Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Smierc za nic ;( (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=22629)

Majki 08-01-2005 20:19

Smierc za nic ;(

Mam problem jakis zly czlowiek chce mnie zabic ;(

przechodzilem pewnego razu obok czlowieka ktory walczyl z minotaurem widzialamem ze go atakuje ale bardzo malo zadawal mu obrazen wiec chcialem mu pomoc (mial 8 level) kiedy zaczelem atakowac nie mowil mine ani nic w tym stylu wiec zalatwilem minotaura i nawet nie zabralem przedmiotow.
On powiedzial ze zrobi na mnie polowanie ale pomyslalem ze tylko sie odgraza i nie ma kumpla z 43 levelem :evul: wiec sie nie przejelem lecz pozniej ten kumpel sie zjawil i powiedzial ze mnie zabije jesli za 2 dni nie dostanie 2000 GP 8o nie wiem jak sie z tego wywinac prosze o pomoc mam tylko 1k i 11 lvl knighta czyli jestem poczatkujacy
:baby: RATUNKU! :confused:
PROSZE... nie - BARDZO PROSZE o jak najszybsza odpowiedz

Dezerter De'War 08-01-2005 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Majki
Mam problem jakis zly czlowiek chce mnie zabic

ach ci zli ludzie...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Majki
widzialamem ze go atakuje ale bardzo malo zadawal mu obrazen wiec chcialem mu pomoc

widocznie trenil, byl afk wiec nie mogl ci odpowiedziec, a ty zabiles mu potwora i absolutnie zasluzyles na kare...
temat do zamkniecia -.- bylo juz mnostwo ludzi przed toba ktorzy tak pisali

jedyne c mozesz zrobic to sie przed nim plaszczyc...

Magus 08-01-2005 20:24

Teraz juz bedziesz wiedzial ze nie atakuje sie 'czyichs' potworow, chyba ze ktos poprosi o pomoc. Gosciu sobie tylko trenowal. Zagadaj z nim i powiedz ze jestes newbie i sie dopiero uczysz, przepros. Powinno byc OK.

Scream 08-01-2005 20:24

life is very brutal..... jesli grasz na xanterze to moge ci pomoc ^^

Majki 08-01-2005 20:31

thx za odpowiedz ale liczylem na jakies rady albo wsparcie w postaci milego 89 lvl hehe a tu same nagany :( a poza tym nie powinien nikogo nasylac tylko sam to ze mna rostrzygnac! A tak wogle to on nie byl AFK skoro od razu kiedy zabilem minosa napisal ze bede huntowany!

Lord Sith 08-01-2005 20:43

@up:
A nie pomyslalesz ze wtedy wrocil albo zerknal na monitor ?? -.-

-Res- 08-01-2005 20:55

Ja jak ktoś zaatakuje mi potwora to jeden hit i kolesie uciekaja-bo mysla ze nie odwaze sie zaatakowac ;/

Xeltix 08-01-2005 21:04

MEGAKUR*WAROTFL&LOL!!!

To była największa głupota jaką można było zrobić na mainie! HAHAHAA!!! I co z tego że zadawał mu bardzo mało dmg?! Miał full def i walczył afk więc nie mógł ci odpowiedzieć? Jeśli nie masz kasy to lepiej schowaj wszystkie przedmioty w depo i idz na śmierć. Może zabójca okaże się dobry i cię nie zrookuje! HAHAHAHA! Gratuluje pomysłu na spartolenie sobie życia na tibii :D

Wild Dragon 08-01-2005 21:24

Nazwa tego topicu króluje !
Rzeczywiście za nic =( Teraz ten 8 lvl i Jego
kumpel ''potreni'' sobie na Tobie ...
Chowaj się w tłumie ... A może grasz na non-pvp ? :P

Magus 09-01-2005 13:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeltix
MEGAKUR*WAROTFL&LOL!!!

Panie i panowie, oto przyklad wypowiedzi przecietnego polskiego gracza - gówniarza. Bezmyslnego do tego. Nie wychwycil ze zalozyciel to NEWBIE (tak, newbie a nie n00b) i go 'jedzie' bo sam mysli ze wie wszystko.
Pathetic -.-".

Cytuj:

thx za odpowiedz ale liczylem na jakies rady
Cytuj:

Zagadaj z nim i powiedz ze jestes newbie i sie dopiero uczysz, przepros. Powinno byc OK.
To chyba rada, czyz nie?

Kopiraum 10-01-2005 23:41

Ja tez miałem bardzo nie przyjemna sytułacje byłem w podziemiach pod depo w AB podszedł do mnie jakis człowiek i prosił abym poszedł za nim.Doszlismy razem do drzwi za ktoremi był uwieziony jego kumpel i kazali mi otworzyc drzwi jak wtedy ten co zemna przyszedł wpadl w szał zaczoł do mnie strzelac z łuku i zażądał 50 gp dałem mu 24 gp(bo tylko tyle miałem przy sobie reszta w depo) i zaczołem krzyczeć "Help Pk" na szczęście przechodzil tamtendy jakś wysoko poziomowa postać i zabiła mojego prześladowce,a ja jeszcze na tym skorzystałem bo zabrałem jego łuk.

dobry barbarzyńca 10-01-2005 23:53

po pierwsze....

po pierwsze... nie płać B)
po drugie... zanim gość sie dorobi jakiegoś levelka wyższego niż 10 (czyli żeby mu sie opłacało Cie huntować - tzn w miarę łatwo i przyjemnie ;) ), minie sporo czasu i NA BANK o tym zajściu zapomni.... o ile jeszcze nie zapomniał :)

Markx 11-01-2005 00:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dobry barbarzyńca
po pierwsze... nie płać B)
po drugie... zanim gość sie dorobi jakiegoś levelka wyższego niż 10 (czyli żeby mu sie opłacało Cie huntować - tzn w miarę łatwo i przyjemnie ;) ), minie sporo czasu i NA BANK o tym zajściu zapomni.... o ile jeszcze nie zapomniał :)

Sporo czasu... to jest kilkanascie minut tylko zależy gdzie huntujesz a po drugie napsiał ze to jego kolega go huntnie:P

Olej go, unikaj , uciekaj , przestan grac na kilka dni koles da sobie spokuj.

