![]() |
czy jest ban za uzywanie w tym samym czasie dwoch kont na jednym ip ale na dwoch lapt
mam konto paladina i chce go skillowac na monku mam do tego na innym koncie sorca 27 lvl i on mi summnie monka ale na jednym kompie bede palem a na laptopie bede sorcem jest to samo ip bo ten sam internet ale gdyy nie uzywam ani mc ani bota ale na dwoch kompach to jest za to ban?
|
Z tego co napisałeś myślę, że rozchodzi ci sie o skillowanie na 2 kompach na 2 innych acc - TAK, JEST TO LEGALNE. Na przyszłość pisz mniej chaotycznie.
|
jestes pewien?
|
Pewnie szczelał ; /
|
bo ja bede tak skillowal i nie chce miec bana czy napewno to legalne
|
Od czasu jak nie ma gmów to nic nie powinno ci grozić. To samo ip nie jest żadnym powodem do zbanowania kogokolwiek - istnieją przecież sieci osiedlowe i inne tego typu sprawy.
|
a w trakcje skillowanie nie mozna byc afk bo mnie lognie prawda musze co 10 minb sie ruszyc?
|
Dokładniej wyrzuca po 15 minutach bez ruszenia się.
|
a jak atakuje ciagle to tez wywali?
|
powinno <znaki>
|
Czy jest aż tak trudno przeczytać Tibia Rules?
Cytuj:
Cytuj:
Wszyscy wyżej, którzy twierdzili inaczej opierają swoje tezy(skądinąd słuszne), że teraz nie ma komu walczyć z takimi nadużyciami w grze, i są one dość ciężkie do wykrycia. |
@up
Pan ma rację lecz nie do końca. Jest duża przesłanka że dostaniesz bana czemu 1 IP na dwa konta i informatykowi z Cipsoftu pojawić się może komunikat 1 IP 2 acc. I mamy bana tak naprawdę nikt nie wie jakie oprogramowanie ma cipsoft. Lepiej bym nie ryzykował. |
a jak ja nie mam innego sposobu na wyskillowanie sie to ryzykowac?
|
Cytuj:
MC rozpoznają na podstawie zmian, które są wprowadzone w kliencie gry. Nie wierzcie w eMC'eki nie ingerujące w kod klienta -to wierutna bzdura. |
jak masz windows 7 to oryginalna niemodyfikowana tibie mozna odpalic jako Winsows XP mode i wtedy mozna odpalic 2 kopie jednoczesnie...
|
czyli za to ze skilluje na 2 kompach na 1 ip nie ma bana?
|
Podsumowując, za skilowanie na dwóch komputerach mających to samo ip przewidziany jest ban, jednak z powodu wycofania GMów i nieużywania Multi Clienta ban jest wielce nieprawdopodobny.
Prościej: Na 99% nie dostaniesz bana. |
Jest to nielegalne, a CipSoft jest bezradny. No chyba, że CM czy CS wejdzie i się pobawi (ale to rzadkość...).
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:59. |