Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Mój pierwszy samochód gdzie najtaniej ubezpieczyć (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=237900)

andrade 30-09-2011 22:03

Mój pierwszy samochód gdzie najtaniej ubezpieczyć

Witajcie,

Kupiłem swoje pierwsze auto i chciałbym się Was poradzić, którego ubezpieczyciela polecacie, gdzie są najniższe składki itp. 21 lat będę mieć za kilka miesięcy więc na razie duuuże zwyżki.

Pozdro

Rybzor 30-09-2011 23:14

No to gdzie to twoje drugi konto z ktorego zalinkujesz jakąś firmę?

Lord Dreathan 30-09-2011 23:51

Spytaj sie Pana Dariusz Max Colononko z Boston massachusetts.

A tak serio to nie wiem;o

andrade 01-10-2011 10:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2819645)
No to gdzie to twoje drugi konto z ktorego zalinkujesz jakąś firmę?

Cóż za błyskotliwa odpowiedź. A ty z ktorego konta(kąta) piszesz?:D Prostego? ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan
Spytaj sie Pana Dariusz Max Colononko z Boston massachusetts.

A tak serio to nie wiem;o

Hehe. Też myślałem o tej firmie, którą reklamował Colonoko z Boston massachusetts. I z tego co widzę, to nie wypada źle w TEJ porównywarce polis. Przeszukałem neta i faktycznie mnóstwo jest takich kalkulatorów tylko czemu młodzi kierowcy muszą tyle bulić kasy za oc? W sumie też można zarejestrować auto na kogoś z rodziny, kto juz ma wypracowane zniżki. Wyczytałem gdzieś, że OC będzie coraz droższe. Informują, że podniosą je jeszcze o 20% jeśli wejdzie obowiązek przyznania auta zastępczego każdemu kierowcy poszkodowanemu przez sprawce z ważnym OC. Wiadomo jak się jeździ nie swoim autem, to się o tym nawet nie myśli gdzie ubezpieczać i za ile.

O i tyle od siebie póki co.

Slythia 01-10-2011 10:17

Owszem, można zarejestrować na kogoś. Lecz w ten sposób nie wyrabiasz własnych zniżek i w razie czego tracisz cudze.

W ogóle to znalazłeś sobie najlepsze do tego forum, gdzie mało kto ma skończone 18 lat, nie wspominając o aucie.

Ashlon 01-10-2011 10:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2819661)
Owszem, można zarejestrować na kogoś. Lecz w ten sposób nie wyrabiasz własnych zniżek i w razie czego tracisz cudze.

Oplacalna opcja jest kupno samochodu razem z osoba, ktora ma maksymalne znizki - dzieki temu korzystamy z nich (przy lekkiej zwyzce) na dwa samochody, a dodatkowo nam (jako mlodym wspolwlascicielom) leca "nasze wlasne" znizki.

A co do tematu, chyba najlatwiej zlapac za telefon i obdzwonic firmy, bo to informacje z pierwszej reki?

andrade 01-10-2011 10:36

Piszemy w tym dziale o wszystkim i o niczym. Temat sie przyda a nuż ktoś skorzysta. Wiedza jeszcze nikomu, tym bardziej niepełnoletniemu, nie zaszkodziła. Chyba, że trzymamy się powiedzenia: Człowiek rodzi się mądry i idzie (jedzie :D) do szkoły ;)

pozdro

allall 01-10-2011 15:21

Ja mam auto ubezpieczone w PZU. ;) Ale najlepiej jak pójdziesz do pośredników, oni sprawdzą i porównają wszystkie dostępne oferty i wybiorą dla Ciebie najtańszą. ;) Pozdro i szerokiej drogi :D

Pandabear 02-10-2011 13:46

Dobrze, ze podales marke auta silnik rocznik itp :D Taki troll jezdzi pewnie jakims Nissanem sunny albo innym plebowskim autem.

neopostman 04-10-2011 22:36

Zamiast spytac tatę, pytasz użytkowników tibia.pl

Opcja nr. 1- Twoja radośc i podniecenie Twoim samochodem wybuchło jak erupcja wulkanu, a Ty jak wściekły zając głosząc światu że masz samochód oczywiście nie zapomniałeś pochwalic się na tibia.pl chcąc uzyskac więcej internetowych punktów respektu

Opcja nr. 2- Jesteś naprawdę na tyle ograniczony, że pytasz serio na tym forum.

Jak napisałem, spytaj tatę, sprawdź porównywarki, podzwoń. I następnym razem w razie jakbyś miał dylemat z wyborem opon zimowych, omijaj szerokim łukiem to forum.

Iron 24-10-2011 21:37

Koszt zależy od wielu rzeczy twojego stażu jako kierowca wieku jaki samochód silnik. Nie każdy ubezpieczyciel chce ubezpieczać np starsze auta. Ja słyszałem że najtaniej jest w Axa chociaż najlepiej samemu poczytać porobić symulację i sam ocenisz . Ja osobiście za auto 1.4 14 letnie wiek 21 lat płacę na rok składkę 1500 zł.

pzrem1 20-12-2011 09:36

moim zdaniem axa , ale taniej ci bedzie wziasc samochod na kogos z rodzinny abys mial tansze ubezpieczenie

kondzio118 20-12-2011 11:52

Ja kolego mam w AXA na moją mame. Za 1.9 silnik płace 450 na rok za samo OC a pierwszy rok chyba mialem NW gratis. Jeszcze problemow żadnych nie miałem. Można rozłożyć sobie to kwartalnie i wtedy wychodza smieszne pieniądze.

Centaurek 25-01-2012 20:39

Podobno tanio jest też w mbanku - mój kolega tam ubezpieczył i ze wszystkich ofert, które oglądał tam było najtaniej.
Ja mam w Allianzie ale przyznam, że wyjątkowo dużą składkę mi naliczyli w tym roku (mimo bezszkodowości). Pierwsza była jako tako do przyjęcia (~700 zł).

Emotka 03-03-2012 02:29

pan google nie boli... a tak na serio można poszuszkać na stronakach,która ma najkorzystniejsze dla ciebie ceny :)

ruszek 03-03-2012 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emotka (Post 2830560)
pan google nie boli... a tak na serio można poszuszkać na stronakach,która ma najkorzystniejsze dla ciebie ceny :)

Dobrze, że mu odpowiedziałeś, przez pół roku wyczekiwał pewnie na taką odpowiedź.

bobiko 12-03-2012 12:47

Ja też swój samochód ubezpieczyłem w Axa , są na prawdę tani ,mam Dodga 3.3 99' i niektóre firmy liczyły sobie ponad 2000zł , tu płace 800zł .

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:15.