![]() |
Problem z grafika
http://img12.imageshack.us/img12/9214/habah.jpg
Na zdjęciu tego nie widać, ale grafika jest niewyraźna, a okna nie da się poszerzyć. Jak to naprawić? Niedawno robiłem formata. Moim zdaniem to problem ze sterownikami, jeśli już planujecie mówić"zainstaluj xxxxxxx" to podajcie link do tego bardzo bym prosił Z góry dziękuje. |
Sterowniki dobiera się pod kartę graficzną. Z tyloma informacjami co podałeś, srsly mogę ci z czystym sumieniem odpowiedzieć: zrób xxx.
http://rtfm.killfile.pl/ Co do powiększenia okna - w opcjach gry powinna być funkcja odpowiedzialna za to. |
gdzie sprawdza się karte graficzną?
|
W menadżerze urządzeń?
|
yyyy
nic nie znalazłem ale znalazłem tylko że kontroler video zgodny z VGA jest |
Zapytaj rodziców...
|
nvm kto bedzie na tyle łaskaw by podc mi link do directx'a 9.0
szukam instaluje a i tak żaden nie działa przy tibii(w options -> grapihcs -> advenced nie da sie zacznacyć, directx 9.0) co by najprawdopodobnej zażegnało problem |
To moze pierw kompa zresuj?; o
options>advanced>light costam~~ i dont shrink game window. dziekuje dobranoc. Cytuj:
|
@up
I co się śmiejesz ja nie mam dźwiękowej i sieciowej |
eh... co do grafiki problem ten sam.... ale...
sciągnąłem nowego directx'a a tibia nadal go nie widzi, w ustawieniach nie moge zaznaczy directx 9 --- Monsword dodał 40 minut i 19 sekund później --- @up nieważne... teraz kiedy klikam na ikone tibi wyskakuje mi to Tibia video surface allocation failed.(Error code trzeba wpisać w elemencie docelowym jjakieś engine 0,1,2 ae nie umiem tego zrobić poprawnie, zamiast mówić co mam wpisać, wklejcie mi tu gotowa juz scieżkę --- Monsword dodał 12 minut i 25 sekund później --- Temat do kasacji. |
czlowieku po prostu nie masz zainstalowanych sterownikow do karty graficznej.
Musisz zainstalowac sterowniki do swojej grafy. Jesli nie wiesz jaka masz poszukaj pudelka w domu, a jesli nie masz, rozbierz komputer i zobacz co jest napisane na grafice. Dopoki nie zainstalujesz sterownikow na komputerze prawie nic nie bedzie ci dzialac. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:32. |