Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Do adminów i ich "rozważań" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=237794)

jerrry 13-09-2011 00:27

Do adminów i ich "rozważań"

jak mówi temat. nie bardzo ogarniam, na jakiej zasadzie to działa.
Ktoś wrzuca temat dotyczący grania na ots, i dostaje warna lub bana, a temat zostaje usunięty (kij z tym że po kilku godzinach, bo z tego co widzę administracja ostatnio się opierdziela [lekko oczywiście mówiąc] i tematy z hack'linkami potrafią wysiedzieć tu nawet 2 dni) a na głównym forum jako "nius" zostaje wrzucony temat
http://forum.tibia.pl/showthread.php...52#post2818452

więc zastanawia mnie to, czy te forum zeszło już totalnie na komercje, i akceptuje tylko ots'y, które sami sponsorują, czy jednak modki przejęli władzę, i usuwają to, co wydaje im się za gorszące....

(tematu niema co usuwać, bo zapewne wrzucę nowy, banować też nie macie mnie za co, bo akurat regulamin tego forum znam lepiej niż nie jeden mod, więc wystarczy odpowiedzieć, bo jednak to, co stało się z f.tibia.pl przechodzi moje najśmielsze oczekiwania [w sposób negatywny])

odpowiecie, przeczytam, wywalcie w cholere

Duch Niespokojny 13-09-2011 00:40

Altaron chyba nie bazuje na kliencie Tibii, więc to nie OTS.

n0_name 13-09-2011 15:00

@up
heheheheh

Nie

ruszek 13-09-2011 15:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2818457)
Altaron chyba nie bazuje na kliencie Tibii, więc to nie OTS.

No, nie wcale. To dlatego 90 % run i czarów w tibii ma swoje odpowiedniki w altaronie, taki sam system rozmów, poruszania się, mechanika, UI..

Altaron to po prostu bardziej rozwinięty ots, miałem założyć podobny temat, ale jerus mnie wyprzedził :)

laxiu 13-09-2011 17:06

Dajcie ludziom zarobić...

Rybzor 13-09-2011 17:35

O boże, gadacie tak, jakby kogoś obchodziło to forum i to czemu stało się takie beznadziejne.

Szczerze? W dzisiejszych czasach to miejsce to guwno, wchodzę tu tylko po to, aby poczytać max 5 tematów. Kogo obchodzą jakieś newsy na stronie głównej, które i tak czyta 5-10 osób, lol.

Moja rada: dajcie se siana i olejcie ten spam keyloggerów, kretynów i innych debili w 95% tematów na forum, oraz tematy typu "forum umiera", reklamy na forum, brak moderatorów, itp itd. Who give a shit.

Duch Niespokojny 13-09-2011 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2818479)
No, nie wcale. To dlatego 90 % run i czarów w tibii ma swoje odpowiedniki w altaronie, taki sam system rozmów, poruszania się, mechanika, UI..

Chodzi mi o to, że, jak przypuszczam, klient jest zrobiony od podstaw, a nie tak jak w normalnych OTS-ach, po prostu skopiowany z tibia.com.

Voniek 13-09-2011 21:22

Może ja się wypowiem jako założyciel tego tematu :)

Altaron to jeden z wielu projektów właściciela Tibia.pl, a co za tym idzie może reklamować co chce - nie wiedziałem, że taką oczywistość trzeba wyjaśniać. Co więcej - od jakiegoś czasu jest link na stronie głównej, na pierwszej belce od góry do Altaronu (patrz Polska Tibia). To jakoś nikomu nie przeszkadza.

Po drugie moderatorów jest wystarczająca ilość, jednak nie jesteśmy w stanie kontrolować każdego postu i tematu - jeżeli widzicie jakiś post naruszający regulamin to go po prostu zgłoście. Przecież nie jesteśmy maszynami zalogowanymi 24/7 czyhającymi tylko na zły post, aby od razu wlepić bana :)

Jeżeli są jeszcze jakieś niejasności to pisz, ale wiedz jedno - założyłeś temat w złym miejscu ;)

voice 13-09-2011 21:53

Dokładnie, Altaron ma własny silnik, który jest PODOBNY do Tibijskiego. Swoją drogą ciekawe czy CipSoft wie o tym projekcie i zgodził się udostępnić swoje grafiki/pomysły do komercyjnego wykorzystania :D

ruszek 14-09-2011 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez voice (Post 2818525)
Dokładnie, Altaron ma własny silnik, który jest PODOBNY do Tibijskiego. Swoją drogą ciekawe czy CipSoft wie o tym projekcie i zgodził się udostępnić swoje grafiki/pomysły do komercyjnego wykorzystania :D

Altaron ma TAKI SAM silnik :) Korzysta z takich samych mechanizmów, a to że dodali kilka nowych textur i możliwości, to to nie jest aż tak duża zmiana, żeby był to nowy klient od podstaw (patrz folder tibii i folder altaronu - jakieś różnice?). No to w takim razie bądźcie konsekwentni - Można reklamować Otsy ze swoim klientem.

voice 14-09-2011 16:56

@up - Altaronu nie ściągałem, więc nie wiem jakie ma foldery itp. Zresztą ktoś już na tym forum mówił że altaron ma inny silnik od Tibijskiego, więc ja już się pogubiłem ;s

ruszek 14-09-2011 17:49

@

Więc mówisz coś na zasadzie "tak słyszałem ?" Patrz :

http://img827.imageshack.us/img827/2893/altaronw.png

Tak samo wygląda większość otsów z własnym klientem. Takie same mechanizmy działania, UI, system walki. Wprowadzili parę innowacji (bardziej czy mniej zaawansowane, to nie ważne, bo to można zrobić na każdym otsie).

Rybzor 14-09-2011 18:24

Nikt nie wziął sobie mojego posta do serca :S

ruszek 14-09-2011 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2818587)
Nikt nie wziął sobie mojego posta do serca :S

Ja tu mam 1k postów, nie moge tego forum tak zostawić !11!11!

@delikatny offtop

Zacznijmy od tego, że przydałoby się wyj*bać 50 % moderatorów. Na moim poprzednim koncie dostałem perma za wysyłanie hacklinków, jak chciałem to wyjaśnić, to się okazało że nikt nic nie wie :)

Voniek 14-09-2011 19:36

Dyskusja do niczego nie prowadzi, a podobnie jak post Ryby mój wyjaśniający też został olany, więc zamykam.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:56.