![]() |
Problem po formacie
4 dnie temu zrobilem formata... Zainstalowalem wszystkie sterowniki, programy itd.
Wlaczam sobie DC++ i patrze a tu predkosc ssania wacha sie kolo 6kb/s. Pomyslalem, ze to tylko felerny dzien, albo uzytkownik, ale nie. Codziennie taka slaba predkosc. Sprawdzilem wszystko, firewalle wylaczone, piorytet wylaczony, zapora windowsowa wylaczona. A predkosc nadal zabojczo mala. Chcialbym rowniez dodac, ze przed formatek predkosc wynosila ok 22kb/s, a moje lacze wynosi 192kb/s. No i mam problem... Jezeli ktos bylby w stanie mi pomoc, bede ogromnie wdzieczny. |
Oj SesajQ, poprostu popsułeś=p, zrób formata jeszcze raz:P
|
Wybierz sobie coś ;)
1. Zainstaluj winde na nowo. 2. Przeskanuj kompa Antywirem , programiami typu Spybot - Search & Destroy, Ad-aware 6.0. 3. Jezeli po zainstalowaniu windowsa na nowo problem bedzie dalej sie pojawial zostaje ci zadzwonic do Działu Technicznego twojego usługodawcy. |
Może masz jakieś limity pobierania włączone? A jak z poratmi otwarte 2?
|
moze podasz chociaz jaki windows??
|
No wiec tak, przed formatem przeskanowalem caly dysk wiec teraz napewno mam czysty.
A posiadam windowsa XP. |
A może zaszły jakies zmiany w twojej sieci?Wprowadzili jakies ograniczenia?Tez tak mialem ..Bylo to spodowodowane limitem danym przez admina
|
Cytuj:
|
Ja też miałem coś podobnego. Tyle, że ja mam łącze 112kb/s. Przechodząc do rzeczy. Miałem wirusa, który zrzerał praktycznie całą prędkośc łącza. Przed tym miałem 10kb/s a jak był wirus 1kb/s i nadodatek ciągle mnie rozłączało. Teraz mam zainstalowanym firewall a mianowicie Outpost Firewall i wszystko jest ok. (zrobiłem formata zainstalowałem windowsa xp a potem Outpost Firewall przed włączeniem neta. To chyba oczywiste;))
Edit: Zapomniałbym jeszcze o jednym. Mój antywirus to NOD32. Jest o wiele lepszy w zwalczaniu robaków i trojanów z netu niż Panda Titanium lub Norton Antyvirus. Polecam ci ściągnać tego antywirusa. |
wejdz na strone mks`a i pobiez szczepuionke na sasser`a i zainstaluj tez kaspersky antywirus 5.0 najlepszy antywir!!
|
Cytuj:
|
Narazie jade do babki na pare dni to zostawie tego kompa w spokoju. Kto wie moze samo sie cos naprawi (juz pare razy tak mialem :) ).
Jezeli to nie poskutkuje to sprobuje z tymi anty-wirami, ktore polecacie. Thx. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:25. |