Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe dodatkowe usługi. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=228155)

Voniek 19-02-2010 18:48

Nowe dodatkowe usługi.

W listopadzie CipSoft rozpoczął wprowadzenie nowych, dodatkowych usług. Pierwszą taką usługą był transfer postaci na inny świat, który został ciepło przyjęty przez społeczność tibijską. Do tej pory z tej usługi skorzystało ponad 14 000 użytkowników, a liczba ta ciągle rośnie.

W najbliższy wtorek 23 lutego zostaną podjęte kolejne kroki w celu rozszerzenia usług i tym samym usatysfakcjonowanie społeczności. Zostaną dodane następujące usługi:

Zmiana płci postaci: do tej pory usługa ta była dostępna tylko dla kont premiowanych. Od wtorku funkcja ta będzie dostępna, gdyż zamiast dni premium gracz będzie musiał zapłacić 2.95€ za zmianę płci.

Zmiana nicku postaci:
jeśli uważasz, że aktualne imię Twojej postaci nie pasuje do Ciebie będziesz miał szansę je zmienić. Po skorzystaniu z usługi zarówno stare jak i nowe imię będzie działało przez 6 miesięcy. Koszt tej usługi będzie wynosił 6.95 €.

Zmiana nazwy konta:
gdy tworzysz konto w grze pojawia się informacja, by wybrać wyjątkową i trudną do zgadnięcia nazwę konta, którą będziesz znał tylko Ty. Jeśli będziesz chciał zmienić nazwę swojego konta będziesz miał szansę to zrobić za 4.95 €.

Wszystkie dodatkowe usługi będzie można kupić albo przy pomocy tibijskiego systemu płatności (kartą kredytową), albo za pośrednictwem oficjalnych sprzedawców. Należy jednak pamiętać, że decyzja w sprawie oferowania danych usług należy do sprzedawców, także nie wszyscy mogą z niej skorzystać.

Więcej informacji dotyczących nowych usług zostanie podanych w najbliższym newsie. Należy także pamiętać, że o 13:30 CET tibijski system płatności oraz strona będzie offline z powodu aktualizacji, która potrwa około godziny.

Pomocny_Duszek 19-02-2010 20:28

Pojebane jak sama gra.

Bronek 19-02-2010 20:57

Banując ludzi za botowanie stracili dużo ludzi więc teraz szukają sposobów na kasę heh.

Kin_Yuki 19-02-2010 21:20

A ja uważam, że to dobry pomysł. Co wam kur** przeszkadza to? Hmm..? Przecież nic na tym nie tracicie, a inni mogą zyskać. Sam zmienię sobie płeć postaci, bo męskie outfity są brzydki. I taki female jester jest śliczny.

Ale Polacy to zawsze muszą na przekór.

Pirate Cutthroats 19-02-2010 21:40

Zmiana nicku? POJE_AŁO ICH????

Macko121 19-02-2010 22:57

Hah. Niedługo będzie: "Chcesz zdjąć rsa albo bana? Zapłać 15euro i już!"

-SH1R0- 20-02-2010 00:15

Mnie nie dziwi co robi CipSoft bo robi wszystko dla kasy, mnie dziwi to, że ludzie nadal grają w tą gre ;)

Gimli From Kazz 20-02-2010 10:57

omg... ludzie ogarnijcie się... dużo ludzi ŻYJE z tej gry, to jest ich praca, więc naturalne jest to że chcą zarobić... nie umiecie tego zrozumieć ??
Inni twórcy gier nie zarabiaja?? odpowiedzcie sobie sami....

jak kin-yuki wcześniej napisał - polska mentalność...

namlessone 20-02-2010 11:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pirate Cutthroats (Post 2734593)
Zmiana nicku? POJE_AŁO ICH????

Jeśli byś przeczytał wszystko, to zobaczyłbyś, że stary nick pozostaje ogólnowidoczny jeszcze przez kilka miesięcy, więc nie ma obaw przed uciekaniem hunconych graczy poprzez zmianę nicku... A to wydaje mi się być jedynym przeciwwskazaniem przed wprowadzeniem płatnej zmiany nicku.

Krajzel 20-02-2010 12:39

Dzieci neo i tak będą pisać, że cipsoft za kase pozwoli na wszystko. Mi to obojętne są te zmiany, bo nie skorzystam ale niektórych na pewno ucieszył ten fakt.

Pirate Cutthroats 20-02-2010 12:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez namlessone (Post 2734758)
Jeśli byś przeczytał wszystko, to zobaczyłbyś, że stary nick pozostaje ogólnowidoczny jeszcze przez kilka miesięcy, więc nie ma obaw przed uciekaniem hunconych graczy poprzez zmianę nicku... A to wydaje mi się być jedynym przeciwwskazaniem przed wprowadzeniem płatnej zmiany nicku.

Nie chodzi o to, że nick zostaje jeszcze na 6 miechów, ale że ktoś może zmienić nick na taki, który niegdyś był uznawany za legendę (a został usunięty). A jest takich sporo.

ruszek 20-02-2010 13:08

Wiem ze nie ma co porównywać, ale w wowie jakoś jest zmiana rasy,klasy,nicku,przymierza i NIKT nie marudzi.

Matello 20-02-2010 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2734805)
Wiem ze nie ma co porównywać, ale w wowie jakoś jest zmiana rasy,klasy,nicku,przymierza i NIKT nie marudzi.

Dlaczego niby nie ma co porównywać? Moim zdaniem doskonałe porównanie i zgadzam się z tym, poza tym to są lekkie zmiany, więc nie wiem co wam przeszkadzają...

ryba303 20-02-2010 14:25

CipSoft to firma i jak każda normalna firma liczy na zyski z tej działalności, którą prowadzi, więc nic dziwnego że chcą wprowadzać dodatkowe usługi. To pierwsza sprawa druga to bany, które w końcu zaczęli dawać bo mogli to robić od początku gry. Muszą jakoś wyrównać straty które na pewno się pojawią po banowaniu 5 tys średnio na miesiąc. Wielu z nich ma pacc i może dostać kasacje nie ma konta nie ma pacca nie ma pacca nie ma kasy.

Sequenzo 20-02-2010 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -SH1R0- (Post 2734674)
Mnie nie dziwi co robi CipSoft bo robi wszystko dla kasy, mnie dziwi to, że ludzie nadal grają w tą gre ;)

Za Darmo nic nie zrobią :):).. Pracują tam ludzie :P którzy się męczą żeby nam "dogodzić" przy każdym Updacie :-).. To Co Teraz wprowadzili jest dobre :):).. a co do Tych RS-ów to wątpię żeby do tego doszło.. Cipsoft Musiałby bardzo się stoczyć

Mikee 20-02-2010 14:50

Już nie wiedzą jak kase wyciągnąć od graczy, żałosne.

ruszek 20-02-2010 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mikee (Post 2734868)

Sam jestes zalosny, przeczytaj moj post wyzej...

Tiestox 20-02-2010 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mikee (Post 2734868)

Dla nas polaków może kilka euro to dużo ale jak ktoś za granicą zarabia troszkę więcej pieniążków to jest inna sprawa. Wydatek kilka euro to nie problem , za wygodę trzeba płacić

Z.Y.G.A 21-02-2010 10:04

Ciekawe kiedy wprowadza item shop, jak dla mnie to ta gra staje sie coraz bardziej beznadziejna.

Sequenzo 21-02-2010 11:50

Szczerze mówiąc Najtaniej Mają w Anglii Płacąc Funtami :):).. z Tego co dowiedziałem się płacą za PACC-a na 90dni 20funtów :)..

A Kasę muszą zarobić na czymś :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:12.