![]() |
Zagadka informatyczna ;)
Zagadka. Sztuka polega na złamaniu hasła, a właściwie na odszyfrowaniu go. Pierwsze dwa bez problemu, bo praktyka w C robi swoje. Natomiast przy trzecim haśle już problem, bo JavaScript za bardzo odbiega od C. Kto się czuje na siłach, niechaj próbuje. Tylko moja prośba: nie podawać haseł w postach ;)
|
przeciez to nie mozliwe
|
Przejscie do poziomu 2 bez wprowadzania hasla tez sie liczy?
|
Prościutkie :D, 2 poziom juz, juz bylem na stronie takiej tylko ze angielskiej, podpowiem ze aby przejsc do 2lv trzeba dac na tej formie prawy i pokaz zródlo :) powiem ze 1 litera to "m" dalej niechce wam zapeszac rozrywki :D
<edit> Mam kłopot z drugim :| |
Pierwszy tez przeszedlem... Beznadziejnei prosty. Ale 2... OMG. Ja nie chce byc hackerem :p
|
Kod:
function rome(N,s,R,b,a,o) plx :) Idę się wykąpać, może mi coś przyjdzie do głowy... :P |
Hehehe ;)
Też na tym utknąłem, bo Javy nie znam za bardzo. To, co przeszedłem, to za pomocą mojej znajomości C/C++, ale tutaj to już wyraźnie coś innego i nie potrafię zczaić tego ;P |
No pierwsze po prostu banalne nawet ja co sie na niczym nie znam to zgadlem za 1 razem... Ale nastepne...
Ludzie, nie piszcie rozwiazania, ale przedstawcie ze sie tak wyraze tok rozumowania:P Czyli co znacza te wszystkie znaki w kodzie zrodlowym;) Satysfakcji innym nie zmniejszycie, a pomozecie;) Po prostu nie kazdy jest programista C++... |
No pierwsze to było banalne, ale drugiego to już nie kapuję. Ostatnio uczę się ACS'a (skrypty Hexen'a 1, a także ZDooma), a tenże oparty jest na C więc może kiedyś pokapuję :) .
BTW: NEKROMANCI SĄ WŚRÓD NAS! Przyszli by budzic zmarłych! :D Dla tych co nie zrozumieli ironii: patrzcie na datę pierwszego oraz drugiego postu. |
3 LEVEL DONE! :D
Moja rada jest taka - rozwiązywać korzystając z IE - używając Opery nie doszedłbym do rozwiązania ile bym nie siedział...na szczęście przyszło mi do głowy sprawdzić pod IE. 8o |
Moja praktyka w C mi nie pomogła w 2 poziomie, nie czaje jak ta pętla biega nie znam tego aż tak dobrze, 2 poziom to chyba maks moich umiejetnośi, przesłałem link mojemu nauczycielowi co zajmusie się programowaniem, ciekawe jaki poziom osiągnie :D
|
Łatwizna
Doszedłem do 4 lvla :] Ale używając programów pomocniczych (Brutus i spółka :] ) Dalej mi się niechciało robić bo to od cholery się czeka (Tyle kombinacji 8) )
Tzn. Mój kumpel to zrobił bo ja się na tym nieznam :)) A samodzielnie to nawet niepróbuje... |
Powiesić gościa:
Cytuj:
|
Hmm... do trzeciego poziomu doszedłem linksem (nie obsługuje JS)
z odrobiną pomocy napisaną szybko w języku pike (banał). Ale dalej... Tam jest funkcja, która teoretycznie przyjmuje kilka argumentów, ale przy sprawdzaniu hasla podaje się jej jeden. O co w tym chodzi, to ja nie wiem. Ale to jest test na biegłość znajomości JS a nie na łamanie hasla... Nigdy nie napisałem sam nic w JS... :/ |
5 zaliczyłem używając tylko IE oraz notatnika
1 bajecznie prosty
2 prosta pętla 3, 4 w miarę proste jak zauważymy pewne rzeczy 5 prościutkie równanie kwadratowe 6 jak ktoś to złamie to jest autorem tej strony. |
Na 6-te już dzisiaj nie mam głowy, za późno jest ;)
@Gniew Mroku: 4-ty poziom wcale nie był, ani nie jest łatwy - to dlatego, że *trzeba* to zauważyć. A takie błędy nazywa się czeskimi, bo wszystko działa, ale nie tak jak powinno i nie wiadomo dlaczego :D Pogratulować trzeba autorowi za pomysłowośc w tym 4-tym zadaniu :) Cytuj:
|
Te, raynold ja zawsze mowilem ze ty najlepszym tu modkiem jestes:D ale ja juz 3 poziom 3 godizny rozwiazuje i nic:P niezlego cwieka mi to zabilo:P i nie rozwiazuje tego zadna metoda brute force ani nic...:) nie duzo osob konczy 3 lvl jak widze:)
|
Kurde nie umiem 5 rozwiązać a, mówicie że takie proste :P
|
Cytuj:
Wiem, że jestem :> Yours Rayman |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:14. |