Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   problem dosc powazny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=23733)

WoJaAnn 19-01-2005 16:21

problem dosc powazny

Witam mam dosc powazny problem... jest od niedawna wiec problem w laczem wykluczam... otoz jak hram to w nieregularnych odstepach czasu wykopuje mnie z serwa... tylko mnie. myslalem ze samo przejdzie ale od tygodnia albo 2 jest tak samo mniej wiecej od 10s do 20 min jestem na serwie i kick... tak sie nic nie da zrobic nie mowiac ze juz dwa dedy przez to mialem zanim sie skapnalem ze tylko mnie wykopuje a nie wszyscy maja problem i nie powinien m na fuardy chodzic vbo zonk... Macie moze podobne doswiadczenia ?? Jak to naprawic ?? Z gory thx

Welshaire 19-01-2005 16:24

Moze podasz jakies konkrety?
Na przyklad:
- o której godzinie tak sie dzieje
- jakiego masz kompa
- (najwazniejsze) jakie masz łącze
:)

WoJaAnn 19-01-2005 16:32

o praktycznie akzdej godzinie o 15, 14 , 20 ,22 prawie kazdej jak gram ostatnio. lacze 128 kbit/s ale wczesniej chodzilo normalnie komp
AMD athlon 1.1 ghZ
128 RAM
Riva TNT 2 32 mb

Jak juz wspomnialem wczesniej bylo o ktyko teraz zaczelo sie walic :/

nawigator 19-01-2005 23:19

To zalezy tez z jakiej sieci masz internet. Internet moze byc nie stabilny i kicki moga byc tym spowodowane.

Shinjix 20-01-2005 00:21

Jak jesteś w sieci LAN to podziękuj ADMINOWI sieci, że nie potrafi dobrze servera postawić..... Znam wielu ludzi, którzy przez to, że mają niedoświadczonych adminów ciągle giną itp....

WoJaAnn 20-01-2005 08:52

noz tym zxe wczesniej wszystko bylo normalnie, mozliwe jest to ze tak nagle poszlo sie je**c ?? Moze samo przejdzie jak sie pojawilo ?? :( Bo nie chce konczyc ze mam pier******ego admina sieci :/ no mam LAN :(

Vosuvar 20-01-2005 09:06

To nie wina Twojego komputera tylko kochango Cipsoftu, po updacie i wprowadzeniu kolejki bardzo często servery powoduja mass kick bez powodu.
W ciągu ostatnich tygodni już kilka razy wyrzuciło z gry mnie i wielu kolegów mających dostęp do internetu z różnych źródeł , co dziwne nie ma na to wpływu ilość graczy na serverze np: dziś o 6 rano był mass kick akurat trenowałem i monk poszedł do diabła. Mam nadziej że szybko coś z tym zrobią, bo powoduje wiele przypadkowych śmierci podczas polowań.

Shinjix 20-01-2005 09:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vosuvar
To nie wina Twojego komputera tylko kochango Cipsoftu, po updacie i wprowadzeniu kolejki bardzo często servery powoduja mass kick bez powodu.
W ciągu ostatnich tygodni już kilka razy wyrzuciło z gry mnie i wielu kolegów mających dostęp do internetu z różnych źródeł , co dziwne nie ma na to wpływu ilość graczy na serverze np: dziś o 6 rano był mass kick akurat trenowałem i monk poszedł do diabła. Mam nadziej że szybko coś z tym zrobią, bo powoduje wiele przypadkowych śmierci podczas polowań.

Naucz się czytać ze zrozumieniem.... On niema "mass kickó" tylko go wywala wtedy, kiedy nikogo nie wywala, a to znaczy, że ma ch...kijowe łącze....

Podpalacz 20-01-2005 12:29

Jakie to lacze??? to ze 128 kbit niewiele mowi

SDI??? Neostrada ???? LAN ???? ISDN ???? Czy moze jeszcze cos co nie wpadlo mi do glowy na 1 raz;p

W kazdym razie jezeli nie jestes w LANie to mozesz miec problem z robakami internetowymi, poprostu wbily Ci w kompa i na maxa obciazaja procesor i lacze i dlatego masz kicki....

Jezeli LAN to warto sie zastanowic czy nie macie jakiegos frajera ktory non stop wali Kazee inne zasysacze smiecia z netu, bo z tego co wiem to wystarczy 1-2 takich w sieci i w Tibie nie idzie grac

Ewentualnie Twoj Net Provider moze miec problemy z laczem tez tak kiedys mialem ze do godziny 12 rano gralo sie spox a pozniej dopiero po 23..... Inaczej kickowalo non stop ale laggow mialem 0
Zadzwon do tych frajerow od sieci i pogadaj sobie z nimi -.-

Pozdro

/Fenix

Ojczul 20-01-2005 13:19

mam problem nie moge uruchomic tibi od wczorajszego wieczora pisze mi
cannot connent to a login serwer
Error:connection timeout.
wyskakuje mi to jak prubuje uruchomic liste postaci po jakiis 2minutach czekania na wlaczenie sie listy wyskakuje mi to
przeskanowalem system antywirusem sciagnalem i od nowa zainstalowalem tibie ponownie uruchamialem kompa ale to wszystko na nic dalej nie dziala
co moge z tym zrobic??

WoJaAnn 20-01-2005 14:09

hehe poszukam jakis robali u siebie :P Najwyzej sformatuje kompa :D

Wujek Samo Zło 20-01-2005 15:12

problem

Miałem identyczny problem , i to jest wina admina po prostu postawcie serwer u kogos kto bardziej sie na tym zna, w moim przypadku było tak że ten wadliwy admin wyjechał i jego brat przejął po nim schede, coś tam ponaprawiał i działczy luxus :)

Kiveev 20-01-2005 18:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez WoJaAnn
mam pier******ego admina sieci :/

Szanuj admina swego, jak siebie samego. >.>
Skoro ci nie pasuje, to zmień internet, inaczej su i ciesz się tym co masz bo lepiej mieć taki jaki jest niż wogóle.

Kajzer 21-01-2005 17:45

Masz to samo co ja mialem nie wazne od godziny kick ewentualnie ostry freeze na 20 sekund co jakies 5 minut u mnie to byla normalka nie wiem jakim cudem dalem sobie jako tako rade
jaka ci dam rade..
zjepac adminow a jak nie pomoze to zerwac umowe

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:28.