![]() |
Top 8: Najlepsze gry
To ja nie będę gorszy i założę kolejny temat z serii "Top", tym razem z serii "Najlepsze gry". Przy podawaniu nazw gier mile widziana jest nazwa firmy.
Tibię też można wpisać :P 1. Unreal (Epic Megagames) 2. Quake 1 (ID Software) 3. Doom 1,2 (ID Software) 4. Diablo II LoD (Blizzard) 5. Unreal Tournament (Epic Megagames) 6. Diablo I (Blizzard) 7. Age of Empires (Microsoft.... chyba) 8. Tibia (CIP Soft) |
1) Fallout 2
2) Fallout 3) THPS 3 4) THPS 2 5) GTA 3 6) Commandos 7) Shadow Company 8) LBA 2 (z sentymentu ;) ) |
1. Tibia.
2. Colin McRae Rally 3. 3. Microsoft Flight Simulator 2002. 4. Fifa (wszytskie części 8) ). 5. GTA: Vice City. 6. Blip Blop. 7. Traffic Giant. 8. Theme park (wszystkie części 8) ). |
1. Anno 1503
2. Tomb raider (ALL) 3. Enter the Matrix 4. Cała seria Monkey Island 5. Quake 3 6. THPS3 7. Beach Life 8. Spider-man :D |
1.) Tibia... ?
2.) Black & White 3.) Counter-Strike 4.) Killer mud 5.) WarCraft III 6.) Pet Soccer ( fun =P) 7.) Star Craft 8.) Harvest Moon |
1. C&C, RA1, Tiberian Sun, RA2 - I love it!
2. Caesar III 3. StarCraft, szczególnie BroodWar 4. Tibia 5. Heroes of Might and Magic 2, 3 6. Inne |
Ciężko powiedzieć, co jest naj, więc nie będzie segregował, ale po prostu wymienię te 8 gier...
I teraz kolejny problem : najlepsze gry obecnie, czy wogóle w historii? bo np. taki Wolfenstein czy dune2 były naprawdę super, ale przy obecnych grach....... No cóż, napisze najlepsze gry w historii gry PC 1) UFO: Enemy unknown 2) Prince of persja 3) Dune 2 4) Wolfenstein 3D 5) Settlers 1 6) Civilization 7) Worms (za chumor, a głównie filmiki) 8) Sim City I masa, które tu nie zmieściły się, a w sumie też nie są gorsze (HoMM1 i 2, THPS 2, Morrowind, Neverwinter, GTA, Doom, Unreal, Half-Life, Quake, Transport Tycoon, Duke Nukem i wiele wiele innych) A to tylko z gier PC w które grałem za ich młodości, bo ogólnie, to nie można zapomnieć np. o Pongu czy Pacmanie, o bulder dashu (czy jak to sie pisało) i wielu innych gierkach, które się zasłużyły w historii. |
I tu się w pełni zgadzam z MatKusem bo to są prawdziwe gry, a jak patrze na dzisiejsze produkcje to wszystko dla komerchy i same powielanie pomysłów, w prawdzie wtedy nie było nic i dlatego każda gra była nowym gatunkiem prawie.
Kolejność MA znaczenie: 1.UFO:Enemy unknown(najlepsza I, ale reszta też gites.) 2.Civilization(Tylko Sida Meiera) 3.Dune 2(+ edycja dla zaawansowanych graczy) 4.Syndicat 5.Wolfenstain 3d(ciągle pamiętam ten strach czy mi Niemiec za rogu wyskoczy) 6.Warcraft I i II (komu tyłek skopać w I 8) ?) 7.Settlers I 8.Prehistoryk I i II I jeszcze z 10 tytułów. I to jest moje TOP wszechczasów i żadna nowa gra narazie nie ma szans się tu wbić(nawet Tibia) |
1. Morrowind
2. Baldur's gate 2 3. Icewind 2 (tak naprawde egzekwo z BG 2) 4. The Settlers IV 5. Tibia 6. TZAR 7. Icewind dale 8. Baldur's gate |
duzo jest fajnyh ale wymienie te najfajniejsze:P:
1.tibia 2.menager zone 3.redragon (pierza trujka to gry online ale maniak ze mnie:]) 4.cm4 5.gt vice city 6.nba strt vol.2 7.teken(all czesci) 8.hirki wszystki z 3 armagedon shadow i chonicyls ... sorry ale zmieszalem pare konsol:P EDIT:aaaaaaaa zapomnialem o cs:P ale dalbym go tak w pierszej 3 ale jusz nie bede monicl:P |
hmm
#1. PLANESCAPE TORMENT!!!(ta gra rządzi)
#2. heroes of might and magic 3:D(ahh ten magiczny klimacik) #3. majesty (za to że się jakoś wyróżniała) #4. half life: cs #5. worms (za to co matkus:D) #6. commandos #7. THPS 2 (ale ja miałem fajne rekordziki w tej grze:D) #8. tibia:D gry wybierałem raczej ze względu na klimacik i grywalność, grafa praktycznie mnie nieobchodziła |
To nie jest taki latwy wybor, "8" to troszeczke za malo :) Ale sprubuje:
1). FALLOUT 2 2). FALLOUT 3). THPS 2 (jeszcze pamietam jak na desce smigalem :) ) 4). Tiberian Sun [i tu wybor staje sie trudniejszy] 5). Unreal Tornament 6). Star Craft 7). Hidden&Dangerous 8). (heh...Tutaj przystopuje, gdyz od razu, bez zastanowienia wymienilbym 4 pierwsze tytuly, dalej notamiast to mam spory problem. Dlatego postanowilem na 8 miejscu zamiescic cala reszte moich najlepszych gier! Nie bede ich wymienial, poniewaz szkoda mi calego tygodnia :) ) |
Ahh te trudne wybory.
