Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Blood Crab Za Ścianą - Nowa Zagadka ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=236994)

Xerenim 07-07-2011 12:17

Blood Crab Za Ścianą - Nowa Zagadka ?

http://img14.imageshack.us/img14/6080/72172627.jpg

Jak widzimy za ścianą stoi Blood Crab. Czyżby to nowa zagadka rookgaardu ? Może jednak da się do niego dostać ?! Wymyślajcie:p:p:p:)

Raiglard 07-07-2011 12:19

Zamieszczaj w taki sposób screeny, nikomu nie będzie się chciało otwierac jednego screena. Jeszcze tego nie widziałem, ale to jest zapewne to samo co Ghoul za Katana Quest Room.

http://img14.imageshack.us/img14/6080/72172627.jpg

Xerenim 07-07-2011 12:20

xd

jak to sie zamieszcza bo ja dokładnie nie wiem ?

Mathil 07-07-2011 12:27

Będziesz tak dodawać każdego screena z czymś nowym co ujrzysz na mapie?

jessie 07-07-2011 14:45

moze jestm glupi, ale jak rozmawiac z Asraliusem? mam bezczynnie czekac czy jak?

Masterwizard 07-07-2011 18:51

Co do Blood Craba, to proponuję pójść nieco dalej i pozwiedzać. Jest tam za wysokimi kratami kilka stworzeń, do których dostać się nie da. To zapewne kolejna dekoracja i tyle, więc nie sądzę aby było się czym podniecać i na siłę wymyślać nowe zagadki ;) Wystarczy wieloletnie roztrząsanie Spike Sworda, MM i Ghoula, tudzież tarantuli ;)

Jessie. Wydaje mi się, że do Asraliusa dostać się można podczas jednego z questów wykonywanych dla NPC Vascalir'a. Nie doszedłem jeszcze do tego miejsca, lecz wczoraj jeden z bywalców tego dachu powiedział mi jak tam dotrzeć i o ile się zrozumieliśmy - może mieć rację. Nie prowadzi tam żadna drabinka i inne.

edited up@ Po przejściu wszystkich misji u Vascalir'a okazało się, że jednak do Asraliusa się nie trafia...a zatem czort wie^^

Plucziwara 09-07-2011 12:58

Moim zdaniem te stworzenia są tylko dekoracją. Poczytajcie trochę o nich (zwłaszcza chodzi mi o loot i siłę) i pomyślcie:

Blood Crab
Wailing Widow
Carniphila

Dla ciekawych podaję resztę potworków z tego rooma, które moim zdaniem mogłyby na rooku spokojnie biegać:

Silver Rabbit
Tiger

Nie zrozumcie mnie źle, wierzę w istnienie zagadek Rookgaardu.
Jednak nie sądzę, aby te potwory się do nich kwalifikowały.

Choć w sumie jakby patrzeć pod tym względem na Mino Maga...
Przy dużym szczęściu wypadłoby Taurus Mace lub Wand of Cosmic Energy...

Sam już nie wiem.

voice 11-07-2011 16:28

BLOOD CRAB, TIGER, CARNIPHILA, WAILING WIDOW, SILVER RABBIT, TARANTULA - Dekoracja
MINO MAG, GHOUL - Zagadki

Wg. mnie minos mag i ghoul są za bardzo ukryte, aby niskie lvle mogły je zwiedzać i dumać nad nimi, bo po prostu by padły.

Rudimir 12-07-2011 15:29

Okres tworzenia nowych zagadek przez cipów definitywnie się zakończył i to dawno dawno temu, więc nie miej nadziei.

voice 13-07-2011 00:05

Cytuj:

W dzisiejszych czasach taki 7 lvl, który nigdy nie grał w Tibię, nie wejdzie sobie sam do Mino Hell, nawet z BP Potków. Dlaczego? Znając taką osobę, która gra pierwszy raz w Tibię, zapewne nie wie, że nie wolno dać się okrążyć, żeby uciekać itp. Tam jest na Full Respie ok. 8-9 minosów, co w zupełności starczy do okrążenia. Nie mówiąc, że taki 7 lvl, gdy będzie chciał uciekać, najprawdopodobniej zamiast do wyjścia pójdzie do ściany, pod którą wystarczą nawet 4 minosy, aby się okrążyć. Powiedzmy, że jakoś dotarł do ścian pokoju Mino Maga, no i tam go okrążyły. Czy taki 7 lvl będzie myślał "...oo to jest Minotaur Mag, ciekawe jak tam dojść..." itp. itd. No nie sądzę, bardziej będzie myślał "...o ku*** zaraz dedne.". Taki 7 lvl ma zbyt mało HP, żeby przetrwać w Mino Hell. Takie 4 minoski, w najlepszym przypadku walną combo z melee gdzieś tak ~60, uwzględniając marne skille przyszłej postaci i nie pełny ekwipunek, co zazwyczaj często się zdarza przy nowych postaciach z Tibii. Co do Tarantuli - jest ona dość dobrze ukryta, trzeba wiedzieć gdzie i jak się ustawić, żeby kawałeczek jej dojrzeć. Sam stałem 15min. aby zobaczyć Tarantule. Nowej postaci nawet nie będzie się chciało 2min. czekać. Powiedzmy taki 6 lvl, nawet na słabym eq "on nie będzie ekspił na pająkach, bo one są słabe", więc nie wybierze się na Poison Cave, aby zobaczyć tarantule. Zaraz pójdzie się na takiego orca spearmana, po którym padnie na parę hitów. Ghoul - no tutaj nawet 8lvl z potkami do niego nie dojdzie, "no bo wcześniej były rotwormy i on chciał je poubijać!!11". Zapewne dał się okrążyć przy ścianie, no i nawet nie muszę mówić co było dalej.

Jak widzisz w moim dość długim poście, te potwory są zbyt bardzo ukryte, aby taki nawet 8-9 lvl z paroma potkami je odkrył. Teraz CipSoft walnął 4 nowe potwory w klatkach na terenach dawnej areny. TO SĄ potwory, po których przyszła postać pomyśli "Ach, więc to takie potwory czekają na mnie na Mainie...". Oczywiście uwzględniając, że wie co to Main . Jeżeli CipSoft myśli, że nowa postać odnajdzie i pomyśli o potworach takich jak Ghoul czy MM, nie padnąc wcześniej, to Cipy są po prostu głupie. Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie.
Wypowiedź z mojego tematu o Spike Swordzie.

Jimpahi 27-07-2011 21:12

mając 7lvl, kilka potek (health i antidote) i trochę szamy, naprawdę nic więcej poza rope i shovel, podjełem się misji katana quest, i jakoś dałem rade dojść spokojnie, do pokoju z kataną i viking helmet, skąd bardzo dobrze widać grześka, więc nie sądze by kilka rotów i skeletonów, mogło przeszkodzić dobrze wyposażonym graczom, w odwiedzinach jednej z zagadek Rooka. Chodź z drugiej strony chciałbym się ostatecznie dowiedzieć czy da się dostać do Gohula i jak, czy nie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:23.