Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tibia & klimat (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2318)

kagan 16-01-2004 21:16

Tibia & klimat

Po pierwsze szukałem na forum czy był taki temat , ale nieznalazłem (jeśli taki istnieje to przepraszam za zaśmiecanie).

Więc czy według was tibia ma klimat i co mnie bardziej interesuje jak rozumiecie słowo "klimat". za odpowiedzi z góry dziękuje :) (w sondzie niedałem opcji 0 bo i tak żaden z was raczej tak nieodpowie) ja osobiście bym dałbym 2 pkt....

EDIT: to ja tylko dopowie czemu 2 pkt... więc jeżeli ktoś by sie uparł i zebrałby grupke ludzi którzy fajnie grają można urządzić miłą i klimatyczna wyprawe... a co do normalnego życia w tibi to wiadomo ze ze 0 :) (no ale to nieuniknione)

Dan the Automator 16-01-2004 21:25

Dla mnie Klimat = RPG
A RPG = to ludzie którzy się jeszcze w RP bawią.
A takich już nie wielu. Teraz jak widze nowe światy, płakać mi sie chce... albo jak widze koelsiów w stylu "Master Wymiocin" "Wyczysc mi rowa" to nie pozostaje nic tylko zabijac...
Tibia nie ma juz klimatu wogóle (IMHO), wystawiłbym 0, ale moge az 0,5 :)
Tibia hack'n'slash - mój koszmar powoli się dopełnia

Sir_alex 17-01-2004 07:56

dla mnie klimat jest na 5 . szczerze mowiacto nic mi wiecej do zycia nie trzeba jak tylko tibia gra sie spoko ra jest wciagajaca a klimitu sie nie da opisac

pozdrowienia

Tomek Wyjadacz 17-01-2004 11:59

Dla mnie klimat 5. :D Najlepijej to jak sie idzie grupka na hunta :P

Dejvo 17-01-2004 12:07

Hmm... klimat? Ja w tej grze nie odczuwam klimatu, zastanawiam się czy jest sens w ogóle grać... mimo iż nie zginołem itd. - w ogóle jakoś tibia powoli "pada" - według mnie musięli by napisać całkiem nowy program i zmienić grafikę jak również przedmioty (mozna by nawet przejść na czasy treaźniejsze - bloki mieszkalne, osiedla ), ogółem w ostatnich miesiącach TIBIA tylko straciła na grywalności, nie wiem czemu ale odniosłem takie wrażenie

nawigator 17-01-2004 12:30

Nie ma juz kompletnie klimatu kiedys dla ludzi to byla zabawa ktos kiedys pogral w pilke a teraz tylko pogon za skillami i levelem :(

Kael 17-01-2004 12:37

Ja wybralem 4 poniewaz jest za duzo pk !!!! a jak na nonpvp to skili nie mozna trenic i tam jest totalna juhta !!

sesaj 07-02-2004 08:24

Ja wystawilem ocene 2,5.
Wiele osob dalo 5 ale moim zdaniem to byly nowe osoby co niedawno zaczely grac w Tibie. Pograja troche i napewno zmienia zdanie :)

Spiegol 07-02-2004 09:43

Ja dałęm 4. Jak zaczynałem grać to dał bym nawet 6 :D Kiedyś mogłem grać całe dnie i noce czując ten klimat, to coś, a teraz już tak nie naginam, uspokoiłem się ale i tak myśle, że ta gierka ma wspanały klimacik!

WYPIERDASEK>Knight>lvl 23>Lunara
(Zaczyna ostro trenować!)

lukasbank 07-02-2004 15:17

Dobo ma rację co do tych nicków. Ludzie którzy się tak nazywają to w realu chyba mieszkają w zakładach psychiatrycznych. Ale powiem ci Dobo: nie pękaj, gdyż jest jeszcze wielu RPG`owców na przykład: Ja. :)

Alchemiko 07-02-2004 15:43

Klimat w Tibii hmmm....

Kwadratowe gory, brak dzwiekow, ale OK, nawet pomijajac to jak wciagnie to jest spoko, dopoki nie obodzimy sie w swiatyni...