Gesundheit 11-01-2005 17:46

Kużwa ludzie ja zara nie wytrzymam 0_o gosiu bije potworka JEGO SPRAWA,JEGO SKILLE,JEGO EXP I JEGO LVL -.- nie umiesz się zachować jak Tibijczyk to widzisz ehh -.- nie mówi ani Mine,ani Get lost plz ! tylko mysla ze tak iTibijczyk jak ty (w dodatku o 3 lvl'e większy) odp.ierdoli sie od neigo i pojdzie gdzie indziej TEZ BYM TAK ZROBIL -.- (jezeli ktos by zabił,mojego potworka) FACET to jest Przecież LOGICZNE jak Szkoła i Nauczyciel nie mówi nic,że to jego bo wie (tzn teraz już wiedział -.-) że jego potworka nie zabijesz bo masz wyższy lvl AMAGAD

Mistyczny 11-01-2005 18:02

Skoro masz 11 lv. Knightem to idz na rotwormy i zrób sobie 1 k w 30 min i tyle zapłać mu :( mnie już 120+lv .huntują bo chciałem mpa i tak prosiłem 1 z nich przez 2h :) :D

Karher 11-01-2005 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mistyczny
Skoro masz 11 lv. Knightem to idz na rotwormy i zrób sobie 1 k w 30 min i tyle zapłać mu :( mnie już 120+lv .huntują bo chciałem mpa i tak prosiłem 1 z nich przez 2h :) :D

O tak pierwsze co to bym cię raz uderzył i pewnie miał być już czrwona kreskę i wkońcu byś się odczepił a jak byś nie widział i nie wiedział to oni mogą MPA sprzedać więc to jest czysta postawa n00ba !

A co do tej kasy to im nie płać ile ja razy słyszałem "Hunted" że mają kumpli czy też 2 postacie i co ja na to ? olalem ich a często chodziło im o nic podchodzi do ciebie taki i mówi n00b idiot itp to ja go wale a ten zaraz "hunted" i jakoś nadal żyje. A co do straszenia to pewniem gość na 9 levie Druid straszył że mnie zabije :P

JeteKnight 11-01-2005 18:29

@res

Res sproboj taki trik na mnie to sie zdziwisz jak nie uciekne ;)
A teraz troche glupia rada bo mam z nia zle skojazenia:
Postrasz typa jakimis kumplami z HLVLów i sa dwie opcje=))):
1. Albo sie przestraszy i ci odpusci=)))(malo prawdopodobne 8o )
2. Albo twoi kumple(jesli cie bardzo lubia) a tamten kolo nie odpusci to zaczna sie napi****lac. Co moze sie skonczyc dla ciebie z niezbyt dobrym skutkiem tak jak to bylo w moim przypadku=))) :confused:

Zindahjira 11-01-2005 21:53

Sam sobie jesteś winien. Na mainie nie atakuje się niczego co atakuje kogoś innego. Widać, że jesteś newbie więc zakoduj, że to co uchodzi płazem na rooku nie uda się w szerokim świecie.
Co do straszenia typu: "Hunted!", "My friend has high level. He will kill you!". Olej go, na 90% koles zapomni o incydencie jeśli nie będziesz mu się w oczy rzucał. No chyba, że będzie taki pamiętliwy jak ja :p Nie zapominam kto mi wytnie świństwo czy spekuje. Ale za zabicie mi buga to tylko bym Cię upomniał.

Wexerh 13-01-2005 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeltix
MEGAKUR*WAROTFL&LOL!!!

To była największa głupota jaką można było zrobić na mainie! HAHAHAA!!! I co z tego że zadawał mu bardzo mało dmg?! Miał full def i walczył afk więc nie mógł ci odpowiedzieć? Jeśli nie masz kasy to lepiej schowaj wszystkie przedmioty w depo i idz na śmierć. Może zabójca okaże się dobry i cię nie zrookuje! HAHAHAHA! Gratuluje pomysłu na spartolenie sobie życia na tibii :D

Inteligentnie inteligentnie no nie powiem... , Ehh az zal serio Chlopak dopiero zaczyna zycie w tibi i skad ****a mial wiedziec , chcial poprostu dobrze a ze wyszlo zle to juz nie jego problem a zreszta ktos tu musi miec zle w glowie 43 lvl zawraca se glowe 11 lvl z powodu zabicia minosa ^^ , swiat spada na psy.

Norua 14-01-2005 09:38

@ Twórca Tematu

Przeczytaj te tematy (przynajmniej pierwsze posty):

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=1807
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=4075
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5928
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=600

I najważniejsze:
http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=7570

Oprócz tego:
http://www.tibia.pl/forum/forumdispl...0&daysprune=-1

Tam możesz sobie poszukać różnych tematów w których są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania i problemy.

Dopiero wtedy zacznij grać w Tibię, czy raczej grać na mainie.

With regards,
Norua~

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:59.