![]() |
Vista+WiFi+Multimedia
Witam mam problem jak w temacie mam viste 32 bitowa i WiFi 6 mb z multimedii moj problem polega na tym iz gdy loguje sie do tibii to po okolo 5 minutach mam straszne lagi probowalem juz chyba wszystkiego co wpadlo mi na mysl i co znalazlem ustawialem odpalanie przez administratora w systemie xp , sciagnolem vista anty lag programik , pingowalem internet , lan optimizer nic nie pomaga mam od 19 do 22 ms na pingowaniu wiec wszystko jest niby ok . Ktos posiada jakas wiedze na ten temat jak by to ogarnac ?
|
jedna dobra rada z mojej strony, wypierdol viste zainstaluj xp lub 7. Vista to sypiacy sie shit wiec nie polecam. Wszystkich ktorych znam maja jakies problemy z tym gownianym systemem.
|
Tak jak napisał milano, wywal Viste. Ja na swoim laptopie miałem podobnie, miałem zainstalowana Viste, i wszystko mi się sypało, nie tylko Tibia. Nie miałem programu który by działał dobrze. Nawet miałem problem, żeby odinstalować Vistę i zainstalować XP'ka. Dopiero po wielu próbach i pomocy kolegi informatyka udało się wywalić ten syf i wgrać coś normalnego. Teraz jest już dobrze, ale tak samo polecam ci pozbyć się tego jak najszybciej. U mnie co gorsza było jeszcze ciągłe zawieszanie się programów, po kilku minutach działania program przestawał działać - zawieszał się i było napisane tylko (brak odpowiedzi) i nic nie mogłem zrobić poza restartem komputera.
|
no wlasnie probowalem wypizgac viste lecz bez skutkow cos blokuje mi wywalenie systemu nie czyta plyty z xp itp na wczesniejszym laptopie tez mialem viste i bylo dobrze 0 lagow nic
|
Dlatego, że nie instaluje się starszego systemu na nowszy.
Pierwsze wyjście: Musisz mieć autobootującą płytę instalacyjną do XP'ka i odpalić instalację z BIOS'a. Format wysoko zalecany, bo bez niego będą się produkować błędy. Drugie, szybsze, wygodniejsze i efektywniejsze wyjście: Zainstaluj Siódemkę ;) |
a ktora siodemke polecasz ?
|
7 Ultimate ma wbudowanego xpka, który czasem się przydaje ;].
|
a czasem nie win7 profesional zawiera xp ?:P mniejsza z tym mnie teraz chodzi o to jaki jest najlepszy do gier
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
generalnie to nowe gierki mnie nie interesuja po prostu laguje mi tibie i kazdy mowi ze to visty wima wiec dla tego chce tego win7 sprobowac i zobaczyc co to jest i czy cos pomorze
|
Cytuj:
Cytuj:
|
ok dzieki za porady win7 juz na kompie narazie nie widac lagow takich jak poprzednio wiadomo drobne przyciny sa ale to jak ludu troche stoi oby sie to nie zmienilo i zeby lagi nie wrocily thx
|
Cytuj:
Wiadomość którą wpisałeś jest za krótka. Proszę wydlużyć swoja wiadomość do conajmniej $vboptions[postminchars] znaków. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:58. |