Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Problem z uzależnienie (po 24h od ściągnięcia gry) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=237827)

tibijczykztg 17-09-2011 19:09

Problem z uzależnienie (po 24h od ściągnięcia gry)

Witam. Wczoraj w szkole śmialiśmy się z kolegami z gry w którą graliśmy 5 lat temu (była to podajże 5 klasa podstawówki) i postanowiliśmy zrobić sobie konta dla jaj, tak na 10 minut gry. Po 5 godzinach gry w tą "pikselozę" spostrzegłem, że coś jest nie tak. Jak ja mogę grać w taką grę?;p No, ale olałem to i grałem. W pare godzin zrobiłęm rookgard (no tą pierwszą wyspę;p) i poszedłem na main. Rano (w sobotę) wstałem o 7.00 nie nastawiając budzika (może to podświadomość) i zacząłem grać w tibie. Około 12.00 już naprawdę zorientowałem się, że jest bardzo źle i usunąłem tibie. Przy obiedzie i sprzątaniu domu strasznie trzęsły mi się ręce i cały czas myślałem o tibi. Wyszedłem na pare godzin z kolegami i po powrocie do domu znowu zachciało mi się grać w tibie. Proszę o waszą pomoc, jak z tym skończyć, albo jak to ograniczyć, bo chciałbym w to grać, ale w tym roku powinienem się sporo uczyć i w ogóle. Z góry dzięki i przepraszam za moją składnię "dziesięciolatka" ;p

Rybzor 17-09-2011 19:27

Idź na detoks.

Rudimir 17-09-2011 20:49

Od tej gry nie ma ucieczki.
Będzie się walić, palić itd. ale nikt za ciebie dwarfów nie pobije, nikt nie pójdzie za ciebie na pk, hunty.
Tibia to strasznie lepkie gówno- raz wpadniesz, już nigdy się od ciebie nie odklei :]

Erverse 17-09-2011 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rudimir (Post 2818797)
Od tej gry nie ma ucieczki.
Będzie się walić, palić itd. ale nikt za ciebie dwarfów nie pobije, nikt nie pójdzie za ciebie na pk, hunty.
Tibia to strasznie lepkie gówno- raz wpadniesz, już nigdy się od ciebie nie odklei :]

Bullshit. Ludzie, co wy robicie z tibii? To się robi śmieszne.

tibijczykztg 17-09-2011 22:10

Obadajcie sobie to : http://www.youtube.com/watch?v=Am1wm...&feature=inbox

To mi pomogło!

Pepeszka. 17-09-2011 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibijczykztg (Post 2818791)
Witam. Wczoraj w szkole śmialiśmy się z kolegami z gry w którą graliśmy 5 lat temu (była to podajże 5 klasa podstawówki) i postanowiliśmy zrobić sobie konta dla jaj, tak na 10 minut gry. Po 5 godzinach gry w tą "pikselozę" spostrzegłem, że coś jest nie tak. Jak ja mogę grać w taką grę?;p No, ale olałem to i grałem. W pare godzin zrobiłęm rookgard (no tą pierwszą wyspę;p) i poszedłem na main. Rano (w sobotę) wstałem o 7.00 nie nastawiając budzika (może to podświadomość) i zacząłem grać w tibie. Około 12.00 już naprawdę zorientowałem się, że jest bardzo źle i usunąłem tibie. Przy obiedzie i sprzątaniu domu strasznie trzęsły mi się ręce i cały czas myślałem o tibi. Wyszedłem na pare godzin z kolegami i po powrocie do domu znowu zachciało mi się grać w tibie. Proszę o waszą pomoc, jak z tym skończyć, albo jak to ograniczyć, bo chciałbym w to grać, ale w tym roku powinienem się sporo uczyć i w ogóle. Z góry dzięki i przepraszam za moją składnię "dziesięciolatka" ;p

Nie jesteś uzależniony.

allall 17-09-2011 23:53

Na jakim świecie grasz? :) Mogę Ci pomóc. :) Załatwię Ci hunta i nawewt trafisz spowrotem na rookgaard :) To napewno Cię zniechęci :)

tibijczykztg 18-09-2011 19:03

Wiecie może o jakiś programach, które ograniczą grę w tibie. Chodzi mi o to, żebym mógł grać tylko np. 2 godziny dziennie.

voice 18-09-2011 19:12

@Pepecha - hehe ;)

@topic - wyrzuć komputer przez okno :). Albo zablokuj w ustawieniach przeglądarki możliwość włączenia tibia.com - konta nie zrobisz, chyba że Otsy ;c

ruszek 18-09-2011 19:59

Nie wiem, może jestem jakiś dziwny, ale jak mam jakąś nową grę to też na*****am przez pół dnia (no może nie wstaje o 7), ale potem mi to przechodzi.

laxiu 19-09-2011 17:29

Godziny na komputerze zastąp godzinami na dworzu.

allall 19-09-2011 22:31

W sumie w brew znanej piosence, można zająć się dziewczyną. ^^ Tylko musi dać, bo jak nie chce to już lepiej tibia ;)

Masterwizard 20-09-2011 00:13

Jeżeli to uzależnienie to rzuć raz na zawsze. To jak z uzależnieniem od alko i innych takich - podobno nie ma picia kontrolowanego, tak samo jest i tu.

Omernon 24-09-2011 13:03

Ja tak mam już od 2005 roku. Udaje mi się czasem uciec od Tibii na kilka miesięcy - zwykle lecząc ów nałóg innym nałogiem. Na dłużej zatrzymał mnie jedynie World of Warcraft po premierze Cataclysmu(Global oczywiście) oraz Guild Wars, który nadal mnie kusi. :P Co prawda nie gram już w Tibię tak nałogowo jak kiedyś - tylko w weekendy, bo matura zbliża się wielkimi krokami - ale mimo wszystko nie udało mi się wywiązać z gry na stałe. Zaczynam nabierać podejrzeń, że tworząc konto w Tibii podpisuje się jakiś paskudny kontrakt z szatanem. ;)

Mowser 24-09-2011 13:54

;o

Ustaw bota, niech biega. Jak Ci się skończy stamina to i tak nie będzie sensu grać.

allall 24-09-2011 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mowser (Post 2819263)
;o

Ustaw bota, niech biega

Grzeszysz! Reported!!! xD

Mowser 25-09-2011 13:02

Ja się nie muszę martwić o uzależnienie od Tibii, bo dzisiaj hacked-ponad 5kk w kasie i itemach ;)

Masterwizard 25-09-2011 13:36

Mowser, przejdzie Ci na jakiś czas, a później wszystko odrobisz...aż do następnego hacka :P ;) :D

Blizna 25-09-2011 14:07

Przecież jest dużo lepszych gier niż cienka Tibia. No chyba że musisz koniecznie grać w MMoRPG no to lipa. Kup sobie Starcrafta 2 i będzie spokój :)

ruszek 25-09-2011 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blizna (Post 2819309)
Przecież jest dużo lepszych gier niż cienka Tibia. No chyba że musisz koniecznie grać w MMoRPG no to lipa. Kup sobie Starcrafta 2 i będzie spokój :)

A niby czemu ? WoW w zdrowych 4 godzinnych dawkach, Guild wars, Lineage.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:35.