Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   pvp syystem...? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=234946)

kolo951 18-01-2011 23:34

pvp syystem...?

Ej powie mi ktos o co tu chodzi? Ze teraz poza depo ludzie przez siebie przechodza? zamieniaja sie jakos miejscami? Tzn przechodza w ten sposob ze jak koogos trapuja to po prostu wchodza w siebie...?

Slythia 18-01-2011 23:49

http://tibia.pl/strona/faq#5.22

Cytuj:

Co to jest zamiana (swapping) i jak to działa?

Zamiana jest specjalną cechą PvP na światach Open PvP, która umożliwia uwięzionej postaci uwolnienie się. Jeśli postać otrzymuje obrażenia od innych graczy i jest uwięziony - więc wszystkie pola wokół niego są zajęte, przez co nie może się poruszać, to postać ta może zamienić się z jednym z atakujących miejscami w pewnych okolicznościach. Miejsca, na które może zamienić się postać, są oznaczone beżowymi kwadratami. Aby się zamienić, uwięziona postać może nacisnąć przycisk myszy na wybranym polu bądź po prostu na nie przejść.
Postacie mogą wymieniać się z:

* innymi postaciami;
* stworzeniami, które można przesunąć bądź summonami;
* stosem stworzeń; potworek na górze zajmie miejsce uwięzionej postaci, zaś uwięziona postać pojawi się na samym dole stosu.

Postacie nie mogą się zamieniać z:

* postacią, którą uwięziony zaatakował pierwszy;
* jeśli przynajmniej jedna z postaci znajduje się w strefie ochronnej bądź na questach i w drzwiach;
* członkiem bądź jego summonem własnej gildii bądź przeciwnej, z którą jesteś w stanie wojny.

Dominiq19 19-01-2011 13:42

To teraz trapowanie nie ma sensu bo i tak sobie mogą wyjść, co cipsoft zrobił z tą grą to jest porażka.

Salorek 19-01-2011 14:40

Do użytkownika wyżej.

Dlaczego uważasz, że to co zrobił CipSoft to porażka? wręcz, przeciwnie bardzo dobrze, jest teraz z pewnością gra jest teraz bezpieczniejsza i przyjemna a nie taka jak dawniej dostałeś się w trapa i koniec z resztą każdy ma swoją opinie na ten temat, jednemu userowi ten pomysł się podoba, natomiast drugiej osobie już się nie spodoba na to wpływa wiele czynników.

Vil 19-01-2011 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dominiq19 (Post 2797931)
To teraz trapowanie nie ma sensu bo i tak sobie mogą wyjść, co cipsoft zrobił z tą grą to jest porażka.

Trapowanie to weakness gry który teraz został naprawiony. End of story.

voice 24-01-2011 06:37

Mogli zrobić tak, że gdy jeden lub więcej graczy atakuje, a nie jak potwory atakuja. Tak przynajmniej byly by trapy na rooku, albo zwykle trapy na potworach. Chociaz i tak cipy nieumozliwily graczom ropowanie potworow, wiec i tak to nie ma sensu.

Velgarth 28-02-2011 15:08

Jak czasami czytam co niektórzy wypisują to mi ręce opadają X(

Zastanówcie się jeden z drugim jaką atrakcją gry był trap? Dla noob PK teamów, dla PK, którzy w liczbie 40+ przychodzili po jednego gracza? Gdzie tu równe zasady? Gdzie możliwość obrony? NIGDZIE!!

Bardzo dobrze, że dali taką możliwość, bo już nie można było patrzeć jak niektórzy padali stojąc bezradnie otoczeni przez hordę graczy.

@Vil
bardzo dobrze napisał... koniec bezsensownego rozdziału w historii tej gry.

Niwe92 11-03-2011 23:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Velgarth (Post 2802735)
Jak czasami czytam co niektórzy wypisują to mi ręce opadają X(

Zastanówcie się jeden z drugim jaką atrakcją gry był trap? Dla noob PK teamów, dla PK, którzy w liczbie 40+ przychodzili po jednego gracza? Gdzie tu równe zasady? Gdzie możliwość obrony? NIGDZIE!!

Bardzo dobrze, że dali taką możliwość, bo już nie można było patrzeć jak niektórzy padali stojąc bezradnie otoczeni przez hordę graczy.

@Vil
bardzo dobrze napisał... koniec bezsensownego rozdziału w historii tej gry.

Z takim podejsciem powinienes grac na non-pvp.

po to jest chyba pvp zeby zabijac...

Czy ktoś ma inne zdanie?;)

Piotrek Marycha 24-03-2011 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2797945)
Trapowanie to weakness gry który teraz został naprawiony. End of story.

dla mnie dzięsiątki weakness'ów w tej grze tworzyło urok
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Velgarth (Post 2802735)

A co może jeszcze być chciał? skasowanie wojen i zostawienie tylko honorowych pojedynków jeden na jeden? Jeżeli ktoś potrafi zorganizować team 40 osób i cię zabić(szacunek dla niego), a z drugiej strony ty tego nie potrafisz, to ty tu jesteś słabszy i nie wiem z jakiego powodu oczekujesz ochrony... od tego jest Npvp. To są według mnie równe zasady.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:30.