Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Yetii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=22528)

Salvadore 07-01-2005 21:44

Yetii

mam takie pytanie...czy Yetii widzi niewidzialnych??

z góry dzieki...

pozdr.

elmo_us 08-01-2005 13:34

Watpie zebys uzyskalprawidlowa odpowiedz , wiekszosc bedzie spekulowala, poniewaz naprawde znikomy procent ludzi spotkal/walczyl z yeti.

Masters 08-01-2005 17:12

Ja walczyłem z YETI ale byłem knightem :( i nie wiem czy on widzi niewidzialnych ale raczej widzi bo jest silny :evul:

khazad 08-01-2005 17:18

re up:
no coz... demon skeleton tez jest silny a nie widzi niewidzialnych

Berburio 08-01-2005 18:23

na tibia.pl w dziale potwory to powinno pisać...

Jerkov Thundersword 14-01-2005 15:31

Tak

Yeti widzi niewidzialnych. Asystowałem podczas jego ubijania na Securze jako berserker. Blocker 62 elite knight używał stealth ring, ale Yeti go widział i zaczął atakowac od razu. Heh... było nas 4 ale loot cienki... każdy dostał trochę expa... Ja najwięcej, w końcu waliłem mu moim Giant Swordem po 90, najlepszy hit jaki uzyskałem na tym stworze to 151. Najlepiej do huntowania Yeti użwyać cztero osobowej drużyny. Knighta blockera (dobry eq, dobry shielding) knighta berserkera (niezbędne bardzo dobre skille i broń o dobrym ataku), druid (koniecznie z gotowymi UHami i HMM), sorcerer(asekurowany przez knightów wali z sd, nasz miał tylko 3 sd 8o ). Tak jest w przypdaku low i medium leveli. Knight bloker miał level 62, knight berserker (ja ze skillami 67/62 lvl 16), mag miał level 30 mlvl 48, druid miał level 18 i mlvl 34. Yeti skapitulował po 30 sekundach, ale zadawał ogromne obrażenia blokerowi, na mnie zleciały 2 uh :p. Loot: 4 meat, 2 ham, 5 snowballs. Ja dostałem snowballe, reszta żarcie :D .

Elveloya 17-01-2005 17:17

Dobra ale gdzie można go znaleść <wiem że gdzies na lodowych wyspach ale gdzie?> ? :confused:

Elbero 17-01-2005 19:31

Z tego co słyszałem mój qmpel wracał z expienia na foldzie noi zobaczył kilka trupów :D zrobił podjazd zakosił bp uhów a tu nagle dostał śnieszką :] za 150 :] stracil ten ukradziony z trupa bp uhow ale nie zdołał uciec(yeti jest bardzo szybki i mocno bije ze snow wawów)Aha yeti na filmiku byl w tym samym miejscu przy ktorym zabił mojego kolege i innych graczy :) czyli nie daleko jaskini na foldzie :/ jego resp jest nieregularny nie pojawia sie na kazdym serwie w jednym czasie :P Aha widzialem jak yeti zabijał mojego qmpla nie radze brac go solo na mniejszym niz 20 lvl nawet z uhami bedzie ciezko przezyc :D Pozdro...... :balwanek:

Elveloya 18-01-2005 16:56

Podumowanie

Czyli podsumowując:
- Yeti jest szybki i mocny
- Występuje na Foldzie koło jaskini, ale nie zawsze
- loot z niego mizerny

Pytania:
- Czy ja <patrz podpis> + blocker 70+ elit <89/88> możemy iśc spokojnie na Yeti? <no i ewentualnie pally 80/67 z 40 lvl i 15 mlvl>
- Wystepuje koło jaskini ale na wschód, zachód, północ czy południe od niej?

Aha dajcie link do tego filmiku z Yetim... <nie wiem czemu ale sie napaliłam na tego stwora :D :D :D >

Misieq Druid 18-01-2005 18:26

Ja wiem gdyie s jedzne 2 respz Zeti, wolnz ale hitz 200+300 jesli ktos gra na eterni i nie wie gdzie yeti niech zagada do Sir Andric B)

Jerkov Thundersword 18-01-2005 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elveloya
Pytania:
- Czy ja <patrz podpis> + blocker 70+ elit <89/88> możemy iśc spokojnie na Yeti? <no i ewentualnie pally 80/67 z 40 lvl i 15 mlvl>
- Wystepuje koło jaskini ale na wschód, zachód, północ czy południe od niej?
>

Mozesz go załatwić solo z użyciem 2-4 sd i kilkunastu UHów ale nie polecam. Najlepiej bloker knight 70 ze skillami 95/90 i paladyn 40 ze skillami 85/XX. Jeżeli dojdą do tego twoje sd i 1-2 uh dla knighta to stwór zginie w ciągu kilkunastu sekund. :)

Khazar 18-01-2005 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
[...]Najlepiej bloker knight 70 ze skillami 95/90[...]

ze tak powie: PRZESADA! gosciu po co Ci az taki dobry bloker? ludzie na skilach 10 nizszych i 10 lvli mniej potrafia demona bloknac, nie mowiac juz o dragon lordzie, ktorego combo podchdozi czasem pod 800 przeciez, wiec nie wydaje mi sie zeby yeti byl silniejszy. Cos mi sei wydaje ze tym swoim knightem 18 czy jakiego tam masz malo blokowales (chyba ze masz jakas lepsza postac w co watpie). jakbym mial okazje to swoim elite 53 probowalbym tego yeti solowac, ale na titanii nikt go chyba nie widzial.

