Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Mino archery i podziemia BK house.... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24186)

Arthus Drag'Tail 25-01-2005 18:20

Mino archery i podziemia BK house....

A więc chciałbym się wybrać z mino archerami do podziemii BK house.
Moja taktyka polegała by na tym, że ja "blokowałbym" a mino archery pozbawiały by BH życia. Mam kilka pytań dotyczących moich planów:

1.Czy mam iść pod BK house czy gdzieś indziej?
2.Na ile huntowania (mniejwiecej) starczy mi bp UHów??
3. Czy macie może jakieś inne taktyki co do zabijania BH za pomocą MA?
4. Czy mam pozostawiać brudną robotę mino archerom czy mam je wspierać z HMMów?
5. Ile expa mógłbym zrobić w trakcie 0.5h - 1.5h hunta?

Chciałbym dodać, że mam 20 lvl i 28 mlvl (wiem że słaby :P)

Proszę o szybkie i konkretne odpowiedzi...
Z góry THX

Dwimenor 25-01-2005 18:36

Cytuj:

1.Czy mam iść pod BK house czy gdzieś indziej?
Pod domkiem bk są 4 pojedyńcze spawny beholderów. Polecam to miejsce
Cytuj:

2.Na ile huntowania (mniejwiecej) starczy mi bp UHów??
Wszystko zależy, jaki ty masz lvj. BH wali z magii więc sprzęt na niewiele sie przyda(co najwyżej na zsumowane skieletony, a potrafi być ich dużo). Myśle, ze starczy ci na około 20-30 beholderów.
Cytuj:

3. Czy macie może jakieś inne taktyki co do zabijania BH za pomocą MA?
Ogólnie rzecz biorą, bh nie jest dobrym potworem dla maga. Wysysa manę, wali z magii... jak walnie kombo, to moze sie zdażyć,z ę zużyjesz 2 uhy na jendego, a czasami uhniesz się co trzy.
Cytuj:

4. Czy mam pozostawiać brudną robotę mino archerom czy mam je wspierać z HMMów?
Jak ci nie szkoda HMM....raczej nie masz co liczyć, ze ci się zwróci. Juz lepiej zostaw robotę Archerom.
Cytuj:

5. Ile expa mógłbym zrobić w trakcie 0.5h - 1.5h hunta?
30x170=5100 +/- 2k

Arthus Drag'Tail 25-01-2005 18:41

Cytuj:

Wszystko zależy, jaki ty masz lvj. BH wali z magii więc sprzęt na niewiele sie przyda(co najwyżej na zsumowane skieletony, a potrafi być ich dużo). Myśle, ze starczy ci na około 20-30 beholderów.
Nie doczytałeś mojego posta do końca....
A ile mniejwięcej zabiera combo BH?

Cytuj:

Ogólnie rzecz biorą, bh nie jest dobrym potworem dla maga. Wysysa manę, wali z magii...
To co polecasz??

Shater 25-01-2005 18:43

ja sie bujalem tam ale yawsye robilem jednego mino i wspieralem z hmm, kasa sie zwykle zwracala i uhow duzo nieszlo jak bralem fooda bo exurowalem sie tylko ale exp strasznie wolny, ja duzo szybciej expie na rotach na fibuli ^^

Dwimenor 25-01-2005 18:57

@Arthus Drag'Tail
Doczytałem i część rzeczy wywaliłem, o tym akuat zapomniałem.
Bh potrafi walnąć kombo za 200hp w ciągu 1.5 secundy. Często zdażają się 2 hity po 40 każdy w jednej sekundzie.
Polecam dobić do 27/28 lv i z monkami isć na d-guardy. Do tego czasu można roty, albo coś innego tej siły. Z runami mozan na cyce(np z blokerem) itp.

@Shater
Nie twierdze, ze Arthus nie zsoluje z jednym archerem bh. Opłacalność-tak, jak ci wypadają 2h swordy, m-stary i bh-shieldy. To sie wtedy szybko zwraca. Kwestia szczęścia.

Arthus Drag'Tail 25-01-2005 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
Polecam dobić do 27/28 lv i z monkami isć na d-guardy. Do tego czasu można roty, albo coś innego tej siły. Z runami mozan na cyce(np z blokerem) itp.

Tylko właśnie o to chodzi, że znudzilo mi się expienie na rotach, amazonkach itp. itd. Szukam jakiegoś urozmaicenia.

Co do cyców....
Niby exp dobry, ale 0 (słownie: Zero :))sprzedawalnego lootu a zadymiście dużo żarcia, więc marne szanse, że mi się HMMy chociażby w części zwrócą. Kolejną rzeczą jest to, że najbliższe spawny cyklopów są (chyba) w Mount Sternum, więc to troche daleko (a droga niebezpieczna-GS'y).

Lord kasztanowiec 25-01-2005 19:23

na BK sa drzwi przez które jak sie niemyle przejdzie tylko 50 lvl

Dwimenor 25-01-2005 19:26

Te dzwi są aby dojść do bk. Przed nimi są te 4 spawny o których juz pisałem.

Lord kasztanowiec 25-01-2005 19:56

ale beholdery sa tagże przy samym bk chyba 2 jak sie niemyle z filmiku

Mastersss 25-01-2005 23:00

co wy gadacie ... lol bh combo 200 ?? hahahaha ....
Moze dobij bodajze 22 lvl i idz z ghulami na dwarf soldiery:}
Zarobek nie maly duzo sprzedawalnego sprzetu(dwarven shield,scale arm) zarcia duzo. Exp tez niczego sobie:] Polecam

Berials 25-01-2005 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mastersss
Moze dobij bodajze 22 lvl i idz z ghulami na dwarf soldiery:}

Ghoule są wolne to po pierwsze, więc długo będziesz się szwędać po korytarzach kopalni.
Po drugie, Ghoule mają mało HP więc soldy które często występują w grupkach rozwalą dość szybko ghoula.
Po trzecie, Ghoule leczą się dosyć wolno w stosunku do Monków których jak juz ktoś wspomniał, można używac do guard huntów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:25.