![]() |
Skille
Witam, nie wiem czy to jest dobry temat choc moj problem tez jest zwiazany z magia ;) Otoz mam sorca 26 lvl lecz nigdy nie bilem z magii tylko ze skilla z broni, nigdy nie moglem ogarnac tego jak uzywac bo jestem poczatkujacym graczem. I teraz pytanie do was, jak uzywac magii, na filmikach widze ze uzywaja ich bardzo szybko, sa jakies bindy na nie? Do czego sluza runy bo to pytanie mnie trapi. Nie wiem ogolnie jak uzywac magii, jak bic. Czy ze skilla z broni czy uzywac magii, pomozcie :)
I jeszcze mam 1 pytanko, bo mam zamiar grac bez PACC, to lepiej grac knightem czy moge sorcem? Gram na harmonii, a gdzie gra najwiecej polakow? |
Powiem tak jak nie ogarniasz tego wszystkiego to graj Knightem tylko tak odrazu mówię Knighta trzeba wyskilować tzn . Bijesz stwora najsłabszą bronią i on wtedy skiluje masz 3 bronie do wyboru Axe,Sword,Club ja polecam Sword bo jest bardzo łatwo dostępny i w przypadku Sworda bierzesz knife i idziesz na Trolle albo jakieś słabe potworki i skilujesz ale o tym poczytaj sobię poradniki wpisz w google "Skill Knight" masz tam tego pełno i wszystko ładnie opisane
A co do magii wchodzisz np. na str Tibia.pl wchodzisz w dział magia i masz wszystkie czary wypisane od jakiego lvl ile many i gdzie je kupić pierw musisz kupić czar żeby go używać czyli np. Dla Knighta leczący czar to Exura Ico teraz szukasz nazwy tego czaru i gdzie go można kupić u jakiego NPC i piszesz nazwe czaru akurat tego jest Wound Cleansing więc idziesz do NPC piszesz Hi,Wound Cleansing , Yes ten kosztuje 300gp I pózniej robisz opcje Options - Hotkey i np. F1 wpiszujesz Exura Ico i zaznaczasz opcje Send Automatically i robisz ok i wychodzisz z opcij i dusisz klawisz F1 i używa danego czaru na faccu Knightem nie masz żadnych czarów atakujacych wiec masz tylko światło i leczenie Knight musi mieć dobrego skilla i to wszystko :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:42. |