![]() |
Zgłoszenie kradzieży.
Mam pytanie odnośnie ewentualnego zgłoszenia kradzieży przedmiotów/konta w Tibii. Z tego co się orientuje według prawa jeżeli w konto wpompowałem własne pieniądze (czyt. pacce), to miało ono realną wartość i mam prawo do zgłoszenia sprawy. Jestem nawet w stanie dokładnie określić ostatnie czynności jakie wykonywałem przed utratą swoich przedmiotów i podać strony/ewentualnie adresy IP. Pytanie tylko czy to coś da ? Może przekonałoby ich to, że wartość utraconych przedmiotów wyniosła około 1200 złotych.
Ku wiadomości nie zostałem shakowany w stylu "itemy na zaufanie" tylko za pomocą keyloggera, a oprogramowanie to jest zakazane. |
@up
tak może jest w metinie, w przypadku tibi ty nie możesz nic zrobić ponieważ konto nie jest twoją własnością tylko CipSoftu, co najwyżej kradzież może zgłosić CipSoft, edit co do twojego podpisu pamietacie jak u siebie uciekaliscie? ;d |
Jak napiszesz do cipsoftu to ci odpisza ze jest im przykro ale nic nie moga zrobic. Kradziez mozesz rowniez zglosic na policje ale efekt bedzie podobny, a jak nie daj boze, jakims cudem udalo by im sie zlapac zlodzieja to jeszcze cie po sadach beda ciagac.
|
wirtualne przedmioty nie mają żadnej wartości.
|
Imo byś mógł zgłosić tylko to, że gość posługuje się takim oprogramowaniem, ale na odzyskanie itemów czy czegośtam innego nie licz.
|
Mylicie się, jeżeli koleś został shackowany przez wirusa, w tym przypadku gejlogera, ofiara ma prawo do zgłoszenia sprawy, gdyż to oprogramowanie zostało zainstalowane po cichu, a do tego wykradło poufne dane.
Więc nie zgłaszaj kradzieży, tylko to że masz takiego wirusa, który podbiera poufne dane. |
Szczerze i tak nie mam zamiaru iść, ale pytałem po prostu z ciekawości. I tak prędzej czy później bym skończył grać w te piksele, a tak przynajmniej mam powód :baby:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:17. |