![]() |
Deja Vu
Czy często zdarza się wam mieć deja vu ?
Cytuj:
|
Zdarza mi się od czasu do czasu, nie powiem, całkiem interesujące skąd to sie bierze (ale nie na tyle, żeby chciało mi się tego szukać : D)
|
kiedyś miałem często, ostatnio coraz rzadziej
|
Mózg odbiera obraz jako coś co już widział ;d , nic specjalnego.
Dobra , żeby nie było każdy czasami tak ma. |
Obraz z jednego oka dociera do mózgu troszkę szybciej niż z drugiego i dlatego wydaje nam się, że już gdzieś to widzieliśmy. Oto cała filozofia.
|
chyba juz gdzies widzialem taki temat ;o
|
Cytuj:
|
a przy Déjà vu też tak macie jak ja że wiecie co się wydarzy za minute lub dwie takie przebłyski pamięci i o dziwo to się sprawdza.
|
Nie, nie potrafię "przewidzieć przyszłości", ale deja vu mam jakoś w miarę często. Najczęściej na lekcjach w szkole ("zdaje mi się, że widziałem już dokładnie taką samą sytuację wcześniej, na tej samej lekcji"), w domu ("ej, taka sama rozmowa miała już miejsce, nie?") i takie tam.
W każdym razie, nic poważniejszego, typu "chyba już tutaj byłem" etc. |
Kiedyś coś takiego miałem, teraz bardzo się z tego cieszę...
Raz byłem na mieście i miałem przechodzić przez ulicę, i nagle jakiś przebłysk jak stoję na tej samej ulicy i jakby miał mnie potrącić samochód. Nie przeszedłem. Niecałą minutę później dwóch przechodniów zostało potrąconych przez samochód. Kierowca był bardzo pijany. Nie wiem czy kwalifikuje się to pod Deja Vu, ale to bardzo dziwne... |
od kiedy jaram trawe, czyli od paru dobrych lat, mam dość często.
Osatnio dejavu miałem jak oglądałem tego debila nergala jak darł biblie. wydawało mi się, że już to widziałem! nie wiem czy na potrzeby skretow nie wyszło podobnie. |
@2up
Oszukales przeznaczenie, wiec oczekuj okrutnej smierci jak w tych filmach. Nie przypominam sobie, abym doswiadczyl takiego czegos. |
Kiedys idac ze znajomymi mialem Deva Vu. O dziwo wiedzialem na jaki tor zejdzie temat naszej rozmowy ( zupelnie nie powiazany z tematem naszej owczesnej rozmowy)
|
Ja nie miewam deja vu. U mnie Matrix działa sprawnie.
Cytuj:
|
Deja vu kilka razy w miesiącu, miewam też dziwne akcje typu "siedze w ławce i tak z niczego pojawiają mi się obrazy, np leże w zielonym wózku dziecięcym, ogólnie widać dużo szczegółów"- pytam potem matki jaki miałem wózek w dzieciństwie, a ona że zielony o.o
|
U mnie jest tak, że najpierw mam sen z życia i rok czy dwa lata później to się zdarza. Albo przynajmniej tak mi się zdaje
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:09. |