Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Życie po Życiu (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=223450)

Zokar 30-10-2009 17:00

Życie po Życiu

Zawszę mnie to korciło, co będzie po śmierci. Moim poglądem na to jest to że będziemy żyć na własnej planecie, czyli raj, gdzie cokolwiek sobie zażyczymy to się stanie, gdzie można zajadać się ciastem a nigdy nie tyć. Taaa, to by było życie ;D
A teraz co wy myślicie, co się stanie po śmierci?

Albertus 30-10-2009 17:05

to chyba było.

Wszyscy wojownicy co z mieczem lub od miecza zginęli lub walczyli cale życie będą zasiadać z Bogami przy dębowym stole a jadło i miód będą wypełniać stół , w tym pałacu każdy będzie miał parę białogłowych dla siebie , a wokoło puszcza gdzie polować będą na dzika zwierzynę i tak będzie do końca świata kiedy to będzie wielka wojna z demonami a armia wojowników powstanie z martwych a dowodzić będą Bogowie.

każdy ma swój pogląd ;p

Corgar Frizz 30-10-2009 17:05

@Albercia
A klasy magiczne są u ciebie dostępne? Taki obraz śmierci bardzo mi pasuje, ale bez magii to ni chu**

Co będzie po śmierci? Ciekawe pytanie. Na tej stronie jest mniej więcej wyjaśnione co będzie po śmierci.

http://whathappensafteridie.com/

Corgar Frizz

Berbatov 30-10-2009 17:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zokar (Post 2676988)

Szczerze mówić, to trochę szkoda mi tego ziemskiego życia na zamartwianie się, co będzie po nim... w boga nie bardzo wierzę. W szatana zresztą też. Bycie robakiem czy kamieniem nie widzi mi się specjalnie dobrze. Na rozpatrzenie 132443543535 innych teorii jak wspomniałem, szkoda czasu. Przyjmę, co dadzą. Chociaż spodziewam się, że nic nie będzie. I ta myśl wcale mnie nie rozczarowuje.

Chesterkaa 30-10-2009 17:23

Nic... ? To tak samo skomplikowany temat jak cos w stylu wyobrazic sobie kosmos i czy jest cos poza nim. Swoja droga jezeli naprawde masz 12 lat to moze ktos z Ciebie wyrosnie ; o

@ Corgar Frizz

Nie wolisz tak jak Rika ? : D

Beh0lder 30-10-2009 17:26

Nic nie będzie świadomość zanika albo jest uśpiona.

Berbatov 30-10-2009 17:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 2677009)
Nic... ? To tak samo skomplikowany temat jak cos w stylu wyobrazic sobie kosmos i czy jest cos poza nim. Swoja droga jezeli naprawde masz 12 lat to moze ktos z Ciebie wyrosnie ; o

To odpowiedź do mnie, czy Zokara?

X-Zero 30-10-2009 17:30

Nie wiem jak Wy, ale ja tam idę do Grzybcia Jedynego i tyle...
Musi coś być ;[

Chesterkaa 30-10-2009 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtiziom (Post 2677017)
To odpowiedź do mnie, czy Zokara?

Do zalozyciela tematu, aczkolwiek jezeli tez masz 12 lat i myslisz o takich rzecach to do Ciebie tez ;o

Blind_Farmer 30-10-2009 17:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X-Zero (Post 2677020)
Musi coś być ;[

Dlaczego??

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2676995)
@Albercia
A klasy magiczne są u ciebie dostępne? Taki obraz śmierci bardzo mi pasuje, ale bez magii to ni chu**

Dokładnie, wierzenia Albertusa są mniej wyważone niż Tibia;(

@edit
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=217570
Znalezione przed chwilą, temat można wywalić :P

Berbatov 30-10-2009 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 2677022)
Do zalozyciela tematu, aczkolwiek jezeli tez masz 12 lat i myslisz o takich rzecach to do Ciebie tez ;o

No właśnie te dwanaście lat mnie zmyliło. Sam mam więcej i myślę już o innych rzeczach. Co do których, co robisz dziś wieczorem?

