłonie was to narzędzie :)
|
i co ty jeszcze robisz????? do roboty zamiesc tom gre na necie zebysmy pograc mogli:]
|
Cytuj:
Tibia.pl >> Forum >> Rpg >> Rpg Maker - Downlaod (i moja gra) A link do tematu : TUTAJ KLIK |
Na co jeszcze czekacie tacy chetni do robienia RPG byliście a narazie nie widze tu żadnej gierki!! 8o 8o
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:58. |