Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Ale nas dużo! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2368)

Raynold 20-01-2004 09:09

Ale nas dużo!

So...
[wszystko o stanie z dnia 20.01.2004, godz ~9.00]
Gdy wchodzę na forum widzę taki napis:
Cytuj:

Zarejestrowanych użytkowników: 2266
Fajnie, myślę sobie, ale skąd nas tyle? Niektóre nicki, które się widuje na codzień, to się kojarzy, są jeszcze może i tacy, co mniej piszą, ale to też jakoś ujdzie. Ale nie przypuszczałbym, że jest aż tylu forumowiczów! A z ciekawości polatałem sobie po profilach i wyszukałem, że (uwaga) 1040 zarejestrowanych forumowiczów, którzy nie napisali ani jednego postu! (nie wspominam o setkach takich, którzy mają po 1-2 posty). Więc moje pytanie: po co są zarejestrowani? W celach organizacyjnych można by ich pousuwać :P, no ale to już sprawa Admina.

Nieźle zawyżają statystyki, co? ;)

Fanfi 20-01-2004 09:24

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Raynold
So...
[wszystko o stanie z dnia 20.01.2004, godz ~9.00]
Gdy wchodzę na forum widzę taki napis:
Cytuj:

Zarejestrowanych użytkowników: 2266
Fajnie, myślę sobie, ale skąd nas tyle? Niektóre nicki, które się widuje na codzień, to się kojarzy, są jeszcze może i tacy, co mniej piszą, ale to też jakoś ujdzie. Ale nie przypuszczałbym, że jest aż tylu forumowiczów! A z ciekawości polatałem sobie po profilach i wyszukałem, że (uwaga) 1040 zarejestrowanych forumowiczów, którzy nie napisali ani jednego postu! (nie wspominam o setkach takich, którzy mają po 1-2 posty). Więc moje pytanie: po co są zarejestrowani? W celach organizacyjnych można by ich pousuwać :P, no ale to już sprawa Admina.

Nieźle zawyżają statystyki, co? ;)

Hmm.... Skąd nas tak dużo Polacy to jedna z najliczniejszych nacji grających w Tibie wiec gdzieś ten lud musi się podziać.
A co do tych którzy nic nie piszą może nie maja czasu i tylko szukają odpowiedzi na swoje pytania, lub chcą pooglądać sobie ss.

Dejvo 20-01-2004 09:37

To są ludzie którzy po prostu przeglądają forum - nie "uczestniczą w jego rozwianiu" - czsem zobaczą screen: napiszą: extra screeny! I dla nich to i tak za wiele :) Spójrzcie na tibia.de - tam jest pożadne forum z pożadnymi forumowiczami :) - te jest of kors też pożądne, ale jeżeli ponad 50% z zarejestrowanych userów nic nie napisała to... ;/

Szyszek 20-01-2004 10:49

To prawda mogliby coś napisać ale chociaż statystyki są niezłe :D ( jedyny + )

n3m3s!s 20-01-2004 11:23

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Szyszek
To prawda mogliby coś napisać ale chociaż statystyki są niezłe :D ( jedyny + )
eeee nie bardzo. Chyba, że to "coś" bedzie z sensem i na temat. Tak jak stwierdził Dejvo
Cytuj:

napiszą: extra screeny! I dla nich to i tak za wiele
mówi samo za siebie. Lepiej niech już pozostaną biernymi uzytkownikami niż pisza "dyrdymały" (fajne słowo :P )

Dan the Automator 20-01-2004 14:34

(bedzie ss)
http://golo9.w.interia.pl/99.jpg
...aż łezka się w oku kręci ;)...

Matiq 20-01-2004 14:59

no no nasza rodzina sie powiększa :D

Raynold 20-01-2004 15:05

@Fanfi: no ale jak oglądasz forum to nie musisz być zarejestrowany
@Dobo: jaka data tego screna?

Dan the Automator 20-01-2004 15:32

re.up
~28.07.2003

Kojko 20-01-2004 15:38

Forum juz na dobre sie rozkrecilo. Czekam jeszcze na ta bramke sms to wysle kilka sms'ow

julita 21-01-2004 19:26

SPOX

Według mnie takie statystyki świadczą o tym, że stronka i forum tibii.pl są coraz bardziej sławne, że tak powiem ;) To tylko na plus. Dzięki pracy wszystkich użytkowników to forum nabiera sensu, a tak duzo ludzi, nawet co nie piszą, mówią, jak strona jest sławna i oglądana. Dobrze, że jest za dużo, jakby mialo w ogóle nie być. :)
Osobiście sądzę, że to forum jest godne by miec jeszcze więcej userów i być jeszcze większe. Wielki PLUS. :D

