![]() |
Składka
Niestety jestem zmuszony prosić was o to o co zawsze chodzi czyli o kase. Ostatnio troche się spłukałem na nieudanej inwestycji a ponieważ nie zarabiam z takiego względu iż nadal się uczę. Chodzi o zakup licencjonowanego forum. Będzie to albo vBulletin albo Najnowsza wesja Wbb. Oczywiście musimy wykupić jeszcze domene na drugi następne lata. Możliwe, że później jakieś pieniądze będą z reklamy, ale na razie trzeba robić nowy design. Jak widzicie nie wprowadzamy żadnych opłat na stronie, czy chociażby za korzystanie z forum jak to robi konkurencyjny portal i niemamy takiego zamiaru, ale skąś trzeba pozyskać te pieniądze. Dla najchojniejszych darczyńców emaile w postaci [email protected]. Już niedługo pojawi sie możliwość płatności sms'em (jednak dość niekorzystna ponieważ dostajemy tylko 50% z tej kwoty) niestety w tej chwili istnieje tylko możliwość zapłaty na konto oto dane:
Dane: Inteligo Jakub Boski To opcjonalnie: M.C. Skłodowskiej 13 27-200 Starachowice I numer konta: 50 10205558 1111108629400094 W tytułem proszę podać: Zrzutka tibia.pl [nick] Liste darczyńców będziemy aktualizować na bierząco... oto link: lista darczyńców |
Jak proszą o pomoc to czemu by nie... Chętnie wpłace coś tam, ale narazie KB24 mi coś nie chce się włączyć a do banku mi się iść nie chce. Ale jak tylko KB24 zadziała coś tam wpłace.
edit: o, już jest link:] |
A ja bardzo chętnie pomogę. Tibia.pl rulezz. A jak się będzie dało zapłacic SMSem to "porzycze" komórkę od starego :D .
|
ja za pomocom smsa chettnie wpłace
|
Jasne, że pomogę, ale coś z bankiem nie dam rady - czekam na opcje sms :)
|
hmm sms to nie zabardzo interes ale to wprowadzimy bo my dostajemy z tego jakies 50% moze wiecej.
|
Cytuj:
Ale zawsze cos , a napewno wieksza grupka ludzi bedzie wolała wysłać sms'a niz leciec do banku :) Ja tez sie dozucze ( żeby nie bylo ze zaluje < ze swojego telefonu > ) . |
Już matke przekupilem i jutro ( 21.stycznia.2004) z rana leci do banku wplacic co nieco!! :)
Miejmy nadzieje ze nowe forum będzie tego warte ;) |
Czekam na bramke sms, to kilka wysle =)
|
Bosal mam do Ciebie pytanie
ile kasy potrzeba w calosci ? |
Mam propozycje. Na swojej stronie posiadam baner serwisu allegro, za każde klikniecie na niego dostaje 10 gr. Zapraszam na moją strone i klikajcie na baner ponieważ cały dochód z tego przeznacze na pomoc dla tibia.pl. Można kliknąć tylko raz ponieważ system rejsetruj adres IP kompa. http://oxygane.w.interia.pl Strona dopiero w budowie więc nie bluzgać!!. Co jakiś czas bede zamieszczał screeny ze stanem konta.
Jezeli to zły pomyś prosze o usuniecie tego posta Liczba kliknię po pierwszym dniu: http://oxygane.w.interia.pl/kasa.jpg |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Bosal a może powiesz ludzią co daje licencjonowane konto to ocenią czy jest sens dawania pieniędzy... Jakie rzeczy mogą się zmienić jak bedzie licencjonowane forum.
|
WIRUS!
Link:
http://oxygane.w.interia.pl/kasa.jpg Po kliknięciu na niego, w Temporary Internet Files stworzył się plik zainfekowany wirusem. Oczywiście wirus ten (HTML.Redlof.A) nie oszczędził również mojego edytora rejestru, a dokładniej stworzył w nim kilka pomocnych sobie kluczy... TO NIE ŻART! Ostrzegam! P.S. Pracuje nad jego skasowaniem - to było kilka minut temu. |
Nie mam pojęcia z kąd on się tam wzioł, mam NAV 2003 z najnowszymi aktualizacjami i nic nie wykrywa. Ale mimo to usunełem wszystkie pliki z serwera i wgrałem stare kopie
|
wirus tam był ;( ale jest sposób na usunięcie go z rejestru ;] zapraszam tutaj http://securityresponse.symantec.com....redlof.a.html jest to strona na kturej jest opisany sposub w jaki dziala wirus oraz jak go bezpiecznie usunąć.
Oxygen nie szalej tak plx |
Ja nie wiem zabardzo co się u mnie dzieje...
Wykrył mi wirusa, powiedział, że nie da się skasować/naprawić zainfekowanego pliku i dałem OK. Teraz skanuje NAV-em cały komputer i nic mi nie wyrywa... ;( . @Pejus: A może po polsku? :D :P P.S. Spróbuje przeskanować jeszcze na onet.pl ... P.S. 2 Wszystkim którzy wcześniej klikneli na ten link też radze przeskanować cały komputer. |
@Gonzo von Krenzel
wg życzenia :P 1. Kliknij start -> uruchom -> wpisz "regedit" i naciśnij OK. Otworzy ci sie rejestr systemu. 2. przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run w prawym okienku usun wartosc "kernel32". 3. przejdź teraz do klucza HKEY_CURRENT_USER\Identities\[Default Use ID]\Software\ Microsoft\Outlook Express\[Outlook Version].0\Mail W prawym okienku usuń wartosci Compose Use Stationery Stationery Name Wide Stationery Name 4. teraz idź do : HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\9.0\Ou tlook\Options\Mail i w prawym okienku usuń wartosć "EditorPreference" 5.teraz znajdź i usun te klucze : HKEY_CLASSES_ROOT\dllFile\Shell HKEY_CLASSES_ROOT\dllFile\ShellEx HKEY_CLASSES_ROOT\dllFile\ScriptEngine HKEY_CLASSES_ROOT\dllFile\ScriptHostEncode 6. mozesz zamknonc edytor rejestru ;) aha i jeszcze takie cos mozesz sobie dać Start->znajdź ->pliki lub foldery i tam wyszukaj folder.htt i desktop.ini i usuń ;D to rozwiązanie usuwa te wszystkie utworzone przez ten wirus pliki , ja u siebie takie coś zrobiłem i komp mi narazie działa :D więc jak chcesz mozesz usuwac ( na własną opowiedzialność :P) mam nadzieje ze pomoze ;) |
Wirus zosatal usuniety, bardzo przepraszam za klopoty z nim zwazane :(
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:30. |