.. ale nie przez monstera, bo to sie przezyje,
ale jak PK nas z tego wybudzi, to klimat jest ponizej 0

Ggy ma sie spoko qmpli, chodzi sie na hunty, ktos jest blokiem, cos sie dzieje, tu BoH'y w Rat'a wypadna ( :P ) to jest eXtra.

w przeciwnym wypadku ehhh...

eerion 07-02-2004 15:46

Ja dałem 3,5 pkt.
Ponieważ mimo wszystko jak cie hackną lub killną, ew. amsz laga/froza to raczej to niezbyt klimatycznie

Zaknefein 07-02-2004 16:50

0,5. Dlaczego?. A graliście kiedyś w gre fabularną?. Hehe tibja jest pozbawiona klimatu, hack'n'slash to nie odgrywanie postaci. Zastanówcie się jakim językiem operujecie, jak odzywają się do was ludzie, bo dialog to podstawa budowy klimatu. Jeśli była by możliwość ,wystawił bym wielkie 0 .

Matheous 07-02-2004 17:00

Taaa-Tibia jest po prostu taka gra UZYTKOWA. Zadnego klimatu-jakies xywy bezsensowne...ale co sie powtarzac bede... Ale wazna jest tez grywalnosc a ta stoi na dosc wysokim poziomie;)

jagiellon 07-02-2004 18:36

Ja daje 5.Jest paru d***** co sie pedalsko nazywają ale ogólnie można poznać wielu świetnych ludzi jednym słowem tibia jest cool :D

Gremlin 08-02-2004 00:07

Widze wiekszosc ludzi myli klimat z grywalnoscia.

Klimat:
- Odgywanie postaci
- Zachowanie sie zgodnie z zasadami RPG
- Rolle Playing!!!
- Imiona w klimacie na ktorym sie wzoruja tworcy gry
- Rozmowy nie jak na IRC tylko jak w swiecie fantasy

Grywalnosc:
- To co lubimy w danej grze
- grafa/dzwiek/itp
- Czy mamy ochote wracac do gry.

Co do klimatu to w tibi oceniam go na 0.5 (te .5 to za te kilka osob ktore staraja sie chodz troche odgrywac role i zwykle sa zwyzywane od Noobow przez reszte).

Ci co mowia ze w Tibi jest duzo klimatu niech sobie zajrza na Arkadie, albo innego MUD-a probujac zalorzyc nick Wypierdaes, wymiocina, **** PL, itp.
Po 30 sekundach jak juz dostaniecie bana na stale mozecie wrocic do Tibi i dalej opowiadac jaki to tutaj klimat jest.
Juz nie wspomne co wam zrobia za powiedzienie "lol :) itp."

n3m3s!s 08-02-2004 00:18

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Spiegol
Ja dałęm 4. Jak zaczynałem grać to dał bym nawet 6 :D Kiedyś mogłem grać całe dnie i noce czując ten klimat, to coś, a teraz już tak nie naginam, uspokoiłem się ale i tak myśle, że ta gierka ma wspanały klimacik!

WYPIERDASEK >Knight>lvl 23>Lunara
(Zaczyna ostro trenować!)
Masz szczescie ze Dobo nie gra na Lunarze.
Cytuj:

Dobo ma rację co do tych nicków. Ludzie którzy się tak nazywają to w realu chyba mieszkają w zakładach psychiatrycznych. Ale powiem ci Dobo: nie pękaj, gdyż jest jeszcze wielu RPG`owców na przykład: Ja.
Swietny z Ciebie RPGowiec, szczegolnie z nickiem Lukasbank...

co do glownego watku: dam 1

Frogowski 08-02-2004 22:04

ja dalem 4.5. Gram na valorii i wszystko jest ok. ludzie sobie pomagaja, chodzimy razem na hunty. Zawsze sie cos dzieje itd. Nie dalem 5.0 za duza ilosc pk na valorii

$corcerer 08-02-2004 22:52

Ja dałem 1,5 czemu? bo czasami zdażają się fajne akcje jak kolesie grają pod depo i zbierają kase dla swojego ciężko rannego kumpla, albo po prostu tworzą klimat :) tak to kijowo :(

Monoron 08-02-2004 23:00

W tibie si fajnie gra, ale najgorzej jak się spotka jakiegoś chama co się normalnie wysłowić nie umie tylko ciągle: fu*k, sh*t itd.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:05.