![]() |
GaduGadu sux!
Oto, co otrzymałem:
Cytuj:
Przerzucam się na Tlen Komunikatora albo na IRCa ;) |
Też to dostałem parę sekund w necie. Ale napewno to jest jakiś łańcuszek ~
Ci z GG soft =P, pewnie gdyby takie coś wprowadzili by inaczej nas powiadomili... |
jezeli to prawda ( w co watpie ) to szykuje sie nam upadek najwiekszego polskiego komunikatora...
btw. jest sporo duzo lepszych polskich komunikatorow od gg ( tlen, poprostu.net ) i wiekszosc uzytkownikow pozostawalo przy gg z przyzwyczajenia, wiec szans na rynku komunikatorow by nie mieli... |
Nom. Może rzeczywiście to jakaś ściema, ale nigdy nie wiadomo. Ostatnio GG rzeczywiście nieźle nawalało. Poza tym masz rację - gg używałem z przyzwyczajenia - denerwowały mnie te wszystkie wiadomości wyskakujące od AdminaGG i te reklamy :/
|
Ważne
Od następnego miesiąca prezes spółki gadu gadu wprowadza opłaty za użytkowanie programu gadu-gadu(wszystkie wersje) alby sie ustrzec odpłatnego użytkowania tego programu rozeslij to do wszystkich osób ktore masz na liście gadu-gadu . W przeciwnym przypadku od 1 lutego 2004 r. od jednej litery bedzie naliczany 1 grosz uzbierama kwota będzie wysyłana pocztą. TO NIE ŻART A teraz to dostałem... |
Jest już kilka firm w internecie oferujących współpracę polegającą na zarabianiu przez SMSy, loga, dzwonki, ... do komórek. Polega to na tym, że podpisuje się z nimi umowę i wstawia się jakiś tam kod HTML i na stronie pokazuje się reklama z logami do komórek i numerem pod który trzeba wysłać SMSa. Później firma dzieli się z klientem zyskiem, np 20%. Firmy te oferują nawet założenie linii 0-700... lub właśnie (z czym prawdopodobnie mamy do czynienia) płatnych numerów na które wysyła się SMSy. Sam osobiście uważam, że to bzdura ponieważ ani na oficjalnej stronie GG nic nie jest napisane (a przypuszczam, że powinno by być), ani ja tego nie dostałem. A totalną bzdurą jest to, że jak wyśles łańcuszek do 10 osób dostaniesz darmowe GG :P
|
Nie a ja mam takie fajne skorki do tibii i nawet jeszcze sie nie zdecydowalem jeszcze na zadna ;(
http://republika.pl/jeditibia/gg.JPG |
emm, nie tu post :P
Odnośnie topika: nie używam GG, tylko Jabbera ( [email protected] ) i jest super- szkoda tylko że tak mało osób go używa- Jabber, GG, ICQ, AIM Yahoo i inne w jednym |
Cytuj:
|
Hlip, bo nie beda dziualac na innym komunikatorze (a wie ktos czy tlen moze komunikowac sie zz gg?)
|
Wątpie, żeby GG zaczeło pobierać opłaty za kożystanie, to by ich zabiło......
|
LOL! Znowu jakas plotka - zobaczcie sobie regulamin http://www.gadu-gadu.pl/regulamin.htm tam jest jasno napisane ze GG jest darmowe. To pewnie plotka konkurenci abu userzy gg poprzechodzili do nich.
A pamietacie jak napisali (plotke) ze minister edukacji chce skrocic wakacje LOL i zebi wszyscy mieli w statusie "Łybacka na Sybir" - pewnie koles co to wymslil mial niezla polewe z tego |
Jak dostaniecie cos takiego to (bron Was Boze) nie wysylajcie tego do wszytkich z listy - to jakas bzdura a przez takie "spamowanie" wlasnie gg sie psuje. No bo jak XXX ludzi na raz wysle taka wiadomosc do XXX ludzi to nie dziwne ze serwer 'pada'. Gdyby wam milion ludzi na raz przyslalo listy (takie prawdzwiwe) to tez by sie skrzynka na listy oberwala. Nauczcie sie olewac wszelkie lancuszki szczescia - nigdy zadnego nie wyslalem i zyje (wbrew temu co w niektorych pisza).
A gdyby nawet gg stalo sie platne (nie wierze w to) to przeciez jest od groma innych komunikatorow - wiec nie plakac. |
Łańcuszki są feeee.... dlatego ja z qmplem y3llowem wymyśliliśmy łańcuszek nieszczęścia :D Jak wam się chce to powysyłajcie :D Mi pomogło:
_______________________ O TO LANCUSHEK NIESHCZESCIA - JESLI KIEDYKOLWIEK WYSLESH MI JAKIS PIEPSHONY LANCUSHEK SPOTKA CIE SMIERC- POTRAKTUJ TO POWAZNIE - PANI JANINA Z OLSZTYNA NIE TRAKTOWALA TEGO POWAZNIE I GDY NAPISALA LANCUESZ DO MIE SPADL NA NIA SUFIT - ZMARLA NA MIEJSCU - ROZESLIJ TEN LANUCSHEK DO WSZYSTKICH OSOB KTORE CIE MECZA PODOBNYMI SHITAMI (pozdrowienia - y3ll0w & Dobo) |
Ja to reynold dostalem ponad miesiac temu tylko, ze w troche innej formie.
Ja mieszkam w Olsztynie wiec ten lancuszek jush do Krakowa doszedl... hehehe Ja tam w takie bzdury nie wierze X( |
Można ten łańcuszek określić wieloma słowami, ale chyba najtrafniejszym jest: "pie*doły".
Po, kurde, pierwsze: jakby GG miałobybyć płatne, twórcy wysłaliby nam to w takich samych okienkach, w jakich czasem pojawiają się reklamy (jak to już było w przeszłości). Po, kurde, drugie: 1 grosz za 1 znak pisania, to ile byśmy płacili za jedną rozmowę? 20 zł (20k znaków)? BTW: Mówicie, że takie posunięcie zabiłoby twórców... a co oni teraz z tego mają? To nie zabiłoby GG, bo nie ma co zabijać, GG jest programem freeware, i gdyby stał się płatny, nic twórcy by nie stracili gdyby odeszło np. 70% użytkowników, ponieważ ci użytkownicy NIGDY nie płacili, więc nie ma co zabijać! Gdyby GG umarło całkowicie, twórcy mieliby lepiej, bo mogliby wyłączyć serwer i nie płaciliby za prąd ciągnięty przez chodzącego non-stop kompa. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Mogą to robić dla przyjemności, tak jak mój własny serwer WWW stoi.
edit: strasznie nie lubię jak mnie ktoś jedzie ;( |
No widzę, że rzeczywiście wiadomość o czymś takim to by była w specjanych okienkach a nie w jakimś łańcuszku. Też się przekonałem do tego, że to po prostu jakiś psikus :P. Poza tym z tego, co słyszałem, to ludzie na całym świecie używają ICQ a tylko Polacy wymyślili sobie GG i używają GG. LOL.
PS. A łańcuszek nieszczęście wysyłam do wszystkich moich znajomych ;) |
Ja tez dostalem tez smieszny spam, jednak aby uniknac lancuszkow daje osobie od ktorej otrzymalem wiadomosc bloka - po jakims czasie zalozmy po tygodniu, odblokowywuje delikwenta. Ten sposob sprawdza sie w 100% od jakiegos czasu w ogole nie dostaje lancuszkow nie liczac tego z GG.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:45. |