![]() |
Cd-rom
Od jakiegoś czasu muj CD-ROM nie odczytuje większość płyt:/ Ale jak włoże płyte do nagrywarki do wszystko działa. I mam pytanie czy jeżeli kupie płyte czyszczącą to pomoże mi jakoś wyczyścić ten laser w napędzie??
|
Najlepiej:
a) oddaj do serwisu, tam ci go przeczyszczą lub wymienią B) poproś kogos kto się na tym zna, żeby ci przeczyścił (byle nie kolege w stylu "Elo ziom, ja to wiem, widziałem jak mój stary to robi") c)stare napędy mają prawo się psuć i niekoniecznie przeczyszczenie pomoże. |
Ile lat ma cd-rom? Jeżeli nie jest jakiś diablo stary, to płyta czyszcząca może być dobrym wyjściem. Napęd mógł też ulec ogólnemu uszkodzeniu, i jak czyszczące cd nie pomoże, radziłbym zastanowić się nad wymianą cd-romu (chociaż jeżeli masz jeszcze nagrywarke, to nowy napęd jest zbędny imo)
|
Greetings!!
@up Co do tego czy nowy napęd jest zbędny jeśli ma się nagrywarkę to bym się kłócił. Jeśli będzie używał nagrywarki też jako CD-ROMU to mu ją szybciej szlag trafi. Osobiście polecam oddanie napędu do serwisu na przeczyszczenie i sprawdzenie. Jeśli to nic nie da pozostaje kupno nowego. I lepiej sobie kupić już DVD-ROM. I wcale nie jest drogi - LiteOn stoi po około 100 złociszy. Powodzenia na polowaniach życzę. ________________ "Gdy walczysz z potworami bacz abyś sam nie stał się jednym z nich" |
Lepiej nagrywarke DVD... Za 400zl kupilem DVD-DL, ale za mniej niz 300zl zwykla juz mozna...
|
Ok thx wam za odpowiedz, najpierw pujde z nią do serwisu a jak nie pomoże to trza kupić nową:P
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:17. |