Hmmm. Trudny wybór. Ale lista 8 moich najlepszych gier wyglądała by chyba tak:
Na pierwszym miejscu oczywiście : 1) PLANESCAPE : TORMENT (Black Isle Studios) Na drugim byłby 2) DUNGEON SIEGE (Microsoft i Gas Powerded Games) Trzecim miejsce zająłby 3) UNREAL TOURNAMENT (Atari, Epic Games, Digital Extremes) Czwarte i dalej to byłoby 4) Crimsonland (10 Tons) 5) Wszystkie GTA (Rockstar Games) 6) Warcarft 3 (Blizzard Enternaiment) 7) Każda gra z serii Command & Conquer (Westwood Studios 8) THPS 3 (Gearbox Software, Activision) Na pewno w szranki o miejsce na tej liście mogłoby stanąć dużo starych gier (np. Wolfstein 3D, Another World, Dyna Blaster, Dune 2) ale wypisałem te które obecnie są pirwszą 8. Jeśli chodzi o Tibię to byłaby gdzieś w pierwszej 20, i tak bardzo szybko awansowała. |
1.Seria GTA
2.Seria Gran Turismo 3.Seria Need For Speed 4.Tibia 5.ISS 6.Seria Colin McRae Rally 7.Half Life (i wszystkie mody) 8.Duke Nukem Spis nie jest robiony tak że 1 miejsce to jest gra najlepsza tylko tak po prostu.Wiele innych gier również by się tu znalazło ale niestety miejsca brak.Np. Seria HOMM, Seria C&C, Seria Silent Hill i duuuużo innych... |
Będzie ciężko, ale spróbuję jakoś posegregować:
1. Fallout (jedynka i dwójka) 2. Baldur's Gate 2 3. Jedi Knight 2 (głównie z powodu multi) 4. Unreal 5. Diablo 2 6. MDK 2 (moim zdaniem niedoceniona) 7. Atlantis 2 8. Teenagent (tak, tak, dokładnie, nasza, polska przygodówka, aż się łezka w oku kręci ;) ) |
1. Diablo 2
2. THPS 2 3. CM4 4. Seria Need for Speed 5. Morrowind 6. CS (achh, te wszystkie pieniadze stracone w kawiarence) 7. Seria GTA 8. Tibia (tak, tak na ostatnim miejscu :P) |
1. Mafia
2. Gta 3 3. Unreal II 4. Duke Nukem 3D (najlepsza gre swego okresu) 5. Warcraft II 6. Half Life 7. Worms (cała seria) 8. Codename Eagle |
C&C RULEZZZZZ
Cytuj:
|
@Jedi: nie postuję na IW, nie wiem nawet co to jest ;)
@Topic: Ponieważ miałem już powód, żeby napisać posta, do do moich ulubionych gier dorzucę jeszcze Civilization 2 i Submarine Titans, a z takich pomiejszych i starszych, klimatycznych, to: Giana Sisters (najlepsza na C-64!), Boulder Dash, Bridge Builder, Prince of Persia, DynaBlaster, Locomotion :P i wiele innych... |
Moja 8emka:
1.Fallout 1&2 2.Planescape Torment (choć nie przeszedłem do końca, ugrzązłem gdzieś w Baator:P, a potem kolega mi ją odebrał) 3.Saga Baldur's Gate 4.Tibia (dzięki kolegom, bez nich byłaby trochę nuudna) 5.Chrono Trigger 6.Warcraft 3 Frozen Throne 7.Starcraft 8.CS (nie ma jak pograć na infie:P) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:36. |