Yuri_Hyuga 30-10-2009 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zokar (Post 2676988)

Albo nic, albo moja świadomość (myśli, pamięć etc.) zostanie, i będę mógł zastanawiać się nad bzdurnymi rzeczami przez całą wieczność, nawet, gdybym zaczął się nudzić, albo będzie wypas, i okaże się, że jest zajebisty bóg, który dobrym ziomom załatwi wypasione "życie po życiu". Raczej to pierwsze : (

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2676994)
to chyba było.

No, jak 4 lata to forum przeglądam, to to było 666 razy, włącznie z offtopami w różnych tematach. Stare, cholernie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2676995)
@Albercia
Corgar Frizz

Ja się załapuję na mystic knight'a, albo ninja. A ty? Ja bym ci polecał black mage albo red mage, żebyś miał czary z białej i czarnej magii \o/

Tee-hee, stare ff-y wymiatają : D

Albertus 30-10-2009 18:00

poczytajcie se mitologie Słowiańsko-Nordyckie

Blind_Farmer 30-10-2009 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2677048)
poczytajcie se mitologie Słowiańsko-Nordyckie

Przeczytaj Dungeons & Dragons: podręcznik gracza:D

alienXX 30-10-2009 18:48

Ja wierze, ze to co bedzie po zyciu jest dla kazdego indywidualne, determinowane osobiscie i powstale tylko w naszej glowie. W duzym uproszczeniu: jesli ktos wierzy w raj - bedzie w raju, jesli ktos nie wierzy w nic - nie bedzie nigdzie.

CytrynowySorbet 30-10-2009 18:52

http://i238.photobucket.com/albums/f...shit_again.jpg

Ale żeby nie było offtopa. Wyznaję reinkarnację.

Beh0lder 30-10-2009 19:01

ciii cos tu za cicho trzeba wywołac jakas wojnę religijna czy cós... ;d

@top
świadomosc albo zanika
albo pozostaje w stanie uspienia na jakis czas
albo zmiena swoj stan

Rzyttofrajer 30-10-2009 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtiziom (Post 2677001)
Szczerze mówić, to trochę szkoda mi tego ziemskiego życia na zamartwianie się, co będzie po nim... w boga nie bardzo wierzę. W szatana zresztą też. Bycie robakiem czy kamieniem nie widzi mi się specjalnie dobrze. Na rozpatrzenie 132443543535 innych teorii jak wspomniałem, szkoda czasu. Przyjmę, co dadzą. Chociaż spodziewam się, że nic nie będzie. I ta myśl wcale mnie nie rozczarowuje.

Szatan jest i znam go osobiscie natomiast Bogiem jestem ja
Oczywiscie ze jest zycie po zyciu wszyscy bez wyjatku spotkamy sie na kasach w tesco (tak beho tez tam bedzie) i bedziemy sprzedawac towary smiertelnikom

Yoh Asakura 30-10-2009 19:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez alienXX (Post 2677068)
Ja wierze, ze to co bedzie po zyciu jest dla kazdego indywidualne, determinowane osobiscie i powstale tylko w naszej glowie. W duzym uproszczeniu: jesli ktos wierzy w raj - bedzie w raju, jesli ktos nie wierzy w nic - nie bedzie nigdzie.

Jakim niby cudem?

Beh0lder 30-10-2009 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer (Post 2677085)
Szatan jest i znam go osobiscie natomiast Bogiem jestem ja
Oczywiscie ze jest zycie po zyciu wszyscy bez wyjatku spotkamy sie na kasach w tesco (tak beho tez tam bedzie) i bedziemy sprzedawac towary smiertelnikom

Sp***dalaj ja chce do bjedronki =[.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:47.