![]() |
Najmniejszy lag
Zwracam sie do uzytkownikow neostrady+
o porade. Wczescieniej mialem sdi, tibia chodzila wspaniale ! a teraz po zmianie na lepsze lacze okazuje sie ze mam qre..... lagi, nie wiem co jest grane :/. A wiec tak, moze macie juz wieksze doswiadczenie z wyborem serwow, wiec powiedzcie mi gdze bede mial najmniejszego laga?, wczesniej gralem na lanurze jeszcze z sdi, poz zmianie na neo okazuje se ze gra mija sie z celem, teraz wystartowalen na eterni, jest lepiej ale to dalej nie to samo... postacie co chwile hacza i co jakis czas trafia sie jakis mega lag. |
Cytuj:
|
Cytuj:
moze na sdi miales nastawione jakies wieksze pirorytety na ten port ( szczerze mowiac nie znam sie na tym, to tylko przypuszczenie :) ) |
Ja mam neostrade i żecz jest dziwna...
W ciągu dnia raz dziala bardzo wolno a raz super szybko... Nigdy tak po środku... :D Jak ktoś wie cos więcej to niech powie. Chętnie wysłucham. |
Ja mam neostrade + i żadko mam lagi. JEśli w ogóle mam to są one malutkie, a b. rzadko duże- wtedy to nie dziie grać, ale ogółem jest OK
|
Ja też mam neske :D jest dobra ale mam czasem lagi ale znam powód mój braciak nastawia za dużo rzeczy do ściągania :/
|
ok, powiem, co wiem :D
- z NEO+ sa problemy po stronie TPs'y, wiecie jakie teraz promocja na nia sa, tymbardziej ,ze wiele osob bierze neo na 1 miesiac, a potem oddaje, lecz mimowszystko nie powinno byc problemow, to jest jedyne, co moze cie od strony TPs'y lagowac. - Mozesz byc oddalony od Centrali o *, albo ** kilometrow [ 8) ] i sygnal sie w niewielkim stopniu "zatraca" - Zainstalowales aplikacje dostepowa TPs'y (... Tutaj wstawcie swoje epitety ...) To co nazywa sie aplikacja dostepowa, jest aplikacja, utrudniajaca dostep :P + Spowalnia w pewnym stopniu lacze + Mala liczba konfiguracji polaczenia + Zupelnie Gratis SpyWare :D + Cos tam jeszcze z portami bylo (bynajmniej tak mi znajomy informatyk mowil) - NEO+ + WinXP Jest z tym tak, ze dziala raz dobrze, a raz zle (sypie sie OS) [u mnie tak jest] ale wystarczy jakies tam najnowsze uaktualnienia doinstalowac (BEZ SP*) i znowu gra jak powinno W XP jest tez FireWall (ktory praktycznie nic nas nie chroni :P) Polecam wylaczenie go, i zainstalowanie sobie innego (jezeli sie ktos boji :P) To jest "raczej" (wiadomo, skleroza nie boli) wszystko co mi wiadomo o spowolnieniach w NEO+ |
A moj komp ostatnio dostal strasznej shizy!
Mianowicie kiedy wlanczam tibia rano (mam zloncze ISDN z Dialogu) mam straszne lagi nie da sie chodzic. Z upływaem czasu lagi sie zmniejszaja a wieczorem 19,20,21,22,23 nie ma juz zadnych nigdy tak nie mialem! dopiero ostatnio sie to zaczelo! ;( |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:33. |