![]() |
Smierc
Nie wiem gdzie z tym pytaniem sie udać ale napisze je tutaj.:)
Gram druidem(bez pacca) i w wyniku śmieci traci sie expa (10%) i inne skile. I tu mam pytanie ile się tych sskili traci. Zazwyczaj spada mi o 1 mlvl a shielding i club nie. Jak to się liczy. Np. mam 32 mlv i rzucilem czarow za 4k many wiec do 33 brak mi ok 3k gine mam 31lvl. Ale czy mam go od zera tzn musze rzucic many za 6666 czy czesc zostaje z tych 4k? Czy moze liczy sie to %. Jak na to wplywa pacc? Czy wogóle wpływa? |
Na smierci tracisz 10% expa (bez pacc i promocji) ale skile (mlv, atak,def, fishing itp.) to chyba nikt nie wie ile sie traci (na pacc na pewno mniej). Za to na 100% nie wracasz do poczatku poprzedniego skila. To znaczy ze na przyklad miales death tuz przed awansem na nastepny skill to albo nie stracisz albo jak stracisz to niedlugo go odzyskasz.
|
no nie wiem nie wiem. ja jak raz dostalem deatha to stracilem skill:( a potem zadalem 2 hity i znowu mi wskoczyl:p skille sie liczy podobnie do lvl iles hitow czy czegos do awansu i jak stracisz skill to nie do poczatku tylko do jakiegos momentu.
|
Tez mialem kilka roznych sytuacji:P Sporo mam death (to moja pierwsza postac) i roznie wyglada sprawa z regeneracja straconych pkt. Wychodzi mi ze sa pewne odchyly ale chcialbym uzyskac jakas konkretniejsza odpowiedz.
|
Mi sie wydaje ze kiedy umierasz i masz ten np. 30mlv to podobnie jak z expem tracisz 10% zuzytej many na nastepny mlv czyli dajmy na to ze na 31mlv potrezbujesz te 6666 many wiec giniesz i tracisz z tego 666 many zuzytej do mlv. Co do pacca to zdaje sie ze oni tracą 8% czy tesh mniej ale napewno mniej niz 10%
To jest moja opinia :) |
Bardzo bledna opinia. Musial bym zginac 10 razy by stracic mlvl. ;)
|
Cytuj:
BTW - zly dzial, przenosze do inne. |
A moja teoria co do tracenia skilli wyglada tak: Tracimy 2 - 2,5% skilli, czasem sie tak trafi, ze mamy np. 30,99 jakiegos skilla i wtedy nie spada (ale znow dlugi trening do awansu), ale czasem sie trafi, ze mamy 51,01 i spada do 49,99 (czyli 49, choc zaraz awansuje)
|
Jakby tak było to byłoby dobrze.
Teorii jest duzo. Ale Marred ma troche racji. Zdarza się że po deadcie dostajesz skilla. |
yyyy. Moj kumpel na deadzie stracił 4/5 skilli :/. Sam widziałem. Jak to wytłumaczycie??
|
traci sie tak samo skile w procentach tracisz po 2 najwyższ skile ja sorcem zawsze strace 1 mvl przywyzszych to nawet możliwa jest strata dwór i tak samo trace fishing
|
Cytuj:
ehh. Moim zdaniem nie tracisz 10% zuzytej many od dostania skila, ale od calej zuzytej. To moim zdaniem wyjaśnia, dlaczego osoby lepsze tracom wiecej skili. |
Z moich zrodel wynika ze promocja daje 7% + 5 dostepnych blessingow, z ktorych kazdy daje 1% (tak?). Więc mozna spowodowac że bedziemy tracic tylko 2% expa. Co do skilla to nie mam pojecia. Wydaje mi sie ze nikt, z poza tworcow tego dokladnie nie wie.
|
raz mialem killa na quescie, po drodze mi wybil 59 a xe fight, mialem 25 lvl skile 59/57, deadle,m spadl mi lvl o okolo 30k, a skile mialem 57/56, jak zginalem na 27 lvl (qrwy pki jebane sqrwiele) to mi lvl spadl (nie wiem ile k expa) i po jednym skilu, no i fishing za kazdym razem o jeden
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:13. |