![]() |
Historia Polski od roku 1610 w postaci komiksu
Komiks zaczerpnąłem z forum.tweaks.pl a skąd oni nie mam pojęcia. W każdym razie bardzo ciekawe. Zapraszam do obejrzenia.
@EDIT Zdaję sobie sprawę, że jest po angielsku, ale może chociaż część tutejszej społeczności da radę http://img697.imageshack.us/img697/7...4a683f9230.jpg |
Lol, mocne ale lekko przesadzone.
|
jeszcze powinno byc ze 2004 dostalismy sie z wlasnej woli pod zabor Związku Socjalistycznych Republik Europejskich
|
super ;D hahahah ale mi się podoba , taka prawda. na solo to się bali , ale we 2-3 to nas tłukli hamany... gdybyśmy mieli inne położenie na mapie nasze państwo było by prawdziwa potęga...
|
To jest z 4chana bodajże. Poza tym ujdzie.
|
Rozumiem, że ten pokeball to taka aluzja, że w Polsce dużo pokemonów?
|
Za bardzo odjechali z tą wspaniałością Polski, a zwłaszcza z zaborami. Nie jestem historykiem, ale zdaje mi się, że Niemcy i Rosja mogłyby nas pożreć z osobna (Austria toczyła inne wojny, bodajże z Francją). Trzymaliśmy się wtedy co najmniej kiepsko.
|
Cytuj:
Gdyby nie to, że mam w d*pie, czy mówię po polsku czy po niemiecku, pewnie powiedziałbym, że dobre. Czekam na pojazd od tych wielkich patriotów, którym się nie chce tyłka na wybory zabrać (edit: tudzież są za młodzi), ale w necie krzyczą jak to nie kochają ojczyzny (przy okazji niszcząc jej język). A jeszcze lepiej tych heilujących ideom Hitlera "polskim patriotów" (yo Albert). |
Komiks świetny, historia Polski prawdziwie ukazana (wiem, byłem tam:p). rozumiem, że to, że inne kraje znają angielski tak jak dzisiejsi polscy tibijczycy to celowe?
|
Fajny komiks.
BTW ma ktoś więcej komiksów związanych z POLSKĄ (chodzi mi o te z 4chana) ? |
|
tez takie cos zrobie jak bede mial chwile
|
genialne i prawdziwe
|
Nie sądze, że takie to prawdziwe, ale większość faktów i tak oddaje - mamy najwięcej pięknych porażek na świecie.
@edit ale podoba mi się nawiązka do Cudu nad Wisłą... Chyba najpiękniejsze zwycięstwo w Dziejach naszego kraju. |
Cytuj:
|
Zgadzam sie z tym że lekko przesadzone, zwłaszcza w tym tekście z francją przed WWII, ale mocne teksty i fajne wykonanie jak na painta, dobre przedstawienie jakże ciężkiej ;( historii naszego wspaniłego narodu.
Żądam podobnych. |
Cytuj:
Zachowali się nie tak, jak by wymagał od nich tego Napoleon, my również pokazaliśmy, że potrafimy być wierni do końca, tutaj niestety nie pokazano czasów Napoleona, gdzie Królestwo Polskie również pomogło. |
Cytuj:
Ładny pomysł, choć trochę przesadzony ale mi się podoba. :D Szczególnie spodobały mi się czasy po 1 wojnie światowej. Cytuj:
Tych trzech zaborców udupili nas tylko dlatego że nasza "wspaniała" szlachta wyciągnęła do nich rękę przez co ponad połowa naszego garnizonu została rozbrjona. Polska na prawdę była potęgą w XVI w. Tylko widzisz, obłuda i chciwość nas zgubiła (a raczej nie nas tylko tych pseudopolaków zwyanych rodami szlacheckimi). |
Mielismy najmniejszą armię ... i bylismy potega muahahahhaa? :D
|
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:38. |