![]() |
Problem okno gry.
Witam mam problem gram na laptopie i mam strasznie małe okno gry jak to powiększyć próbowałem wszystkiego w opcjach ale nic to nie daje a full screena nie chce.
|
|
problem z klientem tibi 9.40 na linuxa ubuntu
kiedy chce odpalic kienta to pokazuje sie ramka okienka i sie wylancza :(( a jak odpalam przez terminal to pisze:
"Naruszenie ochrony pamięci" X(;( |
Uruchom windowsowego przez wine.
|
Na lapku nie powiekszysz obrazu gry. Masz ekran 16:9. Dokup sobie monitor 4:3. Sam taki mam doczepiony do laptopa, bo nie ogarniam tibii na 16:9.
|
windowsowy tibi odpala sie przez wine ale...
ale sa jakies paski roznych kolorow i nic wiecej zasrany update...
|
Cytuj:
Czy ktos umie mi pomoc??. X(:evul: |
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=3572789
Poczytaj sobie. Aha, nadmiar emotek nie jest fajny. |
nadszedl nastepny problem
okej dobrze udalo mi sie odpalic linuxowa tibie na ubuntu 11.10 ale mam problem po zalogowaniu sie na gre mam rozne paski widze tylko nicki i nic wiecej :((( <cry>
|
Mam ten sam problem
|
no i chyba nikt nie pomoze patrze... to se pogralem na linuxie
|
wiec czy ktos zna odpowiedz na moj problem??
|
Cytuj:
|
czyscimy58
|
nie ma sterownikow bo to radeon 9250 ale na linuxie 10.04 lts dzialala mi tibia a tu juz nihuhu
|
no wiec zeby zebrac to wszystko do kupy :) :
1. na linuxie ubuntu lts 10.04 client na linuxa normalnie dzialal 2. po update juz nie dalo sie uruchomic clienta linuxa jak i windowsowego przez wine na 10.04 lts 3. Po zainstalowaniu ubuntu 11.10 udalo sie odpalic clienta linuxowego ale tam gdzie jest ekran gry wszystko jest czarne tylko nicki ludzi widac i nic wiecej 4. Przetestowalem gre openarena na ubuntu i dziala bez zarzutu wiec to mnie dziwi gra 3d dziala bez problemu a 2.5d juz nie 5. mam grafike radeon 9250 nie ma sterownikow bo nie jest wspierana juz od dawna pomysly: moze cos da zainstalowanie bibliotek ?? |
Pisz na tibia.com, może tam jaki¶ techniczny się*wypowiedział. Wyżej dałam chyba link.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:33. |