Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie można poexpować w Carlin (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2345)

Mecku 18-01-2004 17:13

Gdzie można poexpować w Carlin

Jestem sorcerem. Mieszkam w Carlin. Mam 10 lev. .
Mój sprzęt to legion helmet, scale armor, laether boots, m- star, studded legs. Na co z tym sprzętem i levelem poexpować? Proszę o odpowiedź. ?(

---

Sorcerer ukrywający się gdzieś w Carlin :rolleyes:

sulik 18-01-2004 20:03

Możesz pujść na folde poexpić z rotami ale by się przydał war hammer bo zniego średnio rot jest na 3 ataki. Ale zawzse możesz iść na trole na 1 poziomie. A jakby co to na drugi raz to szukaj takiego tematu w starych tematach.

Bartix 18-01-2004 21:59

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez sulik
Możesz pujść na folde poexpić z rotami ale by się przydał war hammer bo zniego średnio rot jest na 3 ataki. Ale zawzse możesz iść na trole na 1 poziomie. A jakby co to na drugi raz to szukaj takiego tematu w starych tematach.
tak!!! chodzenie na folde na 10 lv z w-hammerem to zeczywiscie swietny pomysl
trafi na pierwszego lepszego PK i jestes xk(niewiem po ile chodzi) w plecy

Ashlon 19-01-2004 16:38

Ja bym radzil pojsc na trolle pod ab.Ewentualnie na frost trolle - folda.Uzbieraj tam kase na "utevo lux" a potem na "adori gran".Oczywiscie jesli ich nie masz.Nastepnie zrob kilka bpkow hmmow.Sprzedaj i kup
-dark / steel helmet (300gp)
- plate arm (500-800gp-1000gp)
- dwarfen shield (150gp)
- brass legsy (200gp)
- clerical mace (okolo 1k)
Wtedy najlepiej chodzic na dwarfy tak mniej wiecej 20lvl.A dalej to juz bedziesz sam wiedzial ;)

Monoron 05-02-2004 15:25

Na samym początku najbardziej warto chodzic sobie do podziemi. Tam jest bardzo dużo bugów. Dają stosunkowo dużo expa i kasy jak na tak łatwego potwora.
Potem to już na zmiene na rotwormy i slima.

2 rotwormy znajdziesz schodząc pod ziemię koło lewego wyjście z Carlin. (pod ziemią w lewo, do góry i w dziórę.)
1 rotworma w kanałach zaraz nad depo i trochę w prawo zejście.
Potem w lewo i jeden root.
W przerwach między respawnami rootów możesz sobie chodzić na slima (dużo exp:160).
Żeby się do niego dostać, zejdź aleją ze sklepami (zaraz pod depo) w dół. Potem w lewo.
Pirwsze zejście do kanałów.
Przez mostek, kilka bugów i schodkami na dół.
1 slim.

Spiegol 08-02-2004 04:53

Ja bym radził iść na północ od carlin i tam jest takie zejście na dół, przy rzekach (dziura) i tam jak schodzisz to na pierwszym pietrze są poisn spidery i masa wilków, a na drugim piętrze pod ziemią cała wataha troli i troche rotwormów.

Wypierdasek -> Knight -> Lvl 23 -> Lunara

Mecku 08-02-2004 08:18

Dzięki wam za te wiadomości. Zaopatrzyłem się w:

12 lev, 8 mglvl

-steel helmet
-brass legsy
-steel shield
-m-star
-plate armor
-leather boots :P

Jeszcze mam dwa pytanka:

-Co spotkam w drodze z Carlin do Ab'deandriel
-I kierunek na Foldę

---
Meckubert-Sorcerer-12 lev-8 mglvl-Carlin-Trimera

Lord Muminek 10-02-2004 08:18

1. W drodze z Carlin do Ab'Dendriel nie napotkasz nic, ale to zupełnie nic, (nie licząc 1-2 Bear-ów) jeżeli pójdziesz drogą bardzo wysunięta na północ, możesz natrafić na orc'i i elfy (niegroźne dla ciebie)

2. W kierunku na Foldę też jedynie mijać będziesz polankę Bear'ów (tak samo ok. 1-2 Bear'ów)

Ashlon 10-02-2004 10:34

Kierunek na folde <--------------- szukaj wzdloz wybrzezy.
Kurs kosztuje 20gp, powrot jest darmowy.

Nemoz 10-02-2004 14:17

A dlaczego nikt nie napisze o podziemiach w carlin gdzie jest nalot bugów, badź cmentarzu z mnóstwem troli, to slabe potwory ale jest ich tam mnóstwo, nie ma obawy ze cię taki zabije, a z Bugów jest sporo kaski 8) , ja mam problem co robić moim paladynem z 8lvl, co ternować i jak? skad brać strzały itp. do trenowania distance???

rowerek33 10-02-2004 20:19

ja mam pytanko czy ktos ( to jest raczej prosba ) czy ktos moglby zamiescic opis przejscia na folde ( bylbym niezmiernie wdzieczny za fotki )

odpowiadajc na powyzszy post idz na trolle pod Ab spytaj sie jakiegos polaka gdzie sa trolle w Ab i on cie z pewnoscia zaprowadzi ( miej przy sobie 50 gp tyle kosztuje klucz do wejscia kupuje sie go u trolla na lewo od drzwi trolli )

Mefi 10-02-2004 20:59

z takim sprzętem to idz w podziemia carlin na bugi

Frogowski 11-02-2004 21:00

idziesz do goscia, sprawdz na mapie gdzie mowisz hi/folda/yes (musisz miec 20 gp). Przenosi cie na Folde, sa tam frost trolle, minosy, roty, polar beary i chyba inne. Potem idziesz tamm skad przyszedles, jak cie przenioslo mowisz hi/tibia/yes (to jest gratis :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:40.