![]() |
Tak jakby freezy. Udzielać się!!
Witam was drodzy tibijczycy.
Od początku mojej historii w tibii, mam dziwne lagi. Kiedyś mi tak nie przeszkadzały, ale teraz jak mam styczność z lepszymi potworami jest to trochę irytujące :|. Wygląda to troszke jak freez, występuje równo co 55sec-1min min.Trwa on max 5-7 sec, podczas freeza nic nie rusza się na ekranie, lecz gdy wciskam np. potiona to po freezie go wypije. Proszę was o pomoc, komputer wcale nie jest taki słaby, Windows Vista jeżeli to ma jakieś znaczenie. Udzielajcie się ludzie, wszystkie propozycje mile widziane!! Pozdrowienia, Pjona! |
Puść sobie ping, wpisz w "start" komende "ping www.onet.pl -t" i jeżeli podczas freeza będziesz miał coś w stylu "upłynął limit czasu żądania" to to wina neta.
|
Próbowałem już dawno, w czasie laga/freeza skacze ping wysoko.
Btw, net mam w porządku. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wysoki ping znaczy, że to wina neta.
|
Przecież ci pomogłem, dałem rozwiązanie na tacy. Nie moja wina, że lubię śmiać się ze śmiesznych tekstów, a takowym był tamten w którym zawarłeś takie piękny paradoks : (
Ja zawsze pomagam, tylko niektórym nie podoba się w jaki sposób! Ale pomoc to pomoc :P |
Zapomniałem dodać, że internetu używają 2 inne komputery w tym domu i nie mają czegoś takiego.
Gdy chciałem zrobić jakiegoś otsa, <dawno temu> też tak miałem, a do własnego otsa gdzie gram tylko ja o ile mi wiadomo nie trzeba internetu. Wina internetu? Ok, ale czy internet odlicza specjalnie dla mnie, że co 55 sec jest lag/freez?! |
Tak : //
EJ NIE SORRY TO WINA GADU-GADU. Zadowolony? |
Laguje mi się tylko tibia. Powiedziałem, że net mi śmiga więc to nie wina neta.
Super, że nabijacie sobie posty, ale ja tu szukam poważnej odpowiedzi... |
Aha, a ten ping to tak przypadkowo skacze w górę, jak dobrze rozumiem?
Btw. good point! Slythia - nie nabijaj już sobie postów ; / |
Opowiem wam pewną historyjkę.
Obudziłem się rano, zrobiłem konto na forum.tibia.pl i zapytałem o fachową rade. Odpisał mi ziomek, który za wszelką cenę próbuje mi wpoić, że te moje krótkie lagi to wina neta, choć napisałem, że internet jest w porządku... Moim zdaniem twoje wypowiedzi są tutaj zbędne. Nabiłeś sobie posty, w ogóle nie pomagając. Jeżeli ktoś ma pisać coś o internecie, niech tego nie robi. Ps. Udzielajcie odpowiedzi, a ty Rybzor już nie nabijaj sobie postów swoimi co najmniej dziwnymi teoriami, bardzo cię o to proszę. |
Masz w pełni rację. Powiem szczerze, też miałem kiedyś takie lagi... To wina sprzętu, musisz wymienić procek i kartę graficzną. Jeżeli ci wystarczy kasy, to dokup pamięć (nie dysk twardy).
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie kłócić się tutaj proszę. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Człowieku.. Napisałem, że raz na 55 sekund podskakuje mi ping nawet do kilku tysięcy. Ale taki ping posiada tylko 1 linijka w tym onet~~
Internet wymieniałem z resztą dosyć niedawno i lagi są dalej. Wystarczy ? btw, też jestes za sprzętem. Jest to bardziej prawdopodobne niż internet... Skoro to internet, to dlaczegóż to 2 inne osoby grające w tibie nie mają tego samego problemu? A co do tego "piszcie odpowiedzi i wybiorę sobie najlepszą". Gdyby kto inny niż rybzor pisał w tym temacie, to byłoby dobrze sprawdzić wszystkie propozycje, im więcej ich by było to szybciej znalazłbym problemik :) Ps. Mam laptopa :d |
Masz laptopa? Jeszcze mi powiedz, że łączysz się z netem bezprzewodowo. Albo nie, lepiej nie mów, bo chyba każdy wstydziłby się przyznać ;<. Jak dla mnie koniec tematu.
Cytuj:
|
O nie. Nie pomyślałem o tym. Sprawdze to i dam znać na forum ^^
Sory za kłopot :D:D |
Pamiętaj, nigdy nie nazwałbym nikogo kretynem bez powodu. Ciebie nazwałbym kretynem stulecia, bo takiego ewenementu nie spotkałem tutaj na forum od 6 lat. |
Lmao. Co może być przyczyną skakania pingu jeśli nie internet? Możesz mieć naodpalane milion programów, co i tak nie powinno zwiększyć twojego pingu, co najwyżej zmniejszyć fps, więc po jaką cholerę brniesz, że net jest w porządku?
@ryba czego nabijasz sobie te posty, masz prawie 8 tysięcy i jeszcze Ci mało? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:32. |