![]() |
Skrzynie....
słuchajcie mam takie pytanie- czy potwory rozwlają skrzynie, parcele itd?? A jeśli tak to czy wszystkie? Bo pamiętam że przy takim jednym miśku na rooku gdzie jest mino to w kółko ten mino jest obstawiony przez skrzynie, etc. i ich nie rozwala. Więc jak to jest?? Bo sobie myśle żeby cyclopy lurować do parceli i wystrzeliwac- nie strace wtedy ani jednego HP 8o
|
niestety nie ma tak łatwo. Najprostsze potworki się da, ale już np. zerka, ghula, slima, cyca się nie da (ale archera da).
|
Cytuj:
|
Żaden potforek nie niszczy, potforki od rota albo valkiri w wzwyrz mogą przesuwać parcele nie tracąc punktów ruchu. Raz spotkałem się jak kolo w thais lurował cyca a ten pchał prdzed sobą beczke :P, blokowac takie monstra można tylko podwujną warstwą parceli + FF
|
ja np. chcialem z berserkera nawalac hmmami za skrzynki a on nie dosc ze ta skrzynke pzesuwal to jeszcze jak jakis potwor mu na drodze stawalnp. mino to gi zabijal wiec z berserkerem nie radze takich numerow robic
|
to jak, wie ktoś które potwory można w ten sposob blokowac?? a co jeśli sie je otoczy podwójną warstwą parceli??
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Zasada jest tak, iż jeżeli potwór nie ma gdzie przesunąć takiej przeszkody odgradzającej od gracza to przeszkoda znika (oczywiście dotyczy potworów które umieją przesuwać) |
Po kolei:
Silniejsze potwory przesuwają przeszkody, a jeśli nie ma miejsca, przeszkoda znika, podobnie sprawa się ma ze słabszymi potworami, np jeśli goni Cię cyklop w tunelu na jedną kratkę, a na drodze stanie, np spider, to biedny pajączek straci życie. @Wieszok Rot NIE przesuwa/niszczy. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:21. |