Kennypl 20-01-2005 08:23

Yeti na 100% widzi niewidzialnych, bo czy ktos widzial potwora ktory ma 1000 hp i nie widzi niewidzialnych? To byl by istny raj dla palkow, drutow i sorcow. Chociaz polowanie na Yeti raczej nie jest oplacalne, tylko 460 expa i loot tez badziewny.

Jerkov Thundersword 21-01-2005 18:35

Lol!

95/90 dla knighta to skille wymagane na blokowanie Yeti z minimalną stratą HP, a takto mozna go blokowac na skillach +75 spokojnie.
A ja moim knightem nie blokuje, bo jescz enie mam uh, więc narazie tylko soluje stwory i trenuje postać :p

-Res- 21-01-2005 18:54

Ekhem...Był taki temat uzywaj opcji szukaj ;)
Tak raczej widzi -A respi sie roznie wiec jak ktos ci powie gdzie sie respi to bedzie bujda na resorach

Rotmailer 21-01-2005 18:56

Moglibyście zamieścić link do tego filmiku z Yeti?

Khazar 25-01-2005 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
95/90 dla knighta to skille wymagane na blokowanie Yeti z minimalną stratą HP, a takto mozna go blokowac na skillach +75 spokojnie.
A ja moim knightem nie blokuje, bo jescz enie mam uh, więc narazie tylko soluje stwory i trenuje postać :p

wiec bardzo Cie prosze nie pier*ol glupot i nie radz ludziom ktorzy swoje w zyciu juz przetrenowali i przeblokowali bo jakso Ci to nie wychdozi. mowisz o minimalnej stracie HP? wg Ciebie jaka to niby jest? 1? 100? 1000? a mzoe 0? przeciez Tibia oparta jest na takim zwyklym losowaniu hitow - tak bym to nazwal. mam prosty pryklad - moj qmpel poszedl na behe na cyclopolis zobaczyc. raz jak tam byl to dostal hity 19 i 17, a za drugim razem jak tam polazl, dostal 196.... tak samo przy atakowaniu: mam skile 81/80, d lance, axe ringa i potrafie nietrafic w cyklopa.... poprostu chu*a wiesz....

Kajzer 25-01-2005 12:21

Khaz ma racie;] hity sa bardzo przypadkowe vide nasze duele :P
mtsle ze yeti to cos jak orc warlord nie mocniejsze wiec taki 50 knight moze go zabic przy pomocy kilku uh

Khazar 25-01-2005 12:27

taaaa nasze duele sa tu idealnym przykladem: raz parsi przywali mi w duelu za 90 max a ja jemu za 60, raz na odwrot, ale chyba jeszzce mi sie z Toba wygrac nie udalo bo masz ciut wiekszy lvl i skile jednak :P (5 roznicy).
ale ludzie popatrzcie sobie pod tym katem: bije sobie cyca. jeden strzal: 210, drugi 11, trzeci miss, czwarty dopiero 39 i cyc dead. jezeli ktos gral w D&D albo cos takiego to wie, ze chcac zadac obrazenia musi rzucic kostka - w Tibii zasada jest ta sama - decyduje slepy los. nie wiem czy na Titanii yeti juz widziano, chyba nie, bo chetnie bym sobie powalczyl, bo jak bk mozna zasolowac to czemu nie yeti?:D

Jerkov Thundersword 25-01-2005 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khazar de'Shar
wiec bardzo Cie prosze nie pier*ol glupot i nie radz ludziom ktorzy swoje w zyciu juz przetrenowali i przeblokowali bo jakso Ci to nie wychdozi. mowisz o minimalnej stracie HP? wg Ciebie jaka to niby jest? 1? 100? 1000? a mzoe 0? przeciez Tibia oparta jest na takim zwyklym losowaniu hitow - tak bym to nazwal. mam prosty pryklad - moj qmpel poszedl na behe na cyclopolis zobaczyc. raz jak tam byl to dostal hity 19 i 17, a za drugim razem jak tam polazl, dostal 196.... tak samo przy atakowaniu: mam skile 81/80, d lance, axe ringa i potrafie nietrafic w cyklopa.... poprostu chu*a wiesz....

minimalna strata hp w walc e z yeti: 0-650
a co do twoich missów na cyclopsie, nie masz się czym chwalić, bo snake'a z giant swordem można zabić dopiero za 3 hitem, słyszałem o jednym taki przypadku :p ...
wiem tylko tyle yeti trafia conajmnej za 3 hitem, no chyba ze powaliłes więcej niż 1 yeti, to wiesz... ja na razie 1 w drużynie...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:42.