Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem po formacie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=23991)

sesaj 22-01-2005 12:15

Problem po formacie

4 dnie temu zrobilem formata... Zainstalowalem wszystkie sterowniki, programy itd.
Wlaczam sobie DC++ i patrze a tu predkosc ssania wacha sie kolo 6kb/s. Pomyslalem, ze to tylko felerny dzien, albo uzytkownik, ale nie. Codziennie taka slaba predkosc.
Sprawdzilem wszystko, firewalle wylaczone, piorytet wylaczony, zapora windowsowa wylaczona. A predkosc nadal zabojczo mala.

Chcialbym rowniez dodac, ze przed formatek predkosc wynosila ok 22kb/s, a moje lacze wynosi 192kb/s.
No i mam problem... Jezeli ktos bylby w stanie mi pomoc, bede ogromnie wdzieczny.

Sis 22-01-2005 12:25

Oj SesajQ, poprostu popsułeś=p, zrób formata jeszcze raz:P

L..i..S..e..K 22-01-2005 13:26

Wybierz sobie coś ;)
1. Zainstaluj winde na nowo.
2. Przeskanuj kompa Antywirem , programiami typu Spybot - Search & Destroy, Ad-aware 6.0.
3. Jezeli po zainstalowaniu windowsa na nowo problem bedzie dalej sie pojawial zostaje ci zadzwonic do Działu Technicznego twojego usługodawcy.

Parys 22-01-2005 16:31

Może masz jakieś limity pobierania włączone? A jak z poratmi otwarte 2?

Dowizul z Inferny 22-01-2005 16:51

moze podasz chociaz jaki windows??

sesaj 22-01-2005 18:46

No wiec tak, przed formatem przeskanowalem caly dysk wiec teraz napewno mam czysty.

A posiadam windowsa XP.

Vamerian 22-01-2005 18:49

A może zaszły jakies zmiany w twojej sieci?Wprowadzili jakies ograniczenia?Tez tak mialem ..Bylo to spodowodowane limitem danym przez admina

Polinik 22-01-2005 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sis
Oj SesajQ, poprostu popsułeś=p, zrób formata jeszcze raz:P

Ale po co takie polowiczne rozwiazania? Przeciez lepiej komputer wymienic.

Kalwin 22-01-2005 20:02

Ja też miałem coś podobnego. Tyle, że ja mam łącze 112kb/s. Przechodząc do rzeczy. Miałem wirusa, który zrzerał praktycznie całą prędkośc łącza. Przed tym miałem 10kb/s a jak był wirus 1kb/s i nadodatek ciągle mnie rozłączało. Teraz mam zainstalowanym firewall a mianowicie Outpost Firewall i wszystko jest ok. (zrobiłem formata zainstalowałem windowsa xp a potem Outpost Firewall przed włączeniem neta. To chyba oczywiste;))

Edit:

Zapomniałbym jeszcze o jednym. Mój antywirus to NOD32. Jest o wiele lepszy w zwalczaniu robaków i trojanów z netu niż Panda Titanium lub Norton Antyvirus. Polecam ci ściągnać tego antywirusa.

Dowizul z Inferny 22-01-2005 21:23

wejdz na strone mks`a i pobiez szczepuionke na sasser`a i zainstaluj tez kaspersky antywirus 5.0 najlepszy antywir!!

Raynold 22-01-2005 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sesaj
No wiec tak, przed formatem przeskanowalem caly dysk wiec teraz napewno mam czysty.

A posiadam windowsa XP.

Cóż... są takie robactwa, które zasyfią kompa z sieci od razu na świeżym systemie. Ściągnij sobie service packi i łatkę na sassera i stawiaj system na kompie odłączonym od sieci. Podłącz go dopiero po zainstalowaniu sp i łatek. Ale to jest rada taka ogólna. W tym przypadku wątpię, żeby to była wina sassera & co... A skoro moc ssania się zmniejszyła po tym konkretnie wydarzeniu (format), to nie wiem, co mogło tak zwolnić... Albo limit prędkości na DC ustawiony, albo rzeczywiście admin coś spartolił...

sesaj 24-01-2005 07:16

Narazie jade do babki na pare dni to zostawie tego kompa w spokoju. Kto wie moze samo sie cos naprawi (juz pare razy tak mialem :) ).

Jezeli to nie poskutkuje to sprobuje z tymi anty-wirami, ktore polecacie. Thx.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:25.