Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Na cyce z spearami? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=23392)

Gesundheit 16-01-2005 12:10

Na cyce z spearami?

Mam problem otóż, jestem pałkiem na lvl 12 i poszedłem dzisiaj z blokerem pozdro dla Night Desti :) na cyce i teraz problem on blokuje cyce ja nawalam złuku a widziałem, gościa który poszedł na cyce z sperami i zadawał około 109 HP 8o cycom tez tak chciałbym wziąść speary i na cyce z blokerem ale zaleca się branie łuku i strzał co mam zrobić czy isć dalej na cyce z łukiem czy wziąśc 10 sperów d-shield i atakowac???

Knight Simon Dark lord 16-01-2005 12:47

jak bierzesz speary to wtedy musisz miec duzy defenc by cie nie zranily i distance bys duzo zadawal to jest na zasadzie jak kto woli i ile ma distansa

Gohan 16-01-2005 15:25

możesz spróbować. ale licz się ze mozesz nieźle oberwać jak gostek podejdzie do ciebie

Jerkov Thundersword 16-01-2005 16:18

Lolx

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gesundheit
Mam problem otóż, jestem pałkiem na lvl 12 i poszedłem dzisiaj z blokerem pozdro dla Night Desti :) na cyce i teraz problem on blokuje cyce ja nawalam złuku a widziałem, gościa który poszedł na cyce z sperami i zadawał około 109 HP 8o cycom tez tak chciałbym wziąść speary i na cyce z blokerem ale zaleca się branie łuku i strzał co mam zrobić czy isć dalej na cyce z łukiem czy wziąśc 10 sperów d-shield i atakowac???

Ćwicz do skilli 70/65 i proszę bardzo idź na cyce ze spirami nawet bez blokera, ale poczekaj na level 15 i exurę vitę... chyba że śmierć jest twoim przeznaczeniem :P
Ja na skillach 67/62 z giant swordem chodze na cyce z blokerem i zadaję im +120 ale wolę iść z blokerem bo mam level 16 i mlvl 3, a więc moim knightem z powyższymi statsami solo wolę załatwiać cycki pojedynczo niż zginąc z powodu niemożność używania uh. Jeżeli nie spojżałeś na level kolesia, to sądzę, ze był to palla level +22 z bardzo dobrym eq i dobrymi skillami.

Mankeyman 16-01-2005 16:31

Musisz to uzgodnić z blokerem. Gdybyś poszedł z spearami, to on musoiałby ci je cały czas podaaaaaawać a ty je ciągle podnooooosić. To strasznie rzmudne. Ja osobiście bym na to nie poszedł. Jeżeli idziesz na solo to speary odpadają [ przynajmniej na razie ]. Najlepiej idz z łukiem, albo z kuszą.

Pietras 16-01-2005 16:47

jak juz chcesz isc na cyce ze spearami nabij se 8 magic kup exura vita . skilluj gdzies tak do skilli 55/45 i na wszelki wypadek wez uhy. aha i jeszcze przynajmniej ze stuffem p-set i shield no i masz juz jak w banku ze jedziesz cyca

mati sorcek 16-01-2005 22:10

Moim zdaniem zrób se wieksze skille i 8 magiclevel na vitke i uhy w pogotowiu.
Ja pojde ze skilami 60/45 i z jakism shieldem ;)
A poza tym jak bys stal z blokerem kolo cyca i nawalal z bliska spearami to by sie przeżucil na ciebie i bylo by zle :(
Pozdro dla Haxaxera mojego braciszka :D

Mumakil 17-01-2005 08:42

Chodzenie ze sperami jest dla palkow ktorzy naprawde niezle wymiataja
tobie jeszcze troche do tego brakuje wiec lepiej chodz z lukiem

aktus 17-01-2005 11:55

widzialem rozne przypadki... przykladowo na antice zlurowanych 5 dli pod dwarv bridge i jeden na daszku na niedalekim domku, poza tym widzialem jak sie dragi, dle, i gs wali spearami... widzialem filmik, na ktorym gs zostal ukamienowany...na cyce to dopiero cos kolo 60 shielda mozna sie wybrac ale to i tak to skrajna desperacja... dobra tarcza, full defence i zwiazane nogawki spodni. generalnie na cyce do treningu to raczej dla knighta niz dla alka...

Tompior 17-01-2005 14:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aktus
widzialem rozne przypadki... przykladowo na antice zlurowanych 5 dli pod dwarv bridge i jeden na daszku na niedalekim domku, poza tym widzialem jak sie dragi, dle, i gs wali spearami... widzialem filmik, na ktorym gs zostal ukamienowany...na cyce to dopiero cos kolo 60 shielda mozna sie wybrac ale to i tak to skrajna desperacja... dobra tarcza, full defence i zwiazane nogawki spodni. generalnie na cyce do treningu to raczej dla knighta niz dla alka...

Człowieku bicie pallem cycow ze spearow to skrajna desperacja? Chyba śnisz :P Gram pallkiem lvl 49 80/60 skille i se biore 35 spearow tarcza dragon i se bez uhow jade cycki na full deffie i nie ma zadnego problemu. Czasem vitke walne okolo raz na pol godziny. A biegam po calym mount sterum (mowie o poziomach cyklopow) i pod ziemia i nad ziemia :)
Wg mnie cyce pallkiem to bardzo dobra sprawa bo speary nie znikaja tak jak arrow/bolt i mozna se nawet troche zarobic na takim huncie.

SheN228 17-01-2005 21:40

Ja robie tak,tam pod Thais sa cyce,biore luruje jednego (zakladajac ze mam 3 speary lub wiecej) biegam dookola kamienia ,drzewa klub czegos innego i nawalam podnoszac je jednoczesnie z tarcza w reku,wtedy nawet jak cie dopadnie,to raczej nic ci nie zrobi,przynajmniej mi ;)

FROGO 20-01-2005 23:02

Zeby chodzic na cyce z tarcza nie trzeba "wymiatac" jak ktos napisal. Chodze na nie expic i trnowac od okolo 19 lvla i skilli okolo 58/45, wtedy siekaly mnie dosc czesto za 10~ hp, czasem nawet 40. teraz 22 lvl, 61/50 i looz, spokojnie bije 2 naraz, na defie, bije je po 30-40 hp, skille leca. Oczywiscie musisz miec 8 mlvl i pare uhow w zapasie, jesli masz kase/rune makera mozesz wziasc pare gfb aby rozbic grupki cycow jesli nie bedziesz mial gdzie uciekac. Chodzenie na nie z tarcza jest bezpieczniejsze jak masz lagi.

Edit:
Eq tez jest wazne. Najpierw chodzilem z p setem, bp shieldem, crown kaskiem, teraz zamienilem tylko tarcze na dragon shielda.

Pozdro ;)

Pacek 21-01-2005 16:17

No to ba, znam kolesia ktory ladowal w Gs ze spearów ale gość ma skile 89\50 i mógł sobie na to pozwolić oczywiści zeszlo mi kilka uh ale zabil gs'a

Czarny Paladyn 21-01-2005 22:24

Ale

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mumakil
Chodzenie ze sperami jest dla palkow ktorzy naprawde niezle wymiataja
tobie jeszcze troche do tego brakuje wiec lepiej chodz z lukiem

Nie opłaca mu się. Strzał się nie odzyska, a speary tak, więc po co ma marnować arrowsy mając słabe skille, kiedy może skillować dista ze spearamai praktycznie nic nie tracąc?

Rysa Zapomnienia 21-01-2005 22:35

hmm.... a ja mam 21 lvl i skile 71/59 (zara 60) czy mam isc na cyce trenic?
w k-secie ,w-helm ,vamp shield. dobrzze by mnie ciely?

@ edit
oczywisce pall :P

Raistlinek 21-01-2005 23:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarny Paladyn
Nie opłaca mu się. Strzał się nie odzyska, a speary tak, więc po co ma marnować arrowsy mając słabe skille, kiedy może skillować dista ze spearamai praktycznie nic nie tracąc?

to jak chce skillowac to niech treni z jakimś innym tibiańczykiem<najlepiej z kumplem, nieznajomi czasem zabijaja...eh te przykre doswiadczenia>

Dr.Unknown 22-01-2005 00:36

Z mojego doświadczenie mogę powiedzieć, że mając 45-47 shieldinga, zrywałem od cyca od 1-7 co jakiś czas, a raz na jakiś czas tak po 20-40, kwestia losowa, czasem na jednym cycu puszczałem vite, a czasem na 10 zabitych, trochę hp zeszło. Dla ścisłości, miałem tower/crown armor.

Xokew 22-01-2005 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord
jak bierzesz speary to wtedy musisz miec duzy defenc by cie nie zranily i distance bys duzo zadawal to jest na zasadzie jak kto woli i ile ma distansa

Ja to oczywiscie potwierdzam musisz miec wiekrzy defend sam, dam ci przyklad mam 16 lvl ze skilami 54/45 i wiem ze musze cwiczyc shildinga wiec def def i jeszcze raz def cwicz

emilok 23-01-2005 23:48

Boze ale we nudzicie.
Ja zrobilem palka 25lvl 15mlvl 85/70 w miesiac.
Lazcie sobie ze skilami 10/10 na cyce z kamieniami i wedka w rece :P albo lopata jak kto woli.
50 shielding wystarcza na cyce na full defie.

Arnik 24-01-2005 09:31

a Więc dotrenuj shielding do 55 i spokojnie sam mozesz chodzic na cyce bez blokera na i oczywiscie exura vita w razie czego

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:44.