![]() |
Keyloggery
Witam! Nie wiedziałem gdzie zamieścić temat więc dam go tutaj :D
No więc: Jak mogę wykryć keyloggera i jak go usunąć? Keyloggery, z tego co wiem, są to programy które zapisują to co wstukuję na klawiaturze, tak? Więc jeżeli passy mam na e'mailu i zamiast wpisywać passy to wchodzę na e'maila, kopiuje passy stamtąd lub z jakiegoś pliku tekstowego na komputerze i WKLEJAM go do Tibii, to nie mam co się bać o konto? Jak Wy się wystrzegacie? |
Cytuj:
Jak wklejasz - możesz się bać Nawet jak to nie dziala w ten sposob to ktos ci moze wywalić maila Keyloggera mozna wykrywać programami antywirusowymi badz za pomoca HijackThis (analiza logu) |
Tibijskie keyloggery nie monitorują klawiszy jak ich klasyczne odpowiedniki.
W tym przypadku hasła odczytywane są z pamięci procesu Tibii, więc kopiowanie nic nie da. |
@up zgadzam się Cipsoft nie zabezpiecza klienta Tibi na tyle aby hasło było nie możliwe do odczytania z pamięci więc jeżeli tylko masz keyloggera to wystarczy że włączysz Tibię :/
|
Polecam przeskanować komputer Combofixem, to wyczyści ci wszystkie wirusy, keyloggery z komputera, sam miałem taki problem i jak widzisz gram do teraz bez hacka, instrukcje Combofixa znajdziesz na internecie wraz z downloadem (nie pobieraj z instalek, tam jest uszkodzony (?) - w każdym razie dziwne działa), a downloadu ci nie podam, bo nie chce mieć problemów.
|
Cytuj:
Ja Ci mogę polecić program Comodo Internet Security. Jest to bardzo dobry program do szukania wszelkich wirusów, ale pierw trzeba go dobrze skonfigurować i w tym mogę Ci pomoc. Drugim programem do szukania keyloogerów może być Spyware Doctor z Modułem Antywirus, też bardzo dobry program, ale nie polecam używać go w czasie rzeczywistym ponieważ może przymulać komputer. Najlepiej włączać go tylko w tedy kiedy mamy zamiar przeskanować komputer. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:43. |