Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   EQ na anhilatora 105rp (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=230929)

Ketrop 29-05-2010 18:09

EQ na anhilatora 105rp

Mam zamiar sprobowac zrobic anhilatora na 105rp
1. co najwazniejsze kasa nie gra roli, jezeli chodzi o dobor eq

a wiec moje pytanie jakie najlepiej ubrac eq?

Helmety: zao helmet/demon helmet
Armor: Mpa, dwarven armor, master archer armor
Legi: golden legi, dwarven legi, zao legi, yalahar legi
buty: softy, steel booty?
no i nawieksze zapytanie amulety: bo ssa juz odpada wiec dragon necklace czy elven amulet

protection physical +5% i wlasnie physical czy obrazenia fizyczne czyli te co potwor zadaje stojac kolo nas lub miotajac w nas np kamieniami?

moim zdaniem jako osobie stojacej z tylu to dh, mpa, g legi i softy/steel bootsy?

tylko amulety nie wiem jakie xD

orcowy_demon 29-05-2010 20:36

Buty steelki, a amulety to żeby jak najwięcej od ognia było

Gustek 30-05-2010 12:13

Skoro stoisz z tyłu to na chłopski rozum lepiej żebyś bił jak najmocniej. Czyli MAA + yalahari leg piece. Buty raczej nie mają większego znaczenia. Ja bym założył chyba softy (zawsze te kilka punktów many/hp więcej). Do tego might ring + dragon neckle.

Sidis 31-05-2010 18:08

Popieram pana @up, najlepiej coś lekkiego przytachaj żeby w razie czego jakaś tam obrona była ale żeby jak najwięcej potów zabrać. Softy koniecznie, na 105 lvlu te kilka pkt many/hp jest bardzo istotnie (pamiętam film, jak podobny do Twojego paladyn został sam, bodajże life ring uratował mu życie, bo stał na utamie z 1 hp i 0 many, wypotował się :P)

Sheller 04-08-2010 21:42

W zasadzie to stojac na koncu możesz załozyć p set lub w ogole nie zakladac :p
Elven Amulety i leczysz ot cala filozofia.

Vaskert 06-08-2010 16:09

Sam robiłem anni Rp, tylko na troche wyższym lvl'u.

MAA + Yalahar legi, softy, demon helmet i ass stars.
Might ringi i dragon necklace. Cały czas byłem na utamce i używałem Spirit potionów. Wychodziłem z założenia, że skoro blessy mam, to eq lepiej założyć jak najlepsze. A używałem tych potionów, bo wciska się tylko 1 hotkey a jak przebiją się przez mane, to zawsze ci to i życie i mane przywróci naraz. Pozatym jeśli chodzi o tego questa to akurat waste 10-20k chyba nie robi różnicy. Ogólnie skupiłem się na tym, żeby sobie jak najbardziej uprościć kontrolowanie postaci.

Co pewien moment odpalasz utame, dla pewności, non stop wciskasz hotkeya z potionem, i co chwile zmieniasz might ringa. Naszyjnik powinien wystarczyć na całą walkę. A no i 2 razy włączasz atak na demona :D ale to chyba oczywiste

HappyCaster 13-08-2010 20:29

nie jestem pewien czy pal powinien wchodzic na utamie

huale768 20-08-2010 11:17

Might ringi i dragon necklace. Cały czas byłem na utamce i używałem Spirit potionów. Wychodziłem z założenia, że skoro blessy mam, to eq lepiej założyć jak najlepsze. A używałem tych potionów, bo wciska się tylko 1 hotkey a jak przebiją się przez mane, to zawsze ci to i życie i mane przywróci naraz. Pozatym jeśli chodzi o tego questa to akurat waste 10-20k chyba nie robi różnicy. Ogólnie skupiłem się na tym, żeby sobie jak najbardziej uprościć kontrolowanie postaci. Skoro stoisz z tyłu to na chłopski rozum lepiej żebyś bił jak najmocniej. Czyli MAA + yalahari leg piece. Buty raczej nie mają większego znaczenia. Ja bym założył chyba softy (zawsze te kilka punktów many/hp więcej). Do tego might ring + dragon neckle.

Tene 20-08-2010 14:38

Piszecie pojebane posty o jakis neclacle itd tibia i tak juz schodzi na ots wiec ja ci radze wez najlepsze eq czy jakie tam masz asski i mozesz isc i poty ofc. Dacie rade o ile macie ek

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:34.