Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Poradnik dla Knighta (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24462)

RoB 28-01-2005 20:18

Poradnik dla Knighta

Jeśli jesteś Knightem musisz wiedzieć parę rzeczy. Na początek:
- Zalety: Jest dorby dla początkujących,
- Najlepszy w Skillowaniu czyli w treningu ataku i obrony,
- Rośnie mu ogromna ilość życia (HP),
- Jest "najtańsza" postać czyli nie wymaga runów, czarów i strzał

- Wady: Całkowity brak magii czyli ma mało dostępnych czarów ale nie są mu potrzebne,
- Dobry tylko w zwarciu a nie na dystans jak np. Palladyn ze strzał i mag z czarów,
- Potrzebny jest długi trening dla dobra Skilli a to u Knighta najważniejsze.

Knight używa broni: Axe (topory), Swordy (miecze) i Cluby (maczugi).
Więc trzeba wybrać:

- Swordy: Bardzo drogie jednak z duża ilością obrony (def) i są lekkie. Atak jest bardzo duży lecz niestety gorszy od Axe. Jeden wyjątek: Ice rapier (100 atc / 0 def) niestety jest on jednorazowy więc bardzo rzadko używany do walki rzadko używany do walki.

- Axe: Dużo tańsze i lepsze w ataku od Swordów lecz ze słabą obroną. Z własnego doświadczenia wiem, że więcej Knightów woli je bardziej od Swordów lecz ja myśle odwrotnie.

- Cluby: No coments. Moja myśl: Cluby są najbardziej nie przydatnymi do walki brońmi w rękach Knightów. Nigdy jej nie używam bo są słabe w ataku i mają słąbą obronę. Jedyna ich zaleta że są bardzo tanie.

Kiedy już broń wybrana przechodzimy dalej.

Czas na trening, który (jak wyżej wspominałem ) jest najważniejszy u Knightów. Najlepiej jest Skillować w ten sposób: Ubrać najlepszą zbroję i tarczę a przy tym najsłabszą faworyzującą broń np. Swordy-combat knife lub knife. Jeśli chodzi o Skille obrony to najlepiej jest przełączyć na Full Def, a jeśli o walkę to Max Atc. Trzeba bardzo dużo Skillować.
Moja propozycja na Skille: Pozwolić aby na początku wolfy zablokowały ci droge a Ty przełączasz na Full Def i one Cie leją. Co do Ataku to po jednym wolfie atakować na Max Atc z np. Combat Knife'a. Potem można zacząć skillować na Trollach, minoskach, orcach i na bearach. I co raz lepiej.

Teraz coś o Expieniu: Najlepiej do 10 lvl Expić na Trollach, Orcach i Minoskach potem przeżucić się na lepsze. Nie należy od razu myśleć, że jest się dobry i można iść np. na Cyce. To głupota!!

Pieniądze należy zbierać na zbroje i bronie bo nie potrzebuje np. runów, strzał i bełtów.

Prosze o DŁUGIIII Komentarz.
Z góry dziękuję.

Dezerter De'War 28-01-2005 20:33

knightowi wcale nie rosnie "ogromna" ilosh hp ledwie 15/lvl-to raz
nie uzywa runow? na wyzszych lvlach i w czasie gdy blokuje schodzi mu mnostwo uhow- to dwa
skille kazdy ma jakie chce nie jest to az takie najwazniejsze jak masz wysoki lvl to i tak zadajesz duze obnrazenia- to trzy
za malo o broniach nie mowiaz ze nie ma slowa o pancerzach- to cztery
jak expic do 10lvl! no i po co to komu?-to pięć
najpierw wbij 30+lvl i dopiero pisz poradnik- to sześć

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RoB
Całkowity brak magii czyli ma mało dostępnych czarów ale nie są mu potrzebne

są, po 1 light nie trzebva trecic pochodni ani sciagac nielegalnych programow
po 2 czar ezxori jest czasem przydatny tak samo jak haste(tlyko pacc moga ich uzywac ale na wysokim lvl wiekszosc juz ma)
po 3 bez czarow nie ma mlvl bez mlvl nie ma uh bez uh nie da sie expic

Kwaki 28-01-2005 21:11

Cytuj:

Ubrać najlepszą zbroję i tarczę

Gdy trenujemy to nie ubieramy wogole zbroi, a tarcze nazlezy ubrac nagorsza, czyli wooden shield -,-
Ten "poradnik" jest beznadziejny. Dopiero zaczeles grac knightem, a juz piszesz poradnik.

-Edit-
Zobaczcie jego postać- Pan Bogdan. Ma 8 lvl -,-

Sozemego 28-01-2005 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kwaki
Gdy trenujemy to nie ubieramy wogole zbroi, a tarcze nazlezy ubrac nagorsza, czyli wooden shield -,-
Ten "poradnik" jest beznadziejny. Dopiero zaczeles grac knightem, a juz piszesz poradnik.

-Edit-
Zobaczcie jego postać- Pan Bogdan. Ma 8 lvl -,-

Zalezy z czym/kim trenujemy. Jak z potworami to normalne eq ale jedna ze slabszych broni. Jak z czlowiekiem, to bez eq, tylko bron [tez najslabsza] i wooden shield :P

@down
Czemu niby ma zdejmowac zbroje ? to nie ma sensu -.-

Khad 28-01-2005 21:25

2@up zdejmij zbroje i idź na mino trenowac gl hf najlepiej poafkuj troche

@up mialo bć 2 up ale napisaliśmy postaw prawie w tej samej chwili;p to byl sarkazm bo koles pisze że trenuje sie bez zbroi ;s

Winniczek druid 28-01-2005 21:46

Cytuj:

Jeśli jesteś Knightem musisz wiedzieć parę rzeczy. Na początek:
- Zalety: Jest dorby dla początkujących,
- Najlepszy w Skillowaniu czyli w treningu ataku i obrony,
- Rośnie mu ogromna ilość życia (HP),
(chyba chodzilo ci o to że rośnie mu najwięcej hp z wszystkich postaci)
- Jest "najtańsza" postać czyli nie wymaga runów, czarów i strzał
(a żebyś sie zdziwił, idź sobie na guardy[tak na początek] to zmienisz zdanie co do run i czarów)

- Wady: Całkowity brak magii czyli ma mało dostępnych czarów ale nie są mu potrzebne,(j/w)
- Dobry tylko w zwarciu a nie na dystans jak np. Palladyn ze strzał i mag z czarów,(tu nie mam zastrzeżeń)
- Potrzebny jest długi trening dla dobra Skilli a to u Knighta najważniejsze.
(wcale że nie chyba że chcesz iść z małym lvl na lepsze potworki)

Knight używa broni: Axe (topory), Swordy (miecze) i Cluby (maczugi).
Więc trzeba wybrać:

- Swordy: Bardzo drogie jednak z duża ilością obrony (def) i są lekkie. Atak jest bardzo duży lecz niestety gorszy od Axe. Jeden wyjątek: Ice rapier (100 atc / 0 def) niestety jest on jednorazowy więc bardzo rzadko używany do walki rzadko używany do walki.(unikać powtórzeń,wystarczy raz, wszyscy zrozumieli)

- Axe: Dużo tańsze i lepsze w ataku od Swordów lecz ze słabą obroną. Z własnego doświadczenia wiem, że więcej Knightów woli je bardziej od Swordów lecz ja myśle odwrotnie.

- Cluby: No coments. Moja myśl: Cluby są najbardziej nie przydatnymi do walki brońmi w rękach Knightów. Nigdy jej nie używam bo są słabe w ataku i mają słąbą obronę. Jedyna ich zaleta że są bardzo tanie.

Kiedy już broń wybrana przechodzimy dalej.

Czas na trening, który (jak wyżej wspominałem ) jest najważniejszy u Knightów.(już objaśnione) Najlepiej jest Skillować w ten sposób: Ubrać najlepszą zbroję i tarczę a przy tym najsłabszą faworyzującą broń np. Swordy-combat knife lub knife.(żadnego pancerzu, wooden shield,może być studded jak nie możesz znależć,broń jest dobrze opisana) Jeśli chodzi o Skille obrony to najlepiej jest przełączyć na Full Def, a jeśli o walkę to Max Atc.( nie lepiej na balance??? ) Trzeba bardzo dużo Skillować.(-.-)
Moja propozycja na Skille: Pozwolić aby na początku wolfy zablokowały ci droge a Ty przełączasz na Full Def i one Cie leją. Co do Ataku to po jednym wolfie atakować na Max Atc z np. Combat Knife'a. Potem można zacząć skillować na Trollach, minoskach, orcach i na bearach. I co raz lepiej.(no koments,..............albo może sie skuszę. j/w bić na balance. A tak wogole to szukasz najta o podobnym lvlu i skillach do twoich, bieżecie eqip wymieniony wyżej + dodatkowo po jednym stworku na każdego z was.)

Teraz coś o Expieniu: Najlepiej do 10 lvl Expić na Trollach, Orcach i Minoskach potem przeżucić się na lepsze. Nie należy od razu myśleć, że jest się dobry i można iść np. na Cyce. To głupota!! (szare komórki na chwilę zwyciężły)

Pieniądze należy zbierać na zbroje i bronie bo nie potrzebuje np. runów, strzał i bełtów.(było omówione)

Z góry dziękuję.

z tym poradnikiem to sie wypchaj.
Możesz mnie za to znienawidzić ale to prawda i wielu z forumowiczów też tak się wypowie.

PS. Czy styl poprawy kogoś wam nie przypomina :) :)

Raynold 28-01-2005 22:08

Cytuj:

Jedyny komentarz, jaki się nadaje, to: "powód usunięcia tematu: -.-"

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:33.