![]() |
Czary
Siemka. Jestem dosyć początkującym graczem.Gram magiem.Chciałbym się dowiedzieć jakie czary opłaca mi się kupić. Zarówno te dla facc jak i dla pacc. Chodzi mi głównie o takie czary jak flame strike, energy strike (te wszystkie striki czy jak to sie tam odmienia:p) , flre wave, (great) energy beam, energy wave. Mam również pytanie dotyczące haste. Czy mam kupić strong haste czy styknie zwykłe?:p
|
Na początek obowiązkowym czarem jest Light Healing (a jeśli masz już wyższy lvl, to kolejna wersja leczenia - Intense Healing).
Antidote może się w niektórych sytuacjach przydać (zwłaszcza jeśli biegasz po pustyni - ugryzienie skorpiona może mocno zaboleć). Haste kup lepszą wersję, jeśli uciekać to z werwą :) Striki to też podstawa - kup te wersje, które będziesz aktualnie używał (popatrz na co wrażliwe są potworki, na których lubisz expić i zakup odpowiednie wersje czaru). Na wyższych lvl zainwestuj w HMMy, GFB, Magic Walle i SD - produkcja runek na własny użytek lub handel to jedna z ważniejszych opcji maga. Różne typy wavów przydają się na zatłoczonych expowiskach, gdzie można kosić mobki po kilka na raz. |
Cytuj:
Find Person -przy da Ci się jak będziesz huntowany, albo będziesz kogoś ścigał Magic Rope -czasami możesz nie mieć liny, a jest to bardzo dobry czar dla zapominalskich -niekiedy sam wyrzucam linę lub bp z vialkami, aby zaoszczędzić cap i posiedzieć na expowisku te pół godziny dłużej Light Healing -twój podstawowy czar, będziesz go używał praktycznie całe swoje życie Antidote -odtruwa, przyda się kiedy wpadniesz na wyverne Intense Healing -mocniejsza wersja light healing, używaj kiedy stracisz pół hp w 1 sekundę Energy Strike -podstawowy czar ofensywny, żywioł energii Levitate -są miejsca w tibi, w których bez niego się nie obędzie Terra Strike -podstawowy czar ofensywny, żywioł ziemi Flame Strike -podstawowy czar ofensywny, żywioł ognia Haste -jeżeli planujesz kupno bohów to i zakup ten czar Magic Shield -przydaję się, ale tylko wtedy kiedy masz manę przygotowaną na sytuację w jakiej się znajdujesz -wchodzisz na dl'a miej więcej 800,900+ many, gonią Cię noob pk wystarczy 300,400+, chcesz wyczyścić spod schodów, rope plac'u kilka potworków sam ustalasz ile potrzebujesz, do wyjątkowych sytuacjach -nigdy nie exp na mana shieldzie, chyba, że jesteś debilem i kretynem w jednym Ice strike -podstawowy czar ofensywny, żywioł lodu Death strike -podstawowy czar ofensywny, żywioł śmierci Fire Wave -bardzo wydajny czar ofensywny Strong Haste -jak chcesz sobie poszpanować "ale mam wysoki lewel, patrz jak zapier***!!!11!1!"... Energy Beam -przydaję się w szczególnych sytuacjach np. wąskie przejścia... Summon Creature -kup, wykorzystywany do zabijania innych, albo do expienia na guardach z monkiem na dosyć niskim levelu, albo żeby zmniejszyć waste lub zwiększyć zarobek Invisible -przydaję się niekiedy ten czar np. jak schodzisz na noob lvl na -3 poziom cyclopolis, gdzie pod schodami jest dużo śmieci... Rage of the Skies/Hell's Core -z serii "wybierz sobie UE", wysoce opcjonalne |
Cytuj:
Pomijam tu starych wyjadaczy, dla których Tibia nie ma tajemnic i wiedzą, jak dobrze zarabiać sorcem nawet na takim lvlu. Autor wątku się chyba jednak do nich nie zalicza ;) Co do reszty Twojego postu - pełna zgoda z jednym wyjątkiem: Strong Haste nie jest tylko dla szpanu. Może się przydać, gdy np. będzie trzeba spieprzyć kilku pk. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:14. |