Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Czy Cipsoft maskuje sprawę Spike sworda? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=237789)

Slajd 12-09-2011 15:08

Czy Cipsoft maskuje sprawę Spike sworda?

Npc nie odpowiadają już na żadne zagadnienia o spike swordzie,i chyba nawet Amber nie jest tak rozmowna o swoim życiu na Mainie.Jak myślicie co chciał zrobić Cipsoft?

ruszek 12-09-2011 15:54

Nic ? A czy rząd amerykański maskuje latające wieloryby ? Jak można maskować coś, czego nie ma/ nie można tego zdobyć. To jest zwykły miecz na wysepce, a nie żaden cel tej wyspy, jakaś ultrazagadka, jakiś quest.

n0_name 12-09-2011 16:25

Po co nowy temat mało ich masz..?

voice 12-09-2011 17:00

Według mnie Cipsoft zaciera ślady RPG, które były dostępne - o Spike Swordzie, czy o innych tajemnicach NPC. Teraz to tylko mieczyk, który leży na wysepce..

Zicer 12-09-2011 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2818422)
Nic ? A czy rząd amerykański maskuje latające wieloryby ? Jak można maskować coś, czego nie ma/ nie można tego zdobyć. To jest zwykły miecz na wysepce, a nie żaden cel tej wyspy, jakaś ultrazagadka, jakiś quest.

Wiesz, jak nie jestes czegoś pewien w 100% to nie mów tego tak. Nikt nie potwierdził ani nie zaprzeczył że da sie go zdobyć...

ruszek 12-09-2011 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zicer (Post 2818433)
Wiesz, jak nie jestes czegoś pewien w 100% to nie mów tego tak. Nikt nie potwierdził ani nie zaprzeczył że da sie go zdobyć...

No tak, tak samo jak nikt nie potwierdził, ani nie zaprzeczył że istnieją niewidzialne latające wieloryby, wampiry, krasnoludki i reszta :|

Questa nie ma, tylko kompletni idioci ekscytują się jakimś mieczykiem otoczonym płomieniami, jak chcecie się pobawić w lore, to idźcie pograć w Wowa, a nie szukacie go na siłę tam gdzie go nie ma. A jeśli na dole w bibliotece jest quara, to znaczy że jest też na rooku? Omg! Genialnie! Wymyśliłem nowy quest! A może to ma coś wspólnego ze spajk słordem ?!!11! Ubij Quarę i wypada spike sword!

Lasooch 12-09-2011 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2818435)
No tak, tak samo jak nikt nie potwierdził, ani nie zaprzeczył że istnieją niewidzialne latające wieloryby, wampiry, krasnoludki i reszta :|

Wszyscy mówią, że to tylko wiatr, ale ja swoje wiem. To niewidzialne latające wieloryby kołyszą drzewami.

Slajd 13-09-2011 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2818435)

Questa nie ma, tylko kompletni idioci ekscytują się jakimś mieczykiem otoczonym płomieniami, jak chcecie się pobawić w lore, to idźcie pograć w Wowa, a nie szukacie go na siłę tam gdzie go nie ma. A jeśli na dole w bibliotece jest quara, to znaczy że jest też na rooku? Omg! Genialnie! Wymyśliłem nowy quest! A może to ma coś wspólnego ze spajk słordem ?!!11! Ubij Quarę i wypada spike sword!

Ruszek, ta legenda dodawała klimat grze na roku, a teraz jest tylko na pokaz na wyspie.Pytałem czemu Cipsoft nie chce żeby ktoś się tym zajmował.To nie ma być kolejny temat typu "Jak zdobyć Spike Sword".

ruszek 13-09-2011 15:10

To zawsze był pokaz na wyspie, pokaż mi dowód kiedy było inaczej.

Matexowy 13-09-2011 16:20

To po ciula znikanie miecza? Po nic? Skrypt napisany przez przypadek? Połykanie miecza przez Wielkie Latające Wieloryby?

ruszek 13-09-2011 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matexowy (Post 2818489)
To po ciula znikanie miecza? Po nic? Skrypt napisany przez przypadek? Połykanie miecza przez Wielkie Latające Wieloryby?

To jest akurat bug, sam cipsoft to przyznał :| O kurde, zniknęły mi hotkeye, wtf, spike sword!11!!

voice 13-09-2011 17:09

@Up - To jest bug? 0o. Ja myślałem że to celowy napisany skrypt, zresztą sam miesiąc temu myślałem że to bug :D. Ale niektórzy z mojego tematu mnie naprowadzili ;s

ruszek 13-09-2011 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez voice (Post 2818497)
@Up - To jest bug? 0o. Ja myślałem że to celowy napisany skrypt, zresztą sam miesiąc temu myślałem że to bug :D. Ale niektórzy z mojego tematu mnie naprowadzili ;s

Nie jest to celowo napisany skrypt, na mapie każde miejsce w którym znajduje się skrypt jest specjalnie zaznaczone, jak wiadomo na mapie ukradzionej przez hakerów takowego miejsca nie ma.

Vermilion 13-09-2011 18:23

Weź dowiedz się kurwa czegoś, zanim zaczniesz pisać, te miejsca są na mapie wykradzionej przez hakerów i dzięki temu w ogóle ktoś się dowiedział o możliwości zniknięcia spike sworda -.-.

Zicer 13-09-2011 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2818492)
To jest akurat bug, sam cipsoft to przyznał :| O kurde, zniknęły mi hotkeye, wtf, spike sword!11!!

Dawaj dowód cwaniaku :) A tak serio to skończ pisać swoje mądrości, bo za przeproszeniem w d*pie byłeś i g*wno widziałeś...

Tefloniqq 13-09-2011 20:03

Podpisuję się pod panem @up

ruszek 13-09-2011 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zicer (Post 2818509)
Dawaj dowód cwaniaku :) A tak serio to skończ pisać swoje mądrości, bo za przeproszeniem w d*pie byłeś i g*wno widziałeś...

Kto tu jest cwaniakiem? W dupie byłeś i gówno widziałeś ? A może zdobyliście już spike sworda że tak się do mnie wyrażasz, albo jakikolwiek dowód na to, że spike sworda da się zdobyć (mam na mysli racjonalny dowód).

@Verm

Masz może cytat? Z tego co pamiętam to było przypadkowo odkryte, no ale mogę się mylić.

Vermilion 13-09-2011 21:29

Mapa jest ogólnie dostępna w internecie, mam ją. Mogę podesłać screeny, jak nie wierzysz.

voice 13-09-2011 21:51

@up - dobry pomysł, bo ja też chętnie obejrzałbym screeny, więc wrzuć w tym temacie. A co do mapy - te dwa pola do znikania SS są jakoś oskryptowane, czy nie masz wglądu do skryptów?

Vermilion 18-09-2011 08:41

Jednak zuploadowanie 2mb screena na internecie radiowym to nadludzki wysiłek =/. Wglądu do kodu skryptów mapy nie ma, wiadomo tylko, które sqmy są oskryptowane (jest tam puste miejsce). Z pewnego forum mam też skrypty NPCów autorstwa Cipsoftu, nie ma w nich nic ciekawego, nie wliczając tego, że nie ma skryptu Amber. Mogę wam podrzucić ewentualnie link do mapy na pw, jeśli gdzieś się znajdzie w internecie - sami sobie sprawdzicie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:26.