Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   23lvl i jaki sword? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=232927)

Azdragor 25-09-2010 14:36

23lvl i jaki sword?

Witam! Mam problem. Ponieważ posiadam 3 swordy: Crimson Sword, Bright Sword i Wyvern Fang. I nie wiem z czego walić. Najbardziej zastanawiam sie nad Bright Sword, a Wyvern Fang. Bo wydaje mi się ze Crimson jest słabszy od reszty. Bardzo proszę o pomoc w wyborze.

Pozdrawiam!

Zykfryd 25-09-2010 14:44

Na twoim miejscu trzymałbym się progów lvl'owych. Jednak jeśli nie chcesz korzystać z crimsona wybierz wyvern fanga, na bright sworda jeszcze za wcześnie.

Azdragor 25-09-2010 15:02

Tylko ze 1lvl to zmniejszone obrażenia tylko o kilka % wiec max o 14% mniej będę walić z Bright Sword. Ale jak mówiłeś chyba wezmę tego wyvern fanga. A co myślisz o tym żeby używać Bright Sword do bloczenia??

Vasth 25-09-2010 23:16

ale co ty chcesz kurwa bloczyc na 23 lvlu >.>
Wyvern fang.

Azdragor 26-09-2010 21:22

Dragi, jakieś cyce itp. :] dużo jest potworów^^

Bris 28-09-2010 09:38

1.Ja również polecam wyvern fang :) a 30 lvl nie jest tak strasznie cieżko wbić więc i tak za niedługo bedziesz bił z brighta :)

2.Co do bloczenia dragow myśle ze na 23 lvlu nie masz co na nie iść, ponieważ masz jeszcze za mało hp... jedna chwila nieuwagi i możesz dostać ladne combo i padniesz... wyleci Ci Bright Sword i bedzie płacz :] więc cyce spokojnie Ci wystarczą do 30 lvlu :)

Pozdrawiam

Gelt 30-09-2010 19:46

Def broni jest bez znaczenia, teraz liczy sie tylko def tarczy (tzn lepszy def, ale tarcze z reguły mają wiekszy niż broń której używamy). Wiec nie ma różnicy w bloczeniu miedzy BSem a knifem. Oprócz ataku.

Bris 01-10-2010 16:14

to znaczy ze def broni nie daje NIC??? dobrze Cie zrozumialem Gelt?

Gelt 02-10-2010 20:50

Są wyjątki. Np. relic sword ma obornę 24+1. Ten modyfikator +1 jest dodawany do ogólnej obrony. Może oczywiście jeszcze być minusowy modyfikator. A te 24 nie jest brane pod warunkiem, że posiadamy tarcze.

Azdragor 02-10-2010 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bris (Post 2782783)
1.Ja również polecam wyvern fang :) a 30 lvl nie jest tak strasznie cieżko wbić więc i tak za niedługo bedziesz bił z brighta :)

2.Co do bloczenia dragow myśle ze na 23 lvlu nie masz co na nie iść, ponieważ masz jeszcze za mało hp... jedna chwila nieuwagi i możesz dostać ladne combo i padniesz... wyleci Ci Bright Sword i bedzie płacz :] więc cyce spokojnie Ci wystarczą do 30 lvlu :)

Pozdrawiam

Co do dragów to looz. Spokojnie blokne 1 draga. Z kumplem tak expimy i to jeszcze nie mam waste. Oczywiście nie same dragi :] a do tego ze mi Bright Sword wyleci i bede płakać to tez looz. Ten sword to najtańsza cześć mojego eq^^.

Aaa ja myślałem że def broni też sie liczy. Na razie wale z Wyverna bo mam 25lvl. Jak wbije cos około 27 to przełożę się na Bright Sword. A jak jest z 2ręką?

Gelt 03-10-2010 01:23

Jak to z 2ęką?: P Bo nie rozumiem trochę; x

Azdragor 03-10-2010 18:06

No jak to jest z dwuręcznymi, z tą obroną itp. Czy opłaca się z niego walić jak tak to kiedy. Takie podstawowe info. Bo ja mało wiem na temat dwuręcznych broni.

c3ler0 03-10-2010 19:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azdragor (Post 2783524)
No jak to jest z dwuręcznymi, z tą obroną itp. Czy opłaca się z niego walić jak tak to kiedy. Takie podstawowe info. Bo ja mało wiem na temat dwuręcznych broni.

Z góry nie uniwersalne, ale na pewnych potworach się opłaca. Przeważnie zadają więcej obrażeń, ale nie możesz nosić tarczy, więc częściej obrywasz. BTW to poczytaj sobie to - trochę niekompetentne, ale IMO wystarczy. ; )
Pozdrawiam.

Bris 04-10-2010 09:18

aha rozumiem :) bright ma +2 do obrony wiec to sie bedzie wliczało do obrony ogólnej. Ale mimo to brigt sword ma duzo ataku (cale 36) jak na lvl jego użytkowania czyli 30 :) wiec i tak oplaca sie go nosić a później zmienic na lepszy oczywiście :)

dzieki Gelt za info :)

co do 2 ręcznej broni jestem zdania ze powinno sie nosić ze sobą jednręczną broń i dwuręczną bo tak jak mówicie czasem oplaca sie bić z dwuręcznej potworki które biją Cie z magi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:39.