Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Neostrada -opinie i sugestie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24148)

Fajab 25-01-2005 11:13

Neostrada -opinie i sugestie

Witam... Chcialem sie dowiedziec paru rzeczy na temat Neostrady (wersja128 ), chodzi mi oto jak dziala ona w tibii, czy sa lagi czy nie oraz jakie sa z nia problemy :) Pozdrawiam :)

Shinjix 25-01-2005 11:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fajab
Witam... Chcialem sie dowiedziec paru rzeczy na temat Neostrady (wersja128 ), chodzi mi oto jak dziala ona w tibii, czy sa lagi czy nie oraz jakie sa z nia problemy :) Pozdrawiam :)

To zalezy od tego jak skonfigurujesz łącze >.< czyli czy znasz się na adminowaniu, czy nie :P ew. poproś kogos niech ci je dobrze sjonfiguruje.....

sir Tifejo 25-01-2005 11:31

Ja mam neostrade (160kB/s) i lagow nie ma w ogole, dodam tez ze mam sam, i z eMule sie sciagaja pliki, stronki pootwierane, i nadal nic.
Nie konfigurowalem nic, moj brat tez nie, tylko zainstalowac ten smieszny program od TP i starczy ;)

Stylus 25-01-2005 11:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix
To zalezy od tego jak skonfigurujesz łącze >.< czyli czy znasz się na adminowaniu, czy nie :P ew. poproś kogos niech ci je dobrze sjonfiguruje.....

Jak juz poruszyles ten temat to moglbys ciut wiecej powiedziec.=>

Toowreck 25-01-2005 12:05

.....

ja dzialam na takiej neostradce i jak sie stronki otwieraja to ladzy czasem troche (mam predkosc 160 kbps)

normalnie to lagow raczej nie mam

Arthus Drag'Tail 25-01-2005 18:28

Ja osobiście także posiadam wyżej wspomnianą Neostradę TP i szczerze mówiąc nie narzekam....
Z lagami raczej nie mam problemów, chociaż gdy np. włącze sobie dział "Zdjęcia" i otworzę jakiś temat to troche tnie...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sir Tifejo
Ja mam neostrade (160kB/s) i lagow nie ma w ogole, dodam tez ze mam sam, i z eMule sie sciagaja pliki, stronki pootwierane, i nadal nic.
Nie konfigurowalem nic, moj brat tez nie, tylko zainstalowac ten smieszny program od TP i starczy

Ja także nic nie konfigurowałem, a dobrze działa...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stylus
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix
To zalezy od tego jak skonfigurujesz łącze >.< czyli czy znasz się na adminowaniu, czy nie ew. poproś kogos niech ci je dobrze sjonfiguruje.....

Jak juz poruszyles ten temat to moglbys ciut wiecej powiedziec.=>

Nom przydało by się troche pomocy.... :D

xemmoe 25-01-2005 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sir Tifejo
Nie konfigurowalem nic, moj brat tez nie, tylko zainstalowac ten smieszny program od TP i starczy ;)

Zacznijmy od tego że nie ma neostrady 160kB/s

Ontopic:
Ja mam 128kb i lagów NIE MAM. Tylko lekkie przycięcia spowodowane słabym procesorem.
Jednak na razie nie zmienie zdania o tym "doskonałym produkcie TP".
Z technicznego punktu widzenia to KASZANA.

sir Tifejo 25-01-2005 19:56

[quote=xemmoe]Zacznijmy od tego że nie ma neostrady 160kB/s

Lol, z kads Ty sie urwal? 2 czy 3 osoby pisaly ze tez maja 160 kB/s ale to i tak nie ma znaczenia nie? Uwierz [czy uwiez jak to sie pisze?:P] ze jest, nie chce mi sie screena zamieszczac -.-
Pozdrowionka
T.

$corcerer 25-01-2005 21:14

Pokażcie mi usługę Neostrada 160KB/s plx?

neo+= kaszana (bo drogie i limit jest)
koniec EOT, itd
.

xemmoe 25-01-2005 21:32

[quote=sir Tifejo]
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xemmoe
Zacznijmy od tego że nie ma neostrady 160kB/s

Lol, z kads Ty sie urwal? 2 czy 3 osoby pisaly ze tez maja 160 kB/s ale to i tak nie ma znaczenia nie? Uwierz [czy uwiez jak to sie pisze?:P] ze jest, nie chce mi sie screena zamieszczac -.-
Pozdrowionka
T.

LOL
Na początku zanim coś powiesz zastanów się, to może Ci coś pomoże ;)
Potem naucz się cytować.
Na końcu możesz ze mą rozmawiać.
Screena nie musisz zamieszczać, bo to że Ci pisze tak jak mi :"Neostrada plus została blablabla... 160kb/s" to nie znaczy że istnieje nesotrada 160 kb/s!!!
Widać że byłeś podczas podpisywania umowy z TEPSĄ.
Najpierw myśl potem pisz - TO JEST MYŚL :)

slammer 25-01-2005 21:51

ja mam neostrade 640 (znaczy 768 moge dac screena) i lagow nie mam. ale ogolnie neo+ to szajs, czest sie "zacina net". to znaczy wszystko sie wylącza na jakies 2 minuty, a potem wszystko wraca do normy.

Fajab 25-01-2005 22:47

Dzieki za opinie, ale chciałbym ich troszczke wiecej, bo narazie nie dochodze do zadnego wniosku. Chcialem dodac tez ze to nie jest temat do klucenia sie tylko do wypowiedzi, opini. W moim przypadku zastanawiam sie nad kupnem neostrady ale slyszalem rozne opinie... i sie wacham. W sieci w ktorej jestem place 60 zł i mam takiego laga ze to poezja :( Rozmawialem nie raz z adminem i tu zacytuje :[2005-01-23 22:11:47] <Seba>
w dzien globalne obciazenie jest wieksze, ( w nocy tez mam laga czasem )lub "przesilenie sieci jest globalne" wydaje mi sie ze sa to bzdury poniewaz jak gram np u kumpla on nie ma wogole laga a ja mam a za placenie 60 zł moge chyba wymagac bo jak za neta to jest duzo ;) (w innych sieciach po 40zl sie placi). Prosze o wiecej komentarzy... pozdrawiam :)

Knight Simon Dark lord 26-01-2005 01:17

ja mam neo i gra mi sie fajnie 0 laguw i fajny transfer przy sciąganiu plikuw (okolo 40kb/s) jak chcesz neo to ja ci jom polecam

Polinik 26-01-2005 01:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord
ja mam neo i gra mi sie fajnie 0 laguw i fajny transfer przy sciąganiu plikuw (okolo 40kb/s) jak chcesz neo to ja ci jom polecam

A ja Tobie polecam slownik ortograficzny.

Fajab 26-01-2005 18:54

Wiecej opini plx :)

ciemne dropsy 26-01-2005 19:01

JEST neo 160kb/s. Ci co niedawno zawarli nowa umowe maja 128 a ci co dawno maja 160 bo byly niedawno [odwyzki u starych klientow:P np miales 512 to ci podwyzszyli do 640 (nie wiem czemu mi podwyzszyli na 768 ale sie nie klocilem jak daja to jest dobrze:D) Ja zmienialem z wlaswnie 768 na 160 i w sumie ladnie chodzi tylko disconnecty sie czasami zdarzaja niestety:/ od kiedy ja mam to tylko 2 razy ale to zawsze cos.

$orc: nie ma uslugi 160 ale faktyczna predkosc przy 128 zawarciu to 160 kiedys bylo teraz jest chyab normalnie, a co do ograniczenia, jezeli sciagasz bardzo duzo to rzeczywiscie kicha, mnie to ograniczenie denerwuje ale dla ludzi ktorzy nie sciagaja za duzo jest wporzadku.

edit: co do wypowiedzi tego ze sie tnie, byc moze ale wtedy kiedy instaluejsz ten program od TP, jezeli pobawisz sie przy konfigurowaniu samemu to bardoz ladnie dziala :) Z tym ze nie jestem w stanie wyjasnic jak to sie robi, bo robilem to z bratem a on nie umie wytlumaczyc :D

slimaczek 26-01-2005 19:11

http://www.atomowe.kei.pl/gfx/telekompromitacja.gif sux\rox?

Wcześniej miałem SDI z tej TP, teraz neo 512, jest ok, przynajmniej narazie :P Mam ją od chyba dwóch miesięcy, i narazie ani jednego disconnecta\awarii nie było..

@up
Jeżeli masz windows to skonfigurowanie internetu jest bardzo proste. Wystarczy wejść w połaczenia sieciowe tam jest utwórz połączenie sieciowe itd, zresztą microsyf cię poprowadzi za rączke jak to zrobic.

mucha123 26-01-2005 21:11

ludzie macie zejba na ryju!!

*******icie cos o hackerowaniu ??
a tak wogole przyznam racje dla kolesia ktory powiedzial ze neo to kicha :)
ale nie zgodze sie z nim w tym co powiedzial o pakiecie 160kb/s otoz od wakacji roku 2004 weszla zmiana wszystkie pakiety sa szybse o 1/4 swojej predkosci
128=160
256=320
512=600

mucha123 26-01-2005 21:15

drogi slimaczku!!!

ludzie ktorzy nie wiedzia nic a *******a nie zostaja hackerami
racja windows to najbardziejj z***any system
ale twoja gadka jest smieszna pfffffffff a poza tym jak grasz tylko w tibie to nie polecam ci innego systemu jak windows

NAJLEPSZA PRZEGlĄrka mozilla firefox:D:D pozdro ludzie:D

slammer odpowiedz na twoje pytanie jest prosta sa to zmiany ip
dlatego moze sie rozlaczac ale swoja droga wez w meny start uruchom CMD
potem wpisz komende netstat zobacz ilosc polaczen jesli jest ich bardzo duzo to ***nij sobie formata^^ :D

Div 26-01-2005 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez $corcerer
Pokażcie mi usługę Neostrada 160KB/s plx?

neo+= kaszana (bo drogie i limit jest)
koniec EOT, itd
.

Nie kazdy ma ten limit. Posiadam akurat wersje nieolimitowana ;P
Ale w Polsce nie mamy takich luksusow, jak naprzyklad w Szwecji, gdzie na jedno mieszkanie przypada srednio 5Mbit?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:45.