![]() |
Majstra od PC Szukam - Problem z grafiką
Yo
Zmieniłem ostatnio PC W tym momencie konfg; Sempron 2200 1500MHz 1700mb ramu Ati Radeon HD 2600 xt 256mb pod agp Komputer świeżo po formacie, zainstalowany windows MX 8.1 najnowsze sterowniki do karty graficznej, directx 9.0c itp Jednak w grze mam mało fps bo 30~ A podczas chodzenia po mapce powiedzmy że nie chodzi to płynnie tylko skokowo (nie mówie o moim poruszaniu się po mapie tylko o texturach itp) Na laptopie (1400mhz, 512ram, grafa 64mb) nie było takich problemów. Używam rozdzielczości 1440x900 , system 32 bity Podejrzewam że procek jest dość słaby by uciągnąć tyle ramu i tą grafe, ale bez przesady żeby Tibie muliło? nie mówię już o tym jak mam +5 monsterów na ekranie które walą czary obszarowe, to muli jak na celeronie 400mhz :D Pozdro |
Próbowałeś ustawić*inny silnik graficzny?
|
Tak, directx5 - kompletna porażka
a różnica miedzy opengl a directem 9 jest minimalna, na plus directa Ustawiłem też w ustawieniach ekranu 16 bitów zamiast 32, różnica prawie nie odczuwalna Ogólnie ta karta graficzna jest problematyczna... 2 dni próbowałem zainstalować sterowniki, teoretycznie jest wszystko ok, praktycznie jak widać niezbyt. Przeczytałem setki tematów o tej karcie na forach pl i eng i dużo ich już poleciało przez okno, poprzez problemy ze sterownikami ;p |
|
Cytuj:
A teraz ogarnij sobie choćby 2 ostatnie strony tematu. Nie potrafisz pomóc? Milcz Chcesz teraz napisać coś nie związanego z moim problemem? Milcz Hmm, a ogarnia ktoś jak to jest z moimi przypuszczeniami że procesor jest zbyt słaby by uciągnąć tyle ramu i grafe? Pamiętam że miałem jakoś 5 lat temu, takiego samego semprona 2200+ ale miałem 512ram i geforce2 mx400 i wszystko śmigało bez zarzutu, a teraz przykładowo tibia + gg czy przeglądarka to zabójstwo. hmm |
Przyczyn moze byc kilka. Zeby ci pomoc zapraszam do.....
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Rybzor
Tylko na tyle Cie stać? hahaha |
No, po napisaniu 8 tysięcy postów jak widzę kolejnego morona to już niestety tylko na tyle mnie stać. W sumie to i tak za dużo, jak na ciebie.
|
No ja się nie dziwie że masz 8tyś, skoro w każdym temacie nabijasz sobie parę bezsensownych postów.
A tak w ogóle to łał 8tyś, jesteś super, awesome |
Dzięki : )
|
rybzor to taki maly troll, wszyscy go olewaja wiec i ty tez powinienes.
|
Cytuj:
|
Nie, rybzor to akurat taki mały frustrat i wie, że tutaj nikt mu nie odpisze, więc go podpuszcza i wkleja co chwila link do tamtego tematu, a jak autor topicu wymięknie i przejdzie tam, gdzie ryba dał linka, to nasz pijący piwo z soczkiem user będzie miał orgazm i będzie czuł, że ma władzę nad całym światem <3
|
Cytuj:
|
Hahahaha Joh sie pjeni : 3
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:49. |