![]() |
Dziwne pytanie od noobka
Witam po raz kolejny.Mam bardzo "noobkowskie" pytanie mianowicie: czy kontynent Tibii to jedna zbita kupa i najzwyczajnej mogę sobie przejść z miasta do miasta?Nie potrzeba do tego żadnych teleportów ani statków.Ogólnie chodzi mi oto jak wygląda podróżowanie między miastami darmowym kontem (FACC).
Bardzo proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję.:) |
Jest mainland i tu możesz sie poruszać o własnych nogach i czasami statkiem na niektóre wyspy np. folda i sa wyspy dla pacc czyli zdecydowana większośc tibijskiej mapki :p i żeby tam dotrzeć trzeba poruszać się regularnymi statkami dostępnymi dla pacc (te w miastach);P
No i poza chodzeniem pieszo jest jeszcze bug pozwalający przenieść się do miasta w którym jesteśmy "zarejestrowani". |
Cytuj:
1.moge łazić pieszo po całym kontynęcie 2.na niektóre wyspy moge statkiem 3. reszte wysp mogą odwiedzać tylko pacc 4. napisałeś że żeby dotrzeć na wyspy z podpunktu 3 trzeba plynąć REGULARNYMI statkami I tutaj pojawia się kolejne pytanie: istnieją statki NIELEGULARNE ???!!!;( |
Cytuj:
|
do każdego miasta należące do FACC dojdziesz pieszo. jeśli jakieś miasto facc ma wyspę( Carlin-folda, vega, senja) dopłyniesz tratwą. CHYBA do każdego miasta PACC trzeba płynąć statkiem.
|
ok dzieki all ale jeszcze jedno: czy main to jedna zbite mapa czy jeśli będę chciał przejść z mapy na mapę będę musiał użyć np. jakiegoś teleportu???
|
Nie , conajwyżej statków , i czasami tp z jednego miejsca na drugie np. przy questach ;o choć często da się dojśc i pieszo (np. mino pod senją). Doładowywań map żadnych w czasie gry nie ma.
|
Cytuj:
|
Zamnknąć
Forumowicz dostał odpowiedź, nie trzeba już tu pisać. Jestem za zamnknięciem tego tematu.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@Topic http://images.tibia.pl/static/mapa%20%C5%9Bwiata.png To takie duze na srodku to tereny FACC po ktorych mozesz spokojnie zapierniczac z buta :D reszta czyli to dookola to tereny PACC na ktore mozna sie dostac jedynie plynac statkiem lub lecac latajacym dywanem. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:42. |