![]() |
Problem który nie pozwala expić.
Mianowicie gram sobie. od 15 godziny.. dochodzi koło 23.. i nagle..
dostaje freeza..mija z 15 sekund dostaje loga.. i sie wyswietla.. error 100060 time out OCB?? a potem smiga dalej normlanie.. zawsze jakos w poznych porach time out'a dostaje;/ juz bym padl 2 razy..gdyby nie szczescie.. gram normlanie bez lagow..a tu z nikad jakis time out eh.. mam 512 ram.. internet osiedlowy. server : kyra. Nigdzie jeszcze nie znalazlem odpoiwedzi na to.. prosze o pomoc. |
Najwidoczniej gra stwierdziła, że granie 8 godzin dziennie to jest jednak za dużo.
|
Zgaduję, że wygasa Ci dzierżawa IP i przez krótki czas musisz w stanie rozłączenia z netem czekać na nową.
Wejdź w linię poleceń windowsa, wpisz: ipconfig /all , odszukaj swój interfejs sieciowy i zobacz na godzinę przy "Lease expires". Jeśli wskazuje na późny wieczór to najprawdopodobniej mam rację. Jeśli mam rację - zmień godziny grania bo z tym nic nie zrobisz. |
Mam podobny problem. Gdy wchodze w konsole i wpisuje ipconfig /all to czas wygasniecia dzierzawy pokazuje zawsze 72h od wlaczenia komputeram, moj kumputer nigdy nie jest wlaczony 72h mimo to internet czasami sie rozlacza.
I tu sie pojawia moje pytanie, czy to napewno jest czas wygasniecia dzierzawy ip na routerze? Czy moze router ma inny czas wygasniecia dzierzawy ip? Jesli to ta druga opcja to jak sprawdzic kiedy mi router bedzie chcial zmienic ip? |
Poprawka do poprzedniego posta:
Ipconfig owszem pokazuje dzierżawę adresu uzyskanego z DHCP, ale adresu wewnętrznego. Akurat ta dzierżawa powinna odnawiać się na tyle szybko, żeby nie rozłączać netu. Nie zaszkodzi jednak sprawdzić czy godziny zwisów nie pokrywają się z odnawianiem tego adresu - jeśli tak - coś może być nie tak z interfejsem routera. Druga dzierżawa to dzierżawa adresu zewnętrznego z NAT - informacje na ten temat najprawdopodobniej znajdują się w konfiguracji routera (dostęp z reguły przez przeglądarkę - opisane w instrukcji konfiguracji połączenia jeśli taka została dołączona do pudła z zestawem instalacyjnym). Na razie nie mam pomysłu gdzie indziej możnaby to sprawdzić, jeśli na coś wpadnę - edytuję posta. |
Dzieki za odpowiedz.
Za kazdym razem kiedy bede sie logowal do tibi wylacze i wlacze router (aby zmienic ip), wtedy okres dzierzawy powinien byc wystarczajaco dlugi aby nie dostac kolejnego kicka ;). Pod warunkiem, ze to w tym tkwi problem. |
Prosze O Pomoc !
Witam ponownie, wczoraj wieczorem dostalem 3 kiki. 1 zakoczony dedem..
dzisiaj wchodze.. z 5 min gram i time outa 10060.. dostalem;/ Prosze o pomoc jak dokladnie wejsc i sprawidzc to zmiane IP jak pislaiscie u gory.. nie jestem komputerowcem jakims.. wiec prosze byscie napisali ktrok po kroku gdzie wejsc i co dokladnie wpisac. Prosze bardzo o pomoc !;( |
U mnie przyczyna rozlaczen byl telefon, ktory byl podlaczony do gniazda telefonicznego bezposrednio a nie przez mikrofiltr. Gdy ktos u mnie odebieral telefon internet sie rozlaczal. Nie skojarzylem tych 2 faktow odrazu bo u mnie w pokoju nie slychac telefonu ;).
Jesli chodzi o dzierzawe ip to watpie zeby to bylo przyczyna twoich problemow. Zbyt czesto masz te rozlaczenia, jestem pewny, ze ip jest przydzielane na znacznie dluzszy czas. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:08. |