![]() |
Format/ hack link
Witam. Chciałbym prosić o rade.
12 Czerwca będąc idiotą wszedłem w hack-linka i sie na nim zalogowałem (1lvl do mnie napisał że reporta dostałem i mam sie zalogowac) Przeskanowałem kompa 10 rzeczami, dałem do sprawdzenia logi z OTL'a, było czysto ale jak wiadomo keyloggery niektóre są nie do wykrycia. Gram na razie skilliując więc spokojnie ale w najbliższych dniach zamierzam kupować pacca więc chciałbym mieć pewność przynajmniej 99% że nikt mnie w najblizszym czasie na okradnie.. I tu pytanie: Warto robić formata? Nie mam Płytki Windowsa więc będę musiał oddać komp do seriwsu i zapłacić koło 80zł. Jak myślicie? |
Pobierz z neta win i wypal na płytkę :D
|
Z tego co wiem, jezeli nic nie sciagales tylko sie zalogowales na takiej stronie to ejst jednorazowy hack i nic nie masz na kompie, ale moge sie mylic
|
Podstawowe pytanie: Zmieniłeś hasło?
Jeśli się zalogowałeś na stronie, to najpewniej nie był keylogger, tylko phishing - strona podszywająca się pod inną, żeby wyłudzić dane. Jeśli więc tam podałeś hasło i account name, to złodziej je zna i może Cię okraść, nawet jeśli nie ściągnąłeś żadnego syfu. |
Ofc że zmieniłem
Chyba na razie pierdziele bo nie jestem pewny że mam tego keya, najwyżej założe na drugim komputerze konto na które będę przelewał kase jakbym jakąś większą posiadał i tyle :confused: |
Tylko spokojnie ! ;)
Po kolei : - Mbam - DrWebbCureIt - OTL - http://cybertrash.pl/images/tata/SDFix.html Pozamykaj porty, np. tym programem- http://cybertrash.pl/images/tata/WWDC.html Wyłącz, zaakceptuj i włącz ponownie "Przywracanie systemu". Dla pewności zobacz, czy nie masz w "mscofig" zakładka "uruchamianie" syfu o nazwie np.LUA8 Format to ostateczność przy syfie powodującym padaczkę całego systemu. |
Duch ma rację, raczej żadnego syfu nie masz na kompie. Podanie hasła i acc name powoduje to, że haker je dostaje, więc sam wprowadzasz te dane, nie są one przez niego pozyskiwane przez keyloggera czy inny program. Człowiek uczy się na błędach, więc następnym razem nie daj się nabrać na tą bajkę, którą te gnojki wciskają przynajmniej raz w miesiącu i to każdemu ;)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01. |