Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Keyloggery (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=232148)

Stratoss 01-08-2010 13:29

Keyloggery

Witam! Nie wiedziałem gdzie zamieścić temat więc dam go tutaj :D

No więc:
Jak mogę wykryć keyloggera i jak go usunąć?
Keyloggery, z tego co wiem, są to programy które zapisują to co wstukuję na klawiaturze, tak? Więc jeżeli passy mam na e'mailu i zamiast wpisywać passy to wchodzę na e'maila, kopiuje passy stamtąd lub z jakiegoś pliku tekstowego na komputerze i WKLEJAM go do Tibii, to nie mam co się bać o konto?

Jak Wy się wystrzegacie?

Serjyt 01-08-2010 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stratoss (Post 2775089)
Witam! Nie wiedziałem gdzie zamieścić temat więc dam go tutaj :D

No więc:
Jak mogę wykryć keyloggera i jak go usunąć?
Keyloggery, z tego co wiem, są to programy które zapisują to co wstukuję na klawiaturze, tak? Więc jeżeli passy mam na e'mailu i zamiast wpisywać passy to wchodzę na e'maila, kopiuje passy stamtąd lub z jakiegoś pliku tekstowego na komputerze i WKLEJAM go do Tibii, to nie mam co się bać o konto?

Jak Wy się wystrzegacie?

Jak wklejasz - możesz się bać
Nawet jak to nie dziala w ten sposob to ktos ci moze wywalić maila
Keyloggera mozna wykrywać programami antywirusowymi badz za pomoca HijackThis (analiza logu)

thoro 02-08-2010 17:30

Tibijskie keyloggery nie monitorują klawiszy jak ich klasyczne odpowiedniki.
W tym przypadku hasła odczytywane są z pamięci procesu Tibii, więc kopiowanie nic nie da.

haq1029 02-08-2010 18:51

@up zgadzam się Cipsoft nie zabezpiecza klienta Tibi na tyle aby hasło było nie możliwe do odczytania z pamięci więc jeżeli tylko masz keyloggera to wystarczy że włączysz Tibię :/

Exodusdge 02-08-2010 22:26

Polecam przeskanować komputer Combofixem, to wyczyści ci wszystkie wirusy, keyloggery z komputera, sam miałem taki problem i jak widzisz gram do teraz bez hacka, instrukcje Combofixa znajdziesz na internecie wraz z downloadem (nie pobieraj z instalek, tam jest uszkodzony (?) - w każdym razie dziwne działa), a downloadu ci nie podam, bo nie chce mieć problemów.

Misti_druid 29-08-2010 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodusdge (Post 2775356)
Polecam przeskanować komputer Combofixem, to wyczyści ci wszystkie wirusy, keyloggery z komputera, sam miałem taki problem i jak widzisz gram do teraz bez hacka, instrukcje Combofixa znajdziesz na internecie wraz z downloadem (nie pobieraj z instalek, tam jest uszkodzony (?) - w każdym razie dziwne działa), a downloadu ci nie podam, bo nie chce mieć problemów.

Combofix nie jest odpowiedni dla osób, którzy nie maja pojęcia o logach. To program dla profesjonalistów i bez potrzeby się go nie używa.
Ja Ci mogę polecić program Comodo Internet Security. Jest to bardzo dobry program do szukania wszelkich wirusów, ale pierw trzeba go dobrze skonfigurować i w tym mogę Ci pomoc.
Drugim programem do szukania keyloogerów może być Spyware Doctor z Modułem Antywirus, też bardzo dobry program, ale nie polecam używać go w czasie rzeczywistym ponieważ może przymulać komputer. Najlepiej włączać go tylko w tedy kiedy mamy zamiar przeskanować komputer.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:43.