![]() |
O qustach inaczej
Mam jedno pytanie odnośnie questów. Nie chodzi mi o pytanie się jak to rozwiązać bo nie w tym rzecz. Mianowicie: jak się zaczepić aby odnaleść wątek do rozwiązania qusta. Czy drzeć się do wszystkich ''o co w tym chodzi'' czy może zagadać jakiegoś npc czy poczytać książki w bibliotekach. Skąd zwykli gracze dowiadują się o tym że jakiś quest istnieje? Proszę o radę. Jeżeli bym w jakimś stopniu naruszał regulamin, proszę o skorygowanie mnie :)
|
Cytuj:
|
Siemka!
Według mnie jest to efekt przekazywania wszystkim nawzajem o danym quescie. Najpierw jeden gracz przez przypadek na jakichś potworkach albo w jakims miejscu questa odnajdzie a potem mówi innym i tak się zaczyna.Ja szczerze mówiąc o wszystkich questach dowiedziałam się od kolegów i stąd je zrobiłam :P Można również porozmawiać z jakimiś dziwnymi postaciami w grze, np przy miescie i tez można się czegoś dowiedzieć. I myślę, że to tak właśnie wygląda. Wg najlepiej żeby zrobić questa, gdy sami boimy się zapuszczać w dalekie tereny po prostu popytać, bo ludzie w Tibii znają ich mnóstwo i często pomagają. Znam to z doświadczenia :D A więc do dzieła... 8) |
Dzięki. Waśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Wielkie THX. :D
------ Edit by Gremlin Skoro padla odpowiedz to zamkne temat zanim ktos wygada za duzo. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:11. |