![]() |
rp/ed/ms
witam,
założyłem ostatnio chara rp, wbiłem nim 63lvl, mam dość dobre EQ i skille ale w tedy nie brałem pod uwagę, że mi się taki team do expa z kolegami zrobi. :) porobiłem nim wiele przydatnych questów, djin, rashid, thieves guild, inq, ice island, frontier, postman itp. Teraz czy opłaca mi się zakładać ed (bądź msa?) do gry w teamie czy lepiej cisnąć solo RP? ;) wiem że ed jest spore waste do 100lvla i sporo się też pada w przeciwieństwie do rp. Dwaj znajomi z gry 200+ ek i rp ostatnio założyli ED, bo lepiej niby im. Na ED mógłbym robić wszystkie taski których nie robiłem na RP. B) Doradźcie, kim grać:> wiem że temat wałkowany 100x ale dopiero nie dawno złożył mi się team 3x ek, 1x ed, ja rp i może jeszcze ktoś:> pozdrawiam |
Moim zdaniem, jak masz sporo kasy na waste to rób ED, jak nie to zostań RP
|
mam jakieś 300k na RP, eq palka ~200k i mógłbym skołować jeszcze jakąś kase z moneymakerów, tak do 1kk:) tyle wystarczy? i jakbym robił postać magiczną to lepiej ed z nastawieniem exp+sio czy brać msa i lecieć na workery? ;)
|
@UP, to zależy czy wolisz expić samemu czy siohać (co wg. mnie jest trochę nudne;p) to już twój wybór
A, i 1kk powinno starczyć ;) |
Rób druida. Jak macie taki team z knightami i jeden druid to kolejny się przyda. Będziesz i bić i siohać. Sam z własnego doświadczenia wiem, że bez druida nie ma po co biegać na hunta. A i solo sobie pograsz.
|
ale skoro pisał ze ktoś z jego znajomych zrobił już ed to może byś ms zrobił bo w końcu exp solo ms jest lepszy niż ed a i w teamie więcej pomoże niz tylko sio
|
Nie rób ed. Jak już to zrób msa. Śmiać mi się chce jak widzę wypowiedzi ze ed jest najlepszy. I w ogóle jaki to on nie jest. Ma czary takie jak sorcerer? Dobry żart. Porównajcie cenę many, żywioł i co najważniejsze siłę. Nie ma dla niego takich expowisk jak są na MS. Exp w teamie? Sorc ma o wiele lepszy i ciekawszy (vis hur , Gran Lux etc.) .Wcale nie jest prawda że msa nie bierze się na hunty a Ed na huntach jest praktycznie do zredukowania waste. Ale za to msem jaka zabawa...
|
Tak Ms jest fajny do zabawy itp. tylko np ja ( jestem knightem) nawet mając online kilku sorców i paladynów nie wyobrażam sobie iść z nimi samymi na hunta bo co ja zrobię z moją śmieszną exurą ... Mówisz, że mają już druida w teamie ale jak go nie będzie? Zresztą edem i msem jest taka sama zabawa. Grając tymi profesjami (lvl to były jakies 100,120) nie czułem jakoś różnicy. Biegasz visujesz frigujesz flamujesz, jedynie różnica jest w tym że ms ma lepsze ue ( nie używane na huntach, a nawet jeśli to rzadko), no i tego vis hura ale uwierzcie obejdzie się bez niego. I druida SIO jest niezastąpione. Oczywiście to jest moje zdanie jako knighta.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:12. |