![]() |
Mój pierwszy samochód gdzie najtaniej ubezpieczyć
Witajcie,
Kupiłem swoje pierwsze auto i chciałbym się Was poradzić, którego ubezpieczyciela polecacie, gdzie są najniższe składki itp. 21 lat będę mieć za kilka miesięcy więc na razie duuuże zwyżki. Pozdro |
No to gdzie to twoje drugi konto z ktorego zalinkujesz jakąś firmę?
|
Spytaj sie Pana Dariusz Max Colononko z Boston massachusetts.
A tak serio to nie wiem;o |
Cytuj:
Cytuj:
O i tyle od siebie póki co. |
Owszem, można zarejestrować na kogoś. Lecz w ten sposób nie wyrabiasz własnych zniżek i w razie czego tracisz cudze.
W ogóle to znalazłeś sobie najlepsze do tego forum, gdzie mało kto ma skończone 18 lat, nie wspominając o aucie. |
Cytuj:
A co do tematu, chyba najlatwiej zlapac za telefon i obdzwonic firmy, bo to informacje z pierwszej reki? |
Piszemy w tym dziale o wszystkim i o niczym. Temat sie przyda a nuż ktoś skorzysta. Wiedza jeszcze nikomu, tym bardziej niepełnoletniemu, nie zaszkodziła. Chyba, że trzymamy się powiedzenia: Człowiek rodzi się mądry i idzie (jedzie :D) do szkoły ;)
pozdro |
Ja mam auto ubezpieczone w PZU. ;) Ale najlepiej jak pójdziesz do pośredników, oni sprawdzą i porównają wszystkie dostępne oferty i wybiorą dla Ciebie najtańszą. ;) Pozdro i szerokiej drogi :D
|
Dobrze, ze podales marke auta silnik rocznik itp :D Taki troll jezdzi pewnie jakims Nissanem sunny albo innym plebowskim autem.
|
Zamiast spytac tatę, pytasz użytkowników tibia.pl
Opcja nr. 1- Twoja radośc i podniecenie Twoim samochodem wybuchło jak erupcja wulkanu, a Ty jak wściekły zając głosząc światu że masz samochód oczywiście nie zapomniałeś pochwalic się na tibia.pl chcąc uzyskac więcej internetowych punktów respektu Opcja nr. 2- Jesteś naprawdę na tyle ograniczony, że pytasz serio na tym forum. Jak napisałem, spytaj tatę, sprawdź porównywarki, podzwoń. I następnym razem w razie jakbyś miał dylemat z wyborem opon zimowych, omijaj szerokim łukiem to forum. |
Koszt zależy od wielu rzeczy twojego stażu jako kierowca wieku jaki samochód silnik. Nie każdy ubezpieczyciel chce ubezpieczać np starsze auta. Ja słyszałem że najtaniej jest w Axa chociaż najlepiej samemu poczytać porobić symulację i sam ocenisz . Ja osobiście za auto 1.4 14 letnie wiek 21 lat płacę na rok składkę 1500 zł.
|
moim zdaniem axa , ale taniej ci bedzie wziasc samochod na kogos z rodzinny abys mial tansze ubezpieczenie
|
Ja kolego mam w AXA na moją mame. Za 1.9 silnik płace 450 na rok za samo OC a pierwszy rok chyba mialem NW gratis. Jeszcze problemow żadnych nie miałem. Można rozłożyć sobie to kwartalnie i wtedy wychodza smieszne pieniądze.
|
Podobno tanio jest też w mbanku - mój kolega tam ubezpieczył i ze wszystkich ofert, które oglądał tam było najtaniej.
Ja mam w Allianzie ale przyznam, że wyjątkowo dużą składkę mi naliczyli w tym roku (mimo bezszkodowości). Pierwsza była jako tako do przyjęcia (~700 zł). |
pan google nie boli... a tak na serio można poszuszkać na stronakach,która ma najkorzystniejsze dla ciebie ceny :)
|
Cytuj:
|
Ja też swój samochód ubezpieczyłem w Axa , są na prawdę tani ,mam Dodga 3.3 99' i niektóre firmy liczyły sobie ponad 2000zł , tu płace 800zł .
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:15. |