Jedi 28-01-2004 18:37

A moze to moderatorzy pozakladali tyle zeby zawyzac statystyki? :P
A tak na powaznie to juz na forum poswieconej grze red alert rozwinelem ten problem to odpowiedzia bylo to ze taki ktos jak przyjdzie po roku nieobecnosci i zobaczy ze jego user nie istnieje to sie moze zalamac, a moderatorzy nie chca miec go na sumieniu. Moze tu jest ten sam tok myslenia.
Jak uwazacie czy userow jest wiecej dlatego ze wiecej Polakow gra w tibie czy szukają alterantywy dla innych for?
I co sie stalo ze teraz nie powja ciekawe tematy, przybajmniej mnie czesc z nich nudzi :O

Raynold ale są tematy z ankietami, a tam trzeba byc zarejestrowanym.

Kael 28-01-2004 20:12

gdy gralem jusz 3 miechy w tibie to nie wiedzialem ze jest www.tibia.pl poznalem ja 3 miechy temu dopiero
a staty sa cooool :)

Kowalski 28-01-2004 20:17

@Raynold: Co do tej rejestracji to jesli jestes zarejestrowany to widzisz jakie sa nowe tematy , gdzie ktos cos nowego napisal :D

Pozatym na kazdym forum jest tak samo sa wybitni userzy ---> milony postow i 30% ktore nie maja ani jednego posta 8)

Hegemmon 28-01-2004 21:04

znam już taki temat ale z innej beczki(nie będę rozwijać tematu :P)
Otóż ci usersi, którzy nie mają ani jednego posta i nie logowali się od ponad miecha to po prostu pozostałości po ludziac którym się ozka błyczą na widok słowa rejestruj... rejestrują się bez zastanowienia.. pooglądają forum a potem po prostu wypada im z główki że taka stronka istniała itp.
Są tez tibiańczycy co rejestrują się ale nie piszą dopuki nie chcą czegoś (Jak trwoga to do Boga) a wtedy z płaczem na forum :P
lub po prosu zakłądają usersa zadają pytanie .. uzyskują odpowiedź i to wszystko czego im trzeba....

podsumowując..
to całkiem naturalna sprawa.. według mnie te forum było by bez tego gorsze bo mniej sławne ^^ :P
@Jedi a po co mieli by to robić?? to im w niczym chyba nie słóży :)

eerion 28-01-2004 21:07

Nie jestem pewny, ale czy taki nawał użytkowników nie spowalnia forum?? A nawet gdyby to nie modkowie skasują te konta których właściciel nie był an forum od np. miesiaca...

Hegemmon 28-01-2004 21:15

Cytuj:

[i][...] A nawet gdyby to nie modkowie skasują te konta których właściciel nie był an forum od np. miesiaca...
no nie wiem czy to dobry pomysł.. a odp masz up autorstwa Jediego :P no i nie tlko.. każdy ma prawo mieć usersa na forum... a że nie logował sie od miesiąca... cóż jego sprawa/strata może nie widzi powodu żęby się zalogować??
lepiej zostawić ich w skpokoju chyba nikomu nie wadzą prawda??

Bambuko 28-01-2004 21:30

Może i spowalnia to forum, ale to forum wcale wolno nie chodzi (dla porównania - POLSKIE FORUM SOLDATA najpierw cierpliwie poczekaj aż się wczyta, a potem zobacz ile jest userów). Szybkość zależy od serwera, jak jest duży i szybki, to 2 tysiące nie używanych kont nie zawadza.

Ja nie uważam, że oni są biernymi użytkownikami i wchodzą, ale nie piszą, raczej tak, że się zarejestruje i pomyśli "ok, jak będę czegoś potrzebować to napisze" ale znajdzie w Tibi kolegów i oni mu będą mówić, więc już nigdy nie napisze. Pamiętam, jak 2 lata temu chodziłem po forach, gdzie użytkowników było może 300 a z forum korzystało 20 naprawdę a jeszcze 30 następnych rzadko. A teraz to wszystkie fora taki wielgachne są. Tutaj zaczynam już się nie łapać w ksywkach które się pojawiają, tym bardziej, jak pod sobą są 3 osoby z takimi samymi avatarami a o różnych nickach. Ale tak jest fajnie.

EDIT
A tam na dole forum zwykle mam około 10-20 użytkowników zarejestrowanych i większość znane ksywki, więc tamci w ogóle nie korzystają z tych kont. Ale teraz na przykład jest brodacz, zarejestrował się w listopadzie i nie ma żadnego posta, ale jak widać na forum wchodzi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:20.