Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tibia umiera, ale dlaczego? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=239977)

vanarax 24-08-2012 10:59

Tibia umiera, ale dlaczego?

Witajcie, coś nakłoniło mnie żeby poruszyć ten temat. Nie jestem jakimś zapaleńcem grającym w Tibie, lecz stwierdzam, że gra umiera, a niesłusznie.

Umiera nie tylko Tibia, ale mnóstwo dobrych gier, takich jak cabal, Perfect World, i wiele innych. Jeszcze gdzie inne gry które wymieniłem zjada komercha, tibia wcale nie jest do końca pay2win. Pacc daje przewage, ale nie jest tak, że z pacckiem musisz wygrać.

Mimo wszystko do czego zmierzam. Chce obronić tibie, bo wielu z was twierdzi, że jeśli ktoś gra w Tibie, jest dzieckiem i w ogóle, jedzie się po "tibijczykach" równo. A to niesłusznie, gra ma niepowtarzalny klimat, jest jedną z nielicznych gier, gdzie współpraca = sukces. I to ona wychowała tak naprawdę stare pokolenie MMORPGów. Dopatruje się w niej znakomitego rozwiazania, czyli siatki bitewnej (Tak pikselowata grafika ma swoje zalety). A siatka bitewna = taktyka, czego brakuje w dzisiejszych grach. Docencie Tibie, za klimat za współprace, grafika w grach to nie wszystko, w końcu liczy się dobra zabawa, a dobra zabawa jest wtedy, kiedy gramy ze znajomymi. Osoby które wstydzą się grać w Tibie bo koledzy będą gadać niech się przełamią, bo ta gra jest klasykiem, tak jak diablo 2, i inne. Mimo że grafiki nie moge porównać do diablo 2, nie moge tez porównać sukcesu twórców, ale Tibia ma klimat, i warto w nią grać.

Gram sobie dla zabawy na serverze Titania, gdyby znalezli się chetni mam server TS3/skype. Zapraszam chetnych do gry. Bo czasy kiedy na serverze bylo 800 osób mineły, ale nie pozwólmy Tibii umrzeć :)

Masterwizard 27-08-2012 20:18

W Tibię grało/gra wiele osób, niezależnie od wieku. Wystarczy spojrzeć na mnie, a znam również starsze od siebie osoby. Liczy się podejście, gra ta jest grą społecznościową, gdzie spotkać można wielu ludzi, zaś w przeciwieństwie do np. czata, można dodatkowo rozwerać się rozgrywką.
Wspomniałeś o Diablo II....uwielbiam tą grę, zabija ona mój czas, gdy nie ma mnie tu (oczywiście wraz z dodatkiem LOD). ;)
Nie lubię rozmawiać o śmierci, więc nie napiszę czy Tibia umiera, czy też nie..... Dla mnie jest ona wciąż żywa...

Crunsher 27-08-2012 23:15

przeglądałem trade na mainie, w niezliczonym spamie 8 lvli o sprzedaży cc za pieniądze dojrzałem coś takiego:
xx[zz]: 8 lvl is 80 % bot --'
yy:[256] same at 200 lvl ^^

po prostu teraz graczy jest bardzo mało, większość to automatyczne programy.
Szczegołnie na no-pvp....
kiedyś się na rooku targowało o każde 1 gp za mace, teraz normalni gracze robią "nowego" questa, a automatyczne programy są na ratach.

Johanes19 28-08-2012 09:59

@Up
Dokladnie =/

Me$z 31-08-2012 17:44

@2up dokładnie, kiedyś Tibia miała jeszcze jakiś klimat, teraz przez kolejne update'y niestety, jak dla mnie, go straciła.

Zamne 07-09-2012 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez vanarax (Post 2834322)
Umiera nie tylko Tibia, ale mnóstwo dobrych gier, takich jak cabal, Perfect World, i wiele innych.

I co z tego, MMO to przeżytek.

Cytuj:

Jeszcze gdzie inne gry które wymieniłem zjada komercha, tibia wcale nie jest do końca pay2win. Pacc daje przewage, ale nie jest tak, że z pacckiem musisz wygrać.
Tibia jest w tym kretyńskim punkcie gdzie za darmo da się zrobić zbyt dużo rzeczy, aby zakwalifikować Tibię jako P2P, ale zbyt mało, aby uważać ją za F2P. To źle, ale Tibia i tak nigdy nie była konkurentem w głównym rynku MMO, najwyżej żarcikiem, a i to tylko w Polsce i innych Brazyliach.

Cytuj:

Mimo wszystko do czego zmierzam. Chce obronić tibie, bo wielu z was twierdzi, że jeśli ktoś gra w Tibie, jest dzieckiem i w ogóle, jedzie się po "tibijczykach" równo.
im cry. Tak, hejt na Tibię jest durny, ale co zrobisz? Ludzi nie przekonasz, możesz najwyżej się poddać i nie robić z igły widły, przecież nie robią ci wjazdów na chatę za granie w Tibię.

Cytuj:

A to niesłusznie, gra ma niepowtarzalny klimat
Nie, to ty masz niepowtarzalne wspomnienia związane z nią. Nostalgia z czasem z każdego gówna uczyni coś, za czym się tęskni i miło się wspomina.
Cytuj:

jest jedną z nielicznych gier, gdzie współpraca = sukces.
ha ha

nie
Cytuj:

I to ona wychowała tak naprawdę stare pokolenie MMORPGów.
Stare pokolenie MMO"RPG"(sic) to wychowywało się na Ultimie, Tibię mało kto zna.
Cytuj:

Dopatruje się w niej znakomitego rozwiazania, czyli siatki bitewnej (Tak pikselowata grafika ma swoje zalety). A siatka bitewna = taktyka, czego brakuje w dzisiejszych grach.
Więc przypadkowy geniusz trzeba zrównoważyć prymitywnością, to jest podstawą PvP będzie okładanie się jednym czarem, czarnymi kuleczkami i zwiewanie do PZ.

Tak naprawdę, wszystkie ciekawe rzeczy w tibijskim PvP opierały się kreatywnym wykorzystywaniu bugów.
Cytuj:

Docencie Tibie, za klimat za współprace, grafika w grach to nie wszystko, w końcu liczy się dobra zabawa, a dobra zabawa jest wtedy, kiedy gramy ze znajomymi.
Czyli nie jest to ani trochę ekskluzywne dla Piszczela.
Cytuj:

Osoby które wstydzą się grać w Tibie bo koledzy będą gadać niech się przełamią, bo ta gra jest klasykiem, tak jak diablo 2, i inne. Mimo że grafiki nie moge porównać do diablo 2, nie moge tez porównać sukcesu twórców, ale Tibia ma klimat, i warto w nią grać.
Trochę za późno na takie kazania, Tibia pada, bo nie ma w niej nic ciekawego.
Cytuj:

Gram sobie dla zabawy na serverze Titania, gdyby znalezli się chetni mam server TS3/skype. Zapraszam chetnych do gry. Bo czasy kiedy na serverze bylo 800 osób mineły, ale nie pozwólmy Tibii umrzeć :)
Rest in pieces